En kväll att spara i hjärtat

Vi är hos Jakobs mormor hela den här veckan. Jakob har vi lämnat hemma eftersom han jobbar. Vi roar oss bäst vi kan och det går väldigt bra ska jag säga er. Det är fantastiskt varm och härligt och jag går ner och badar flera gånger per dag. Vill särskilt gärna bada på kvällen efter en solig dag, för att bli ordentligt nedkyld och inte svettas när jag ska sova.

Ikväll följde barnen med ner. Vattnet låg alldeles spegelblankt.

Tills vi hoppade i med världens plask. Jag har alltid älskat att bada och badade som liten hur kallt och regnigt det än var. Därför har det varit lite frustrerande att båda mina barn varit rädda för vatten och ganska ointresserade av att bada med mig.

Men nu har sjuåringen lärt sig simma och treåringen lärt sig simma med puffar så nu leker vi i vattnet och har roligt. Utan att jag behöver locka och truga dem att göra mig sällskap. De vill frivilligt. ÄNTLIGEN!

När pojkarna börjat frysa fick de gå upp och värma sig medan jag och Jakobs kusin Felicia simmade ut till mitten av sjön och låg och flöt. Vattnet var lent, ljummet och alldeles svart.

När vi kom tillbaka till bilen satt pojkarna och andades imma på rutan.

Solen stod lågt på himlen.

Så packade vi in oss i bilen och brände upp till huset för att värma oss. Varm choklad med knäckemackor att doppa. Sedan bums i säng med barnen medan vi stannade uppe och spelade Dixit. Jag, svärmor Annika, Jakobs mormor Elsa och Felicia.

Men nu är klockan kvart i tolv och jag ska gå och knyta mig. Tar med min Maria Lang-deckare och hoppas att natten inte blir allt för kvav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “En kväll att spara i hjärtat”

 1. Så otroligt vackert! Befinner mig i Kroatien i ett hus på ett berg med panoramavy över havet – men jag vet inte om något slår en svensk insjö!

 2. Låter underbart med kvällsbad, choklad och spel! Jag som är Maria Lang-fantast undrar såklart vilken av deckarna du läser just nu? 🙂

 3. Underbart. Det är dessa tillfällen som gör livet så otroligt härligt. Och när du tillbaka på detta inlägg om några år så kommer stunden komma tillbaka lika färskt som om det vore igår. Stunder av lycka. Jag samlar. Många.

  PS Dixit har jag aldrig hört talas om… måste genast kolla in.

  Kramis
  Annette

 4. åh dessa sommarkvällar att spara i hjärta och sinne till mörkt vinterrusk och andra tider! <3
  gällande vattenrädsla kan det ibland vara en fördel också. alltså älskar på ett sätt att mina ungar är lika mycket icke-badkrukor som jag själv, bara rusar i och vill bada läääänge och hela tiden. men kämpar med att inskärpa mer respekt för vattnet. att de inte får rusa ut själva i djupet när det är stora vågor (vi bor vid havet så man kan ändå bli överävldigad av en våg liksom). "Men mamma jag har inte drunknat än", känns inte alltid som ett betryggande svar…

 5. Men så härligt ni verkar ha haft det! Kommer ihåg alla de där härliga kvällarna och dagarna jag och min familj hade vid stranden när jag var liten, så mysigt! Hoppas du får en fin kväll också! Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa för ett öppnare samhälle. Kram <3

 6. Åh, låter väldigt trevligt 🙂

  Jag kan verkligen rekommendera att du skaffar tunna våtdräkter till barnen. Då kan de vara i lite längre innan de blir blåfrusna. Våra barn väljer nästan alltid att bada i sina just för att de kan bada mer avslappnat.

 7. Åh, Maria Lang. Vilken av hennes böcker läste du? Jag läser Mörkögda augustinatt i augusti varje år, det är min sommartradition.