Vi klämmer ut lite till av julhelgen

Åh, det känns vemodigt nu när julgästerna har åkt hem. Som vi pratat och längtat och räknat dagarna tills kusinerna skulle komma på besök. Och innan vi hann blinka var allting över. Då stannade ändå gästerna i nästan två veckor!

Men tro nu inte att jag deppar ihop helt för det. Nej jag och barnen har rest iväg till Jakobs mormor för några sköna juldagar till, medan Jakob är hemma och lägger färdigt garagetaket. Barnen börjar nämligen inte skolan förrän den 10e januari. Här har alla gäster åkt – men allt mysigt julpynt är kvar och julkakor finns fulla frysen. Barnen ska vila bort sina förkylningar, spela spel, dreja och säkert också åka lite pulka och spark.

Jag tänker ligga i soffan framför eldstaden och läsa Ica Kuriren och äta chokladbiskvier. Vilket mys! Och njuta mycket av den här utsikten från deras köksfönster. Idag när vi åt lunch kom en pärluggla och satte sig i fågelbordet och tog en domherre som byte. Stor uppståndelse!

Hoppas ni har fina dagar allihopa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Vi klämmer ut lite till av julhelgen”

 1. Hej Clara! Nu ska jag berätta vad jag fyllt min julledighet med!!
  Jag tänker erkänna att jag precis har upptäckt din fina,stämningsfulla och ärliga blogg… jag vet…jag måste va sist på😁
  Jag är dålig på att bara slappna av men med din blogg fungerar det alldeles utmärkt….stort tack för det!
  Jag önskar dej och din familj ett härligt 2019!

 2. Gud så härligt. Ser underbart ut. En avis skåning här.
  Häftigt att få se en pärluggla ta en domherre så nära! 😲

 3. Hehe lite konstig fråga kanske men… vad har jacob på sig när han jobbar ute i den kylan? Har han med kläder från nostebarn eller har ni andra tips? 🙂

 4. Vilken underbar vinterbild! Är avundsjuk för där jag bor i Södra Sverige är det barmark och kråkorna hackade i den gröna gräsmattan efter något ätbart idag. Imorgon har vi gäster på middag och jag har kvar allt julpynt känns mysigt. Blir nog sista glöggen för denna långa julhelg. På söndag åker pyntet ner i sina gömmen igen och likaså lilla plastjulgranen. Den tillhörde min mamma och minner om henne varje år jag tar fram den. Glad trettondagshelg och njut av stillheten!

 5. Åh fantastiskt inlägg! Pricken över i med fågelbordet! Har alltid önskat att få se en domherre. Har inte sett nån sen jag var barn. Kanske t.o.m. inbillar mig att jag såg en då.😊

 6. Så fint! Jag såg min första uggla i somras, inifrån vår stuga – jag blev helt till mig!
  Nu sitter jag på en flygplats i Thailand och läser ikapp några bloggar, på väg hem, där jag hoppas möta en lika fin vinter som den du visar.