• Annonssamarbete Clas Ohlson •

Vackrare, enklare julstök

Det är så mysigt att det är advent och dags att ta itu på allvar med julstöket. Pepparkaksbak och knäckkok.  Äntligen har jag fått tag i ett sådant där smart plåtställ som gör att plåtarna ryms bättre på köksbänken. Bra när man ska baka dubbel sats pepparkakor och lussekatter och behöver all yta man kan få. En bra slickepott, brödpensel och en mjölksikt är inte heller dumt att ha när man ska baka.

Jag har varit utan mandelkvarn i många år och istället mixat i matberedare när jag gör mandelmassa. Men nu har jag fått tag i en ny mandelkvarn från Clas Ohlson. Mandeln blir jämnare malen i en kvarn än i maskin. Plus att den gammaldags kvarnen är en fin detalj. Bredvid ser ni någonting supersmart – nämligen en doseringstratt till knäck och julgodis. Häll smeten i tratten och dosera med den genom att öppna och stänga till hålet på med spaken på handtaget. Inget mer knäckkladd och spill på sidan av formarna!

Till en julig grötlunch är det fint att dekorera med en enfärgad duk, valnötter och röda julkulor ihop med vita blockljus.

De svarta tallrikarna, glasen och mjölkflaskan kommer alla från Clas Ohlson. Istället för pappersservetter kan man ha rutiga, juliga kökshanddukar som servetter. Det känns rustikt och fint. De rödrutiga finns bara i Clas Ohlsons fysiska butiker men liknande svartrutiga kan man klicka hem online.

Precis som gjutjärnsgrytan som är vacker att ställa direkt på bordet. Gjutjärn är ett så gediget material. Både träsleven, de svanenmärkta blockljusen och skärbrädan kommer från Clas Ohlson.

Bordet är pyntat med en dekorställning som är höj och sänkbar. Vacker att dekorera med ris, ljusslingor och hänga upp pepparkakor på. Eller varför inte julkulor som dekoration?

Ja. Nu är december välkommen tycker jag! Med massa god mat, härligt umgänge och mysigt hemmafix.

Clas Ohlson finns produkterna som gör hemmet vackert, underlättar i julstöket  – och såklart sånt som kan bli perfekta klappar för stora och små!Å

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Vackrare, enklare julstök”

 1. Så oerhört vackert fotat, Clara! Verkligen ett jättefint och inspirerande inlägg, jag gillar verkligen dina samarbeten; tycker att du väljer med noggrann omsorg och sånt som är intressant för oss läsare eftersom det är i linje med innehållet i din blogg i övrigt. Fint att du genom dina samarbeten kan få en inkomst att fortsätta inspirera oss och jag som läsare slipper direkt betala för att ta del av innehållet på din blogg. Tack!

 2. Vart får man tag i en sådan där grön girlang som du har på bilderna?😍 Pratade precis med mamma om en sådan idag men kan inte komma på vad de kalla

  1. Testa att googla ”girland lummer plast” typ. Det är en sådan jag har 🙂 för att riktig lummer är fridlyst

  2. Ikea har fina i olika utföranden. Inte exakt lummer men juliga! Sök på ”Smycka” girlang. Jag har en som påminner om lingonris. Har tvinnat en ljusslinga om den och har den vid öppna spisen. Så fint så!

 3. Låg i sängen och grubblade senast igår om det fanns ett sätt att undvika knäck kladdet. Answer to my prayers

 4. Ser väldigt fint ut, och lite oväntat att det går att få så mysigt och fint med nya saker från Clas Ohlson:)

  Jag är lite nyfiken på hur sådana här samarbeten går till, får du låna sakerna bara för att fota? Eller får du sakerna? Är det sådant du faktiskt använder annars eller bara på bild för samarbetet?

  Obs, inte alls tänkt som någon kritik angående samarbeten o reklam, utan jag är helt enkelt nyfiken på hur det funkar:)

   1. Det är lite olika från företag till företag. Men rent generellt kan jag säga att mindre företag lånar oftast bara ut produkterna – medan större företag sällan har krav på att man ska lämna tillbaka dem. För oftast blir det bara merarbete och dyra kostnader för dem att hantera returer mm. Ganska ofta är materialet dessutom förbrukningsvaror. Ska jag testa ett sminkmärke eller hudkräm måste jag ju ha varorna hemma några veckor och testa i lugn och ro. Att få produkten är då en förutsättning för att jag ska kunna göra jobbet som krävs.
    Dock behåller jag bara det jag verkligen vill ha (allt jag behåller ska jag ju förmånsbeskattas för). Resten lämnar jag tillbaka eller skänker till loppis.

    När uppdraget bestäms får jag får en brief med temat/produkterna som önskas lyfta. Ibland är upplägget ganska fritt – ibland mer specifikt. Det beror på företag. Sedan skapar jag inlägg utifrån briefen. Jag säger nej, väljer bort eller föreslår ändringar om det finns något jag inte vill ha eller kan ställa upp på. Men det brukar sällan vara ett problem eftersom mina säljare aldrig skulle sälja till ett företag som jag inte har godkänt och själv tror på.

    Att göra sponsrade bloggsammarbeten är otroligt roligt! Jag får vara kreativ, skapa, pyssla, kreera recept mm. Ganska likt från när jag jobbade som frilansare för tidning – men mycket friare. För då var det alltid någon redaktör som skulle in och peta överallt. Nu kan jag bestämma mer själv och dessutom skapar jag innehåll till mina egna kanaler – istället för att bara gynna och bygga andras =)

    1. Låter fantastiskt roligt! Tack för ett utförligt svar. Har undrat så länge nen aldrig kommit mig för att fråga tidigare. Nu vet jag! Tack 🙂

 5. Du gillar levande ljus. Ger en så mysig stämning Men du kanske borde varna för faran av att ställa blockljus närmare varandra än 10 cm. Det blir för varmt och de kan börja rinna och ställa till eldsvåda eller “bara” förstörd duk och bord.

 6. Ställer mig fundersam till att hälla knäcken som är mellan 120-160 grader, i en manick av plast? Vet att du skrivit tidigare att du undviker durkslag i plast till pastavatten etc av rädsla för utfällnad av gifter från plasten till maten? Fast man gör ju knäck betydligt mer sällan, men känns ändå lite tveksamt.

  1. Jag har inte kollat vad just den här är för material men har förut sett sådana i metall också, vilket enligt mig låter bättre.

 7. Så fint du har dukat! Jag skulle också behöva skaffa en mandelkvarn och en sån fin gryta. Fin ide med att ha kökshandukar som servetter!