Du kan klara varje dag

Heja Folke du är bra

Du kan klara varje dag

Heja, heja, heja.

Det är en hejaramsa Bertil kommit på och kör för sin lillebror – ibland flera gånger om dagen. När det går honom emot, när han kämpar med något svårt eller tråkigt. När han inte orkar gå hem själv från utflykten utan vill bli buren.

Ramsan har fastnat hos mig. För i all sin enkelhet sammanfattar den vad livet kräver av en. En enda sak: Att klara sig igenom varje dag. Att inte ge upp.

Den säger ingenting om att man måste klara det särskilt bra. Hejaramsan handlar inte om att spöa skiten ur motståndet, vara bäst, krossa resten. Bara att man är en bra människa och att man kan klara varje dag. Även när man inte förstår hur.

Jag tänker på det när jag håller på svimma av trötthet och inte fått middagen på bordet. Då jag helst skulle vilja lägga mig på köksgolvet med en våt handduk över ansiktet och bara somna ifrån alltihop.

Jag tänker på det när jag har svårt att komma upp ur sängen på morgonen.

När jag har svårt att ta tag i disken efter middagen och blir sittande apatisk.

Jag tänker på det när saker skrämmer mig, jag tyngs av oro eller känner mig nedstämd.

Heja Clara, du är bra

Du kan klara varje dag.

Det är det enda livet kräver av oss människor. Att inte ge upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Du kan klara varje dag”

 1. Väldigt fin tanke, den tar jag med mig och för vidare till mina två barn med autism som ofta behöver kämpa bara för att klara dagen. Tack Bertil för klokskap!

 2. Oj vilken bra ramsa, precis vad jag behöver läsa just nu. Är så låg och trött och deppig och ledsen framförallt på mig själv. För att jag inte är bättre, starkare orkar mer. Ska verkligen ta med mig detta, jag klarar varje dag. Klok unge!

 3. Ibland kan det viktigaste och mest tänkvärda sammanfattas på några få meningar, alldeles sant. Ska ta med mig inlägget och ramsan i mina tankar. Tack! 💕

 4. Vilken fin medmänniska han är, Bertil! En förebild i att använda sig av det härliga fenomenet hejaramsor också utanför sportens arena. Och att se till person i förstahand
  , naturligtvis.

 5. Alltså Bertil! Vilken stjärna! Den ramsan ska jag anamma både till mig själv, min man och mina barn. Heja oss! Vi är bra och vi kan klara varje dag <3

 6. Sånna ramsor behövs verkligen när kontorets termomerer visar på 29 grader i dagar som denna. 😞🔫 …Eeeen dag i taget sen äe det höst. #längtar

 7. Så fantastiskt bra liten vers har tagit den till mig nu när verkligheten är extremt jobbig. Just att man inte behöver vara så duktig utan att man räcker som man är . Tack Bertil för dina visa ord kram på dig som peppar brorsan

 8. Vilken underbar liten ramsa i all sin enkelhet. Ska komma ihåg den när sonen 3 år får sina små dagliga utbrott och jag helst vill lägga mig ner på golvet jag med…

  Tack för en fin blogg!

 9. Gud vad fint <3. Påminner om när min sambo under sluttampen av min C-uppsats hejade ”kämpa kämpa kämpa”. Det har blivit en grej vi tar fram ibland även numera när något känns jobbigt, för att peppa varann.

 10. Heja Bertil, vilken fin storebror du är 💛 !!!
  Heja Clara, vilket underbart inlägg 🧡 TACK !!!

 11. Tack Bertil för din påminnelse om vad alla behöver få höra. 💖
  Hoppas ni i huset får en härlig dag att klara av☉🤗

 12. Oj! Vilken alldeles underbar ramsa! Den träffade ju rakt i magen, och den stannar kvar i kroppen och gör hela mig varm och glad. Jag vill gärna låna och sprida den för jag vet några personer som verkligen behöver precis en sådan hejaramsa. Det känns faktiskt som den är exakt det jag har letat efter! Tack Bertil! Och tack Clara för du delar! Och Folke, såklart!

 13. Alltså Bertil!!! ❤️❤️❤️
  Syskonkärleken är så fantastisk. Dina barn har en sådan tur att ha varandra, och att de växer upp hos just er.
  Kramar och tack för fina inlägg och vardagspepp! Och en stor kram till dins fina pojkar!

 14. Det här var så fint att jag blev tårögd. Jag lever med ångest och panikattacker varje dag, och på sista tiden har det blivit alltmer lockande att ge upp helt och hållet. När det är svårt ska jag försöka tänka på det här. Kram till alla som mår dåligt!

  1. Älskade människa Mikaela, livet är värt att leva. Du får ta det bit för bit bara. Heja heja….
   Kramar till dig🤗🤗

 15. Detta inlägg fick mig att börja gråta. Jag blev så rörd. Kämpar som 17 ofta men orkar inte alltid o framför allt har jag dåligt tålamod med mig själv. Denna ramsa ska jag försöka använda. Tusen tack!!

 16. Såg en gammal broderad bonad en gång med detta budskap på: “Håll ut, håll ut i dyster dag, ty allt blir ljust till slut. Du segrar mitt i nederlag om blott du håller ut” Det kommer alltid till mig när det känns svårt, tyckte de liknade varandra . Så fin storebror Bertil verkar vara!

 17. Tack Clara ❤️ Det behövde jag höra här där jag ligger yrslig och hungrig, med en sån där trötthet som inte går att vila bort hängande över mig. Själv brukar jag köra ”Tack ska du ha det gjorde du bra, Elin Elin Elin!” För att avdramatisera och heja på mig själv när jag tar mig framåt. Tack för dina reflektioner såhär i tillfriskningen efter en utmattning. Mycket skrivs om den akuta fasen, fasen som kommer efter tillfrisking ges inte lika mycket uppmärksamhet. Det är väldigt värdefull läsning. Kramar till dig

 18. Den kunde varit med i bibeln. Och det är den ju, med lite andra ord. Minns också orden som stod broderade hos farmorsmor:gårdagen är förbi, morgondagen har du inte sett ochi dag hjälper Herren.