Häng med på en sprakande fest i rött, gult och orange! Både jag och Erica längtar efter att ha kul med människor vi tycker om. I den mörkaste delen av året behövs de gladaste färgerna och de godaste smakerna. Vi tar hjälp av Bertil och Folke och dukar upp med löv i lampan, het chilipizza med en vansinnigt god efterrätt av apelsin, grape och saffran!

Kul om du vill komma på festen. Inget o.s.a utan tryck bara på play!

(Varning för eld i munnen och smakljud – det här är goda grejer)

Saffransapelsiner (4-5 portioner)

6-8 saftiga och söta apelsiner

2 dl vatten

2 dl socker

2-4 stjärnanis

2 små kanelstänger

1 kuvert saffra

4-6 hela kryddnejlikor

vispgrädde till servering

Gör så här

Skala apelsinerna med hjälp av kniv – det vita innerskalet på apelsinerna ska också bort. Skär skivor eller fileer av apelsinen (som ska bli skinnfria) och lägg dem i en skål.

Koka vatten och socker till lagen i en kastrull. Låt det koka några minuter och lägg sedan i kryddorna. Fortsätt låta koka i ca fem minuter. Det ska koka utan lock. Låt lagen svalna något och häll den sedan över apelsinerna. Låt dra i minst en timme före serveringen. Servera sedan med lättvispad grädde.

(Musik i podden: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson. Här hittar du tidigare avsnitt – senaste först)