Jullovsbestyren

Jullovet rullar på i sakta mak. Anna och hennes familj är fortfarande kvar. Och trots vattkoppor, hemsk förkylning och ögoninflammation gör vi det bästa av det. Vi sparkar lite varje dag, eller åker pulka och skrana.

En dag åkte vi skridskor också.

Storskrinnarn från Bullerbyn

Det kliar i mig både att åka skridskor och längdskidor. Men jag får stå över. Vågar inte på grund av magen. Anna däremot – hon åker skidor varje kväll.

Vi har klättrat upp i gigantiska snöhögar och åkt rutschkana. Eller vi och vi. Jag stod på marken och kollade på. Men det var härligt ändå.

Nya julklappsspel och pussel har vi också ägnat oss åt.

Alla är med och hjälper till så gott det kan.

Eftermiddagsfika är dagens viktigaste hållpunkt. Glögg, Jokk, saffransbullar och fruktkaka. Och så en stunds vila för allesammans.

Och så lite mer spelande ovanpå det.

Julgranen håller fortfarande stilen och har ännu inte barrat loss totalt.

Dessutom får fåren varje dag sin beskärda del av omtanke och uppmärksamhet. Mysigt att gå ut till dem en stund och bara sitta!

I övrigt då? Jo, jag sover middag fyra gånger per dag, försöker kurera min förkylning och undrar hur jag någonsin ska orka jobba igen. Alltså NÅGONSIN? Så här trött har jag inte varit sedan utmattningen. Tydligen är järnet så dåligt nu att jag kanske måste få dropp efter jul. Hoppas på det. Att pumpa in lite kemisk ork i mig själv hade inte varit fel.

Puss på er och hoppas ni har fina mellandagar allesammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Jullovsbestyren”

 1. Ja så skönt att få vara i Julen. Göra absolut minsta möjliga, men ändå göra sånt man aldrig annars hinner. Göra saker men i sin egen takt. Underbart! Dessa dagar är guld värda. God fortsättning på Julen! <3

 2. Mysigt ni har det! Usch det är hemskt när järnet är lågt, den tröttheten är inte att leka med! Hoppas du får järndropp efter jul så du blir lite piggare🙂

 3. Åh, har ni skaffat fler får? Är det gutefår? Men de ser lika stora ut som gotlänningarna…?
  Hoppas du får järndropp (?), det verkar coolt! Gör säkert susen.

 4. Jag verkligen älskar att läsa din bullerbyblogg! Jag fick järn i dropp när jag fick min yngsta. Vad dom glömde berätta var att man kunde bli jäääävligt hård i magen…å dessutom nyförlöst! Det glömmer jag aldrig, var en riktig nära-döden-upplevelse! 🙂

   1. Eller så informerade de inte dig eftersom det inte fanns något att informera om. Järndropp ger man även till personer som pga magproblem inte tål järntabletter, som är tuffa för magen. Eftersom dropp och injektioner ges intravenöst och går direkt ut i blodet påverkar det inte tarmarna, vilket är problemet med järn som tas i tablettform.

 5. Jag var kalasdålig pga järnbrist, och så får man äta den äckliga Niferexen. Min MVC sköterska med sista barnet var den första någonsin (läkare, sköterskor och löst folk inräknat) som sa att jag måste äta B12 tabletter samtidigt. Fick faktiskt upp mitt järn från 92 till 109 på några veckor och slapp injektioner.

  1. Du hade nog snarare blodbrist (lågt hb)? Om jag tolkar ditt värde som steg från 92 till 109 låter det snarare som så. Det kan bero på såväl lågt järn som lågt b12-värde (som barnmorskan brukar kolla när man är gravid). Sen kan blodbrist också bero på flera andra saker såklart. Skönt du fick upp värdet iaf! / läkare

 6. Älskar själv den lediga tiden det innebär att man kan pyssla lite med allt möjligt. I går gjorde jag härliga fina glas med färgat sockerkant till Nyår i rosa. Så himla enkelt men så himla fint. Finns på min blogg så klart om någon är sugen på att göra lite extra fint!
  //Berith

 7. Jag fick järndropp när jag var gravid med min yngsta dotter. Gick från att vara en zombie till att vara pigg, stark och må så bra! Hoppas att det hjälper dig med!

 8. Jag åt brännässlepulver utrört i lite fil, gjorde succe´ i blodbanan! Och mycket grön paprika till det, funkade toppen! Alla är olika förstås, kan ju vara individuellt vad man behöver, tål, blir hjälpt av osv.

 9. Min mage pallade inte järntabletterna så jag fick järndropp! Så bra!! Fixa det så snart du kan! 👍

 10. Jag kunde inte heller äta de vanliga järntabletterna men blev då tipsad om Sideral. De tas upp i tarmen istället för i magen och de kände jag inte av alls! Så värda det dubbla priset!

 11. Köp blutsaft för järnet. Tog inte en enda järntablett under mina graviditeter, bara en hutt blutsaft/dag. Drick tills du får kemisk ork 😉

 12. Mysiga dagar! Såg på ig att något av barnen fick en drejskiva – kan inte du tipsa varifrån den kom, blev så sugen på en till mig själv, så kanske barnet får låna den ibland 🙂

 13. Jag hade också lågt blodvärde under min senaste graviditet, och blev tipsad om Bio-strath, ett kosttillskott som hjälper kroppen att ta upp järn och annat mer effektivt. Det hjälpte mig att, tillsammans med järntabletter, få upp värdena till mer ok nivåer. Du kanske redan provat. Annars kan jag rekommendera det. För, usch vad trött man blir av järnbrist!!

 14. Du vet väl att magnesium och kalk från mjölk kan hämma järnupptaget. men det har väl redan apotekspersonalen på hjärtat berättat. Ta järntabletterna minst två timmar från mjölkprodukter och magnesiumtabletterna.