Om jag fick en påse pengar

Om jag fick en påse guldpengar som jag var tvungen att spendera på mig själv. Då skulle jag köpa det här.

En klassisk mormorsgunga. En sådan här som de hade i Madicken. Men kanske skulle min vara kromoxidgrön eller engelskt röd?  Såg att återförsäljaren finns här i Umeå och blev riktigt sugen på att slå till på något liknande. När jag får den där pengapåsen. Tills vidare drömmer jag.

Två stycken bastur (hur säger man bastu i plural?). En att ha hemma på gården. Såklart för sommarkvällar men allra mest för ruggiga kalla vinternätter. Att sitta och elda i med Jakob och bli varm ända inuti. Den behöver inte vara jättestor. Skulle kunna tänka mig en sådan här typ. Målad i någon fin slamfärg eller linoljefärg. Lite dold och för sig själv nere i vårt skogsparti.  Den andra bastun skulle jag ta till min mormor. Hennes bastu är gammal och värdelös. Vid den fina sjön skulle jag placera en helt ny med många sittplatser. På fiskeveckan i september skulle vi bada och basta ihop och ha mysigt.

Jag skulle också köpa en möbelgrupp från Byarums Bruk. Ormbunksserien – självklart i grönt! Kostar kosing som bara den men så himla fin!

Skulle också skaffa en vacker grind till vår entre. Gärna en riktigt gammal. Annars kanske den här från Qvesarum. Skulle måla den i engelskt rött.

En kakelugn att mura upp  i vardagsrummet. Typ en sådan här skulle jag vilja ha!

En lekstuga som är lite som ett smycke på tomten. Som den här från Lektema. Både en bra lekplats för barn och mamman i fråga.

Ett lite gästhus att ställa upp på gården. Vi har så trångt i vårt hus så en gäststuga skulle vara väldigt praktiskt. Dit eventuella nattgäster får möjlighet att dra sig tillbaka dit en stund. Ungefär som det här – möjligen ännu mindre. Timrat är finast men jag tror att ett nybyggt Attefallshus av något slag skulle vara mest praktiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Om jag fick en påse pengar”

 1. Men ååå vad roligt inlägg. Och tack för många bra tips via länkarna. Särskilt trädgårdsgungan och grinden. Kul!! Alltid härligt att drömma sig bort en stund.
  Om jag fick en påse pengar, som innehöll mycket pengar, så skulle jag se till att min mamma kan sluta jobba tidigare än pensionsåldern. Och köpa böcker till mig själv. Böcker, som jag kanske inte vill läsa, men ha. Och bläddra i. Njutböcker kallar jag såna 🙂 Njutböcker är sådana böcker som är fina i hyllan och som jag vill ha i mina ägo bara för att.

 2. Gästhus är fantastiskt! Det känns väldigt fint att kunna erbjuda gäster ett eget ”hem” när de hälsar på istället för att de ska behöva använda andra rum och känna sig i vägen. Vårt gästhus har dessutom ett litet badrum, så där finns allt som behövs. Jag hade själv uppskattat det mycket om jag hälsade på någon, så det känns väldigt fint att kunna erbjuda det själv!

 3. åh! den finska dubbelgungan jag drömt om i år! Min kusin (som var vuxen när jag var barn) bodde med sin familj ute på landet. I slutet av gräsmattan stod gungan och så kunde man sitta där och titta ut på havrefälten och filosofera. Dock vill jag minnas att deras hade ett bord i mitten.

 4. OM du fick en påsen pengar som du MÅSTE spendera på dig själv…Så fånigt! Så tanklöst! Så fullkomligt egocentrerat!!
  Du köper saker till dig själv i ny och nedan! Varför skall du ha gungor och vem-vet-vad?
  Ta du din pengapåse – inte den du kanske får (eller den också) -utan den du redan har och se till att de som inte drömmer om trädgårdsgungor utan mat för dagen till sina barn kan få sin dröm uppfylld i stället!!
  Detta ständiga begär efter nya och fler ägodelar hos en kvinna som av allt att döma redan har mer än hon kan behöva är frånstötande och sååå himla sorgligt. Är det så betydelsefullt att skaffa saker att du tänker på det så mycket? Varför drömmer du om ännu fler ägodelar till DIG SJÄLV när världen svälter och människor bor under broar och på soptippar!!! Nu vill du inte bara spendera egenförtjänade pengar utan helst donationer också. Gå med håven och fiska donationer till de som verkligen behöver pengar i stället!

  1. Vad är du för ett ledsamt troll? Dagdrömmar är väl tillåtna? Det här var väl bara ett sätt för Clara att visa lite saker som hon tycker är fina? Hela formuleringen går ju ut på att säga OBS! Dagdrömmar!!! Har du kanske glömt/missat hur mycket pengar Clara själv betalat för den där rädda haven-insamlingen hon tog initiativ till för inte så länge sedan? De pengarna kunde hon lagt på någon av de här sakerna. Men det gjorde hon inte. Men OM hon gjort det hade hon varit i sin fulla rätt. Hennes pengar. Hennes val. Men som sagt var, du är väl bara ett troll. ☺️

  2. Scrolla i Underbara Claras inlägg genom åren – hon gör och har gjort VÄLDIGT mycket för andra. Tex kan du läsa vad hon önskat sig i morsdagspresent eller arbetet med Yawama. Din kommentar passar på många personer men inte på Underbara Clara.

  3. Kommentaren passar på många personer men inte Clara. Läs äldre inlägg om Yawama, vad hon önskar sig i morsdagspresent samt annat biståndsarbete.

  4. Clara om någon av alla influencers konsumerar väl klokt och genomtänkt med ett stort tänk på de som har det sämre ställt!? Herregud, hon jobbar ju både med kvinnligt företagande i Uganda (eller?) samt nära med unicef.

  5. Vilken sjuk kommentar! Får man lov att drömma lite? Vore intressant (teoretiskt sett – snälla berätta inte för ingen vill ha fler kommentarer från dig här) att veta om DU drömmer om/unnar dig en vacker sak då och då eller om du skänker varje slant som blir över till de som ”bor under broar”?

  6. Oj! Jag tyckte det var ett fint inlägg, som visserligen handlade om konsumtion, men om vettiga saker som skulle hålla i en livstid. Jag tyckte också att det var skönt att läsa att även UnderbaraClara tycker att dessa utomhusmöbler är dyra som attan, vilket jag inte tror att alla bloggare skulle skriva utan snarare anta att alla skulle ha råd med dem.

  7. Vad är det för fel på dig…
   Ditt liv blir inte bättre av att du gäller sådär. Usch å fy!!!!

  8. Du har missuppfattat. Tanken med inlägget är inte att någon ska skänka pengar till henne…

 5. Jag vet inte hur man säga en “bastu” i plural men du får jättegärna säga bastu på finska, som det skall vara, alltså “sauna”. Båda en sauna och flera sauna 🙂 Av alla världens språk är svenska den enda som säger bastu, alla andra säger sauna 🙂 Lycka till med din planering, låter väldigt härligt!

  1. Det heter badstue på norska och i uttalat blir det nästan som bastu. I den delen av Finland där jag bor säger man både bastun och bastur i plural.

   Går runt och önskar mig en stor engelsk trädgård, men tror jag får ta den i nästa liv!