Julpyntat i barnkammaren

Igår åkte Jakob och barnen in till stan för diverse julbestyr. Jag stannade hemma och tog mig an barnkammaren. Ungefär var tredje månad måste man göra en sådan där totalrensning. När allt de pysslat och skapat samlats i sådana drivor att det inte längre går att få översyn. Rensningen måste ske när barnen inte är hemma och kan protestera mot det som rensas bort. Varje gång blir det säckvis av skräp jag gör mig av med. Så renande och skönt! Jag bestämde att jag skulle storstäda, rensa och sortera i alla lådor. Och avsluta med att julpynta. Som en fin överraskning när de kom hem.

Det är så mysigt i barnens rum. De har störst ytor i huset. I det stora rummet finns ribbstol och yogaklossar och roliga gummiband och rep att leka med. Men också böcker och pysselytan. I den lilla kammaren innanför sover pojkarna tillsammans i en våningssäng som Jakob byggt.

En söt liten adventsgran måste man ju ha! De kitchiga julbonaderna på väggen har jag fått av en snäll bloggläsare som kom förbi mitt kontor med en stor påse med massa retrojulpynt. Sånt blir man ju superglad av. Att det finns så snälla människor!

I sovkammaren sorterade jag upp barnens vardagskläder och utklädningskläder och rensade ut sånt som blivit för smått.  Skönt att få överblick!

Där kom också den fyrtio år gamla och väldigt söta kalendertomten upp på väggen. Med 24 fickor på magen att lägga ner något gott eller fint i. Fast jag har den bara som dekoration.

I påsen med julpynt som jag fick låg också dessa tomtar. Söta och oerhört läskiga på en och samma gång! I alla fall den stora.

I fönstret fick luciatåget komma upp och en rosa julstjärna i en plåthink från min mamma när hon var liten.

Ni skulle ha sett minerna på pojkarna när jag visade dem runt. Obetalbart! Från ratigt, stökigt och dammigt. Till julpyntat med stjärnor och gran och gulliga bonader i varje vrå. I den här barnkammaren kommer de trivas!

Men nu börjar det skymma ute och snön har singlat ner sedan i förmiddags. Det är det alldeles vitt och vackert. Ska ta in min andra adventsgran som står på verandan – och ställa iordning lite mer jul nere i vardagsrummet. Men först ska jag kolla till Folke som är hemma sjuk idag och vilar upp sig.

Hoppas måndagen varit fin för er!

Julnörden gick loss i barnens rum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Julpyntat i barnkammaren”

 1. Vad fint det blev! Har gjort exakt samma idag, såå skönt 🙂
  Hur stor ålderskillnad är det mellan dina barn? Det är 4 år mellan mina och funderar på om de ska ha gemensamt rum när bebisen är lite större.

 2. Känner igen det där från när mina egna barn var små, för över 30 år sedan. Då städade jag också… och slängde… när det inte var hemma och kunde protsetera. Väldigt nöjd kände jag mig sedan och barnen njöt av sitt “nya” rum.
  Så klokt av dig att inte fylla den gamla adventstomten med småsaker. Ett “måste” mindre.

 3. Åh gud så fint, man vill ju bara vara där resten av veckan!
  Kan du inte lägga upp en bild på våningssängen? Behöver inspiration.

 4. Ett tips är att fixa något som man flyttar från dem olika fickorna så man på det sättet räknar ner till julafton. 😊 Vi har en sån till våra barn och den är mycket uppskattat.

 5. Älskar att du berättar att du rensar var tredje månad – har liksom alltid undrat hur folk GÖR?! De som inte har högar överallt; post i hallen, prylar vid soffan, kläder av alla slag på barnrumsgolven, hjälmar, ryggor, benskydd, klubbor… Och matvaror i skåp och kyl som till slut döljer något gammalt där bakom. Jag har att lära.