När jag varit bortrest några dagar vill jag komma in i hemmakänslan på en gång. Det gör jag genom att fixa och dona och skylta om här hemma. Då tar jag liksom hemmet i besittning. Direkt när jag vaknade imorse bestämde jag mig för att ägna dagen åt exakt det. Steg upp vid åtta och släppte ut hunden. Daggvått i gräset.

Sedan åt jag och barnen frukost tillsammans. Finns inte mycket jag har aptit på just nu. Mår mest illa. Men apelsinjuice och sura frukter funkar fortfarande.

Det kändes så kallt inomhus att jag bestämde mig för att göra en brasa. Hade dock glömt att en skorsten som inte använts på veckor behöver lite draghjälp för att inte ryka in. Sån här dimma blev det.

Efter frukosten bestämde jag mig för att fortsätta projekt sätta tillbaka innerfönster som varit utplockade under sommaren. Blev ett väldigt putsande och fejande innan allt var ihopskruvat. Tänk att när jag tog ut fönsterna i våras kändes det som att det skulle dröja en livstid tills sommaren var slut, det blev kallt och dags att sätta i dem igen. Men nu känns det som att det hela passerade på en vecka.

På Kupan på Öland fann jag detta gulliga gamla tyg som ser ut som något som kunnat hänga i min farmors kök. Femtiotal på rätt sätt. Så jag klippte till och sydde upp och hängde i fönstret.

Det blev tarmigt på precis rätt sätt.

När jag sytt gardiner och städat bokhyllan och sorterat in tidningar och papper fick jag sådan lust att baka någonting av alla fina äpplen.

Det blev en äppelkaka med mandelmassa. Folke hjälpte mig att baka.

Och jag fick äntligen en sådan där skön, regnig innedag som jag längtat efter hela sommaren. Med blyertsgrå himmel, blåst och bara nio stackars plusgrader. Friden jag känner i hela kroppen sådana dagar är svår att beskriva. Älskar hösten.

Medan kakan gräddades såg pojkarna på film och jag hoppade i badkaret med telefonen för att lyssna på pod och spela Toon Blast samtidigt. Besatt som sagt. Har dock inte hunnit längre än till bana 71. Började i torsdags.

Därefter åt vi middag och sedan äppelkaka.

Bertil tyckte att den smakade som semla med äpple och det hade han rätt i. Väldigt god.

Det bästa med att barnen börjat skolan igen är att de är tillbaka i sina rutiner där de lägger sig sju på kvällen. SÅ SKÖNT! De har lagt sig sju i alla år och jag har inga planer på att ändra på det så länge Bertil bara kan somna så tidigt.

Men innan läggdags tog jag och Folke en promenad för att rasta Melker.

Gulligaste promenadsällskapet.

Sedan gick vi in, borstade tänderna, läste saga och halv åtta sov barnen som små grisar i sina sängar. Hallelujah!

Imorgon kommer Jakob hem från Bern så då är hela familjen äntligen samlad igen.