Kär i Per

Döm om min förvåning efter det här inlägget Det visade sig nämligen att det inte bara var jag som var kär i Per Fritzell från Galenskaparna som liten. Ni var ju en hel hög som också var det! Är det inte väldigt märkligt ändå? Redan när man var liten var han ju en gammal farbror för en. Och så blev man kär?

Det fick mig att börja tänka på alla tevepersonligheter och filmkaraktärer jag var kär i som liten. Kära nån vad kär jag varit genom åren. Vissa tv-förälskelser var ju mer rimliga än andra dock. Vilka rimliga/orimliga typer drömde du om? Här är en lista på de jag på rak arm kommer ihåg. De första blev jag kär i som yngst. De sista kanske i slutet av mellanstadiet.

Tecknade Robin Hood

Abbe i Madicken

Per Fritzell från Galenskaparna

Klasse i Klasses frukostklubb

Lasse i Barnen i Bullerbyn

Daniel i Skilda Världar

Åke i Bert

Didrik i Ebba & Didrik

Uncle Jesse i Huset Fullt

Raspen i Rederiet

Pacey från Dawsons Creek

Ben i Felicity

Jack från Titanic

Jordan Catalano i Mitt så kallade liv

Odin i Glappet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

183 kommentarer på “Kär i Per”

 1. Härlig läsning!
  Jag är fortfarande kär i tecknade Robin Hood, kommer aldrig kunna släppa honom! Men det är min blivande man helt ok med 😅

     1. Haha Gunde Svan. Inget elakt menat alls. Men det är så kul o otippat 🙂

    1. Haha! Jag med! Har inte ens vågat säga det till någon, pga tyckt att det är så knäppt och typ in okej. Men då kanske det inte är så knäppt 😀

 2. För mig var det inte Per Fritzell som gällde, utan istället Knut Agnred, haha.

  Var precis som du kär i tecknade Robin Hood (tror att alla haft en crush på den där räven).
  Pojken som blev förvandlad till en katt I Hocus Pocus, tvingade mina föräldrar att hyra den gång på gång.
  I tonåren var jag dödsförälskad i Kim Bruback i SPUNG och Anthony Kiedis i Red hot chili peppers.

 3. Vilken gullig lista! Tycker de flesta var helt rimliga. Särskilt Robin Hood 🙂 Jag gick helt på det temat när jag var liten, rebelliska världsförbättrare . Jag var SÅ kär i John English, en australisk skådis som spelade i serien Mot alla vindar. Han hade långt hår och var liksom någon slags rebell som stod upp för de svaga. Jag var också väldigt kär i Bob Geldof som hade en liknande framtoning, långt hår och världssamvete.

  1. Just det, jag var också väldigt – VÄLDIGT – kär i Patrick Swayze i Dirty dancing. Också en rebell 🙂 Är fortfarande kär i den karaktären.

  2. Men ja! Jag också!
   Och Niels Jensen i filmen G
   😂😙
   Och nu kom jag på, den yngste brodern i bröderna Cartwright. Fast jag minns inte vad han hette.

 4. Abbe i Madicken, ja även jag

  Kjell Bergkvist som äldre bror till Katitzi

  Luke Macahan

  Sean Connery (och det sitter i fortfarande 🙂

 5. Jag var kär i Peter Pan, mangaversionen. Öppnade fönstret på kvällarna i hopp om att han skulle komma och hämta mig. Var kanske 7-8 år 😅

 6. Jordan Catalano, hand upp på den! Jag dog. Kollade om serien för något år sen och får samma bultande hjärta än haha.

 7. Sune, i Sunes sommar! Helt klart! (När jag var åtta år)

  Och kanske lite i Leonardo Di Caprio, men det var nog mest för att alla andra var det. (När jag var tolv år och Titanic kom)

 8. Åh, Jordan Catalano <3 <3 <3 Jag var FRUKTANSVÄRT kär i han som spelade den äldre unga Indy i serien Young Indiana Jones, Sean Patrick Flannery, och var helt övertygad om att vi en dag skulle träffas…

 9. Åh! Älskar Galenskaparna/After Shave fortfarande! Som barn kunde jag sträcktitta på alla deras konstiga filmer och program. Jag var dock mest kär i Anders Eriksson! 😛

 10. Ååhhh, äääääälskar Jordan Catalano, ville så va med i Mitt så kallade liv och fånga honom. Kan fortfarande känna HUR mycket jag ville att det skulle vara på riktigt.

 11. Jag med i Robin Hood som liten! Och till viss del fortfarande, upptäcker jag när jag ser på den filmen tillsammans med mina barn. Han är stilig, värdig, empatisk, äventyrlig och ja rent av snygg!

 12. Check på Jessie. Jag var även kär i Kevin Costner efter att ha sett Robin of Locksley. Var även kär i Charlie Sheen. Och för er frikyrkofolk som känner till frikyrkokändisar kan jag även tillägga att jag var väldigt kär i Mikael Järlestrand.

 13. Simba i lejonkungen, hunden Charlie i Änglahund, Ökenråttan i Bernard och Bianca, Tecknade Robin Hood… så mest djur för min del, hahaha!

  Men min eviga och största TV/film-crush är ändå Danny Zuko i Grease.

 14. Underbart av dig, älskade mitt så kallade liv, varför finns det inte någonstans att se. Men tanken brukar ju oftast vara bättre än verkligheten😄

 15. Vita rosens ledare Anders i mästerdetektiv Kalle Blomkvist! Mitt sjuåriga hjärta slog volter.

 16. Blev alldeles knäsvag av spöket Casper! Den lilla stunden när han slutar vara spöke… Plus skäms – men vill även minnas att jag hade en grej för Martin Melin när han vann Expedition Robinson 1997? Sjukt att inse att jag är lika gammal idag som han var då.

 17. Åh, Jesse i Huset fullt och Jack i Titanic måste väl alla vart lite kära i!? Var även kär i Macaulay Culkin som barn.
  Jag hade en ett par år yngre kompis som var kär i min pappa. Och min mamma var kär i, och skulle gifta sig med Lennart Hyland som liten.

 18. Spöket Casper när han blev mänsklig, alla gestaltningar av Robin Hood, Per Gessle, Jon bon Jovi, Hasselhoffs son i Baywatch, tror han hette Hobie.
  Luke McCahan, Sully i Dr Quinn. Och självklart Raspen i Rederiet och Klimax och Taggen i Tre Kronor.

 19. Haha, skönt att fler har varit kära i tecknade karaktärer.. Jag var kär i Tin-Tin när jag var liten.

 20. Såg teaterföreställningen av “Macken” och blev pånytt förälskad i den urcharmige Per Frisell!

  1. Män med humor alltså! 😍 Satt på lokalt kafé när Jan Rippe kom in och köpte Budapestbakelse. Blev så till mig att jag inte visste vart jag skulle titta.

  2. Har träffat Per Fritzell flera gånger i min ungdom, han är verkligen en genuint trevlig man med god sångröst och ett precis lika charmigt leende i verkligheten! Så en tonårs-crush på honom är verkligen inget att skämmas för!

 21. Haha åh herregud vilken rolig lista! Håller med om bl a Jordan Catalano (o herregud mums), uncle Jesse, Lasse i Bullerbyn och Didrik.

  Min stora stora crush var nog Kevin Arnold i “En härlig tid”. Men fanns särskilt fler, för oj vad man kärade ner sig i kändisar och karaktärer.

  1. Lasse? Var inte han skrytsam och jobbig? Tacka vet jag Olle, jösses vad jag dreglade som 7-åring. 🙂 🙂 Mina föräldrar tyckte det var gulligt att jag var ”historieintresserad”, de skulle bara ha vetat. 😉

 22. Åh vilken igenkänningsfaktor!

  Jag var också kär i Abbe och Åke. Sedan var jag kär i FN i Rederiet, Aladdin, Evas storebror i Eva och Adam och var även småförvirrat kär i Simone/Simon i Dönickar och dårfinkar.

 23. Clintan som Blondie (alltså “den gode”) i Den onde, den gode och den fule!!!! Det var en av dom få filmerna som fanns på VHS hemma hos pappa när jag var liten, hahaha!

 24. Vilken underbar lista!!
  Samma här! Robin Hood var min stora kärlek som barn. Tänk att jag inte var ensam om det haha. Följt av Don Johnson i Miami Vice, Luke Macahan. Sen var det Jonny Depp för hela slanten & Sean Connery. Och mamma hade en crush på Sylvester Stallone….

 25. Så rolig lista! Jag var väldigt förtjust i Zorro i den svartvita versionen, Gilbert i Anne på Grönkulla (skulle säga att det håller i, faktiskt) och den svenska programledaren i ett nordiskt barnprogram som hette Myggan. Ivanhoe och Robin Hood i technicolor-versionen med Errol Flynn – såg alltid de filmerna hemma hos mormor och morfar. Jag gillade också McGyver och inte minst Carl-Einar Häckner, särskilt för hans roll i Handbok för handlösa. Och självklart även Uncle Jesse och Jordan Catalano!

  1. Åhh jag var också kär i Carl-Einar i den rollen. Har aldrig hört/sett någon annan som ens sett den serien!
   Kul. 😊

   Uncle Jesse, check på den med. 😍

  2. Åhhh Carl-Einar Häckner gud vad jag var kär i honom efter Handbok för handlösa.. ❤️❤️❤️

  3. Men herreje! Jag älskade Handbok för handlösa och har heller aldrig träffat eller hört talas om någon som gjort det!

 26. Lasse Berghagen. Men obs! Jag var typ fem år. Och obs 2! Det här var i mitten av 70-talet, då Lasse var rätt ung. Och jag tyckte att han var så lik min pappa, vilket jag såhär i efterhand kan inse inte gör saken bättre … 🙂

 27. Ojoj. Håller med om många här ovan!
  Framför allt Jesse i Huset fullt och Aladdin… men jag hade även en crush på Claes Åkeson.. haha. Och även Per Fritzell 😆

 28. Kanske inte kär men onekligen förtjust i: Luke Macahan, Ray Krebbs i Dallas, Sonny Crockett i Miami Vice, Nick Curran i Basic Instinct – och tycker fortfarande att de var snygga vid den tiden 🙂

 29. Ernst-Hugo Järegård! Hade t o m urklipp på honom vid min säng sim liten. Hur knasigt? Jag tyckte han var fascinerande, snygg och tydligen oemotståndlig.

 30. Inte så mycket Per Fritzell som Peter Rangmar i After Shave. Älskar Peter fortfarande <3

 31. Och Samuel Fröler, både i Skärgårdsdoktorn och Den goda viljan. Har fortfarande en crush på honom pga dessa serier.

  1. Samuel Fröler, ja! Jag råkade nämna min förtjusning över honom helt spontant för min chef just då när programmet gick. Det var ingen bra idé dessvärre.

   Var faktiskt inte kär i någon kändis när jag var barn och tonåring. Lite överraskad att så många här var det, men kul att läsa! 🙂 Det fanns redan så många fina killar i den skola jag gick.

   Däremot har jag varit “kär” massor av gånger som vuxen och är det fortfarande. Gillar skådespelaren Jonas Karlsson och SD-politikern Mattias Karlsson. Den sistnämnda är i alla fall ogift så det är väl oskyldigt ändå.

 32. Instämmer sååå med dem som skrivit Luke Macahan, är nog lite kär ännu faktiskt. Samt Jack i Titanic! Var så fruktansvärt kär i honom!

 33. Ja herregud, både tv o böcker alltså.. En favorit är väl Mark Sloan i Grey’s Anatomy!
  Om ni vill se “Pacey” som vuxen så kolla The Affair 😉

 34. John Stamos (Jessie) är fotfarande rätt het.

  Stephen i Boyzone var min tonårs stora kändiscrush. Hjärtat brast när han hastigt dog 2009.

 35. Min första stora kärlek var Jerry Williams och sedan stal MacGyver mitt hjärta i sin charmerande hockeyfrilla. Nu har den kärleken blåst över men jag är fortfarande odödligt kär i Legolas från Sagan om ringen… Funkar alltid om man har lite svårt att komma i rätt stämning hehe.

  1. Ha, jag hade också en stooor crush på MacGyver! Jag var 12- 13 år och missade aldrig ett avsnitt för ooh, vad snygg han var. Minns att jag blev superbesviken när jag fick läsa någonstans att han var gift (på riktigt alltså).

 36. Erkänner! Född 1991, var galet kär i Daniel från skilda världar samt Jack i Titanic 😶😶

 37. Jag var väldigt kär i MacGyver…… det var min första stora förälskelse i sjuårsåldern:)

 38. Hahah! Jaaaa tecknade Robin Hood. Han va ju så snäll.

  Annars:
  Matthew i Dr Quinn
  Luke i Familjen Macahan
  Legolas i Sagan om Ringen (hela skåpet på högstadiet var fullt i bilder)
  Aladdin för allt i världen! Tecknade Disney Aladdin alltså. 😂

 39. I Ebba och Didrik var det Ebbas kompis Philip för mig, som spelades av Malik Benjeloul.
  Ja till morbror Jessie och Sully och sen så klart Mac Gyver! 😍
  Unga Indiana Jones, ja, både grabben och tonåringen.
  Och Parker Lewis!

 40. När jag gick i mellanstadiet var alla kära i “Dylan” från Beverly Hills, speciellt efter att han släppte en smörig låt (som artist, ej i karaktären). Själv satte jag upp OKEJ-affischer på “David Silver” från samma serie 🙂

  Annars hade jag en crush på både Billy och Jake i Melrose Place. Älskade verkligen den serien 😉

 41. Du har ju glömt Don Johnsson i Miami Vice – eller Majämi Vajs som man nu sa i den åldern….jag var kanske sju år. Hemligt kär.

  Och han i Trance Dance – vad hette han? Ben va? Han var så snygg (jag var sju-åtta)

  Och såklart Rickard Herrey – det var ju liksom bara självklart =)

  1. ÅH så klart – den största förälskelsen av alla i 12 års åldern – Patrick Swayze i Dirty Dancing. Jag väntar fortfarande på att han ska komma in i mitt liv och bjuda upp mig och rädda mig från mitt hörn…. =)

 42. Haha ja! Skriver under på de flesta där (också född 86) men lägger till Patrick sweizy (nåt) från dirty dancing.. och carl Bildt från valet 94! kram kram

 43. Min första kärlek var Janne Lukas som spelade piano i Vi i femman. Gick fram och pussade TV:n… 😂

 44. Haha! Var nere i såväl tecknade Robin Hood, Didrik och Abbe. Och så killen som Emil möter och sätter igång ett fyrverkeri med (borgmästarens son?). Oklart varför jag fastnade så för honom.

  1. Men hahaha jaaaag med! Borgmästarens son alltså, hade helt glömt detta! 😍😂 måste se om!!

 45. Sascha Hehn i seien Kliniken som gick på 80-talet!😍😄 Jag var ca 12 år och min kompis 14 och vi stal rödtjut från hennes föräldrar för att kunna skåla på Saschas födelsedag..!😂 Vi var så kära i honom båda två!😂 Kärleken förblev obesvarad..💔💔

 46. Jag har alltid gillat Per bäst i det gänget men var nog aldrig kär…
  Dock håller jag med om flera andra i din lista.
  Abbe i Madicken, Lasse i Bullerbyn, japp och japp! Och Jack i Titanic såklart.

  Men i Ebba och Didrik var det Mårten som jag hade crush på. Han var så sorglig på nåt vis… rik men ensam. Och nu som vuxen är den skådespelaren med i mitt favvo-humorgäng Grotesco! Det lustiga är att jag tyckte han var snygg i Grotesco innan jag visste att det var samma person. 😂

  1. Sen var det även Legolas i Sagan om Ringen, Jesse i Huset fullt, Gilbert i Anne på Grönkulla (lite liknande roll och persontyp som Abbe).

 47. Jag var inte så kär i karaktärer i lågstadiet men desto mer i högstadiet 😀
  T.ex.
  -Sidney Bristow (Jennifer Garner) i tv-serien ALIAS

  -Aragorn och Arwen ur Sagan om Ringen 😀

  med flera… haha 😀

 48. Alla gånger Luke Macahan! Då fick man genomlida alla tråkiga scener med uncle Zeb tills Luke var med nästa gång. Kevin Costner i Ingen utväg tror jag den heter, George Clooney i ER och Don Johnson i Miami Vice. Men snyggast och coolast av alla var ju Paul Newman. Man bara dånar för de där blå ögonen!

 49. Haha så underbar läsning!

  Min första riktiga kärlek var Pelle Svanslös, julkalendern 1997. Jag var så kär att det gjorde ont haha.
  När jag var ännu yngre var jag lite småkär i Joker i Rederiet (han i baren) haha. Anledningen: Att jag tyckte han var lik min pappa 😀

  1. Igenkänning på det sista Haha. Min första tv Crush i 7 års åldern var MacGyver som är kusligt lik min pappa.

 50. Haha 7 av de du nämnt var jag också ”kär” i som barn, men den starkaste förälskelsen var Samuel Fröler k Skärgårdsdoktorn när jag var liten, och han var ju också gammal… 🙂

 51. Härlig lista!
  Jag minns att jag blev akut-kär i Tommy Nilsson när han var med i Allsång på skansen en gång när jag var kanske 11 år? Gjorde en googling nu och räknar ut att han var 44 år då. Hehe…

 52. Underbar lista 🙂

  Jag var också kär i tecknade Robin Hood, har tyckt att det varit pinsamt 😳 hade ingen aning om att det fanns så många andra som också var det!

  Sen var jag kär i lill-Erik i Bert 😂, Jum-jum i Mio min Mio, tecknade Peter Pan och Didrik i Ebba och Didrik.

 53. Haha! Jag var också kär i Åke (och Robin Hood som väldigt många andra tydligen). Men även en gubbe (i ett barnprogram) med mustasch som hette Rolf och som jag döpte min nalle efter). Blir tokig på att jag inte kommer ihåg vilket program det var, men jag tror att det var tecknat iaf.

 54. Min stora kärlek var karaktären ”John-john” i filmen Vinterviken. Och lite tidigare ”Sully” i Dr. Quinn.
  Hade även en mkt soft spot för Richard Gere tidigt 90-tal.
  Ja jävlar. Haha.

 55. Per Gessle! The one and only! ❤️ Skrev ett brev till honom där jag berättade att jag ÄLSKAR honom! Jag var 9 år.

 56. Robin hodd! Så till den grad att vi hade låten som spelas då han ger Marion den där blomringen som utgångsmarsch på vår bröllop.

 57. Åh, min lillasyster på 15år såg Titanic på jullovet och blev SÅ kär i Jack! Sen googlade hon på Leonardo DiCaprio och började gråta för han hade blivit så ful!

 58. Kjell Lönnå! När jag var i sjuårsåldern. Ja det är sant!! Trots en åldersskillnad på drygt 40 år! Jag var så avundsjuk på hans fru…

 59. Kul lista! Jag har:

  Ingemar Stenmark
  Leif i Mora Träsk
  Rickard Herrey
  Bobby i Dallas
  MacGuyver

 60. Jag var kär i Paul Hogan (Crocodile Dundee, han fyller 80 i år), hade en plansch från Starlet. Sen stod Ralph Macchio (Karate Kid) högt på förälskelselistan, hade flera planscher från filmen. Jag var också kär i Robin Hood, han verkar tilltala många. När New kids on the block kom var jag kär i dem i omgångar. Somnade till deras kassettband (!) med tårar på kinderna… 🙈

 61. Utöver Per Fritzell – Robin Hood-räven förstås och Uncle Jesse. Måste dock nämna den första stora crushen i början av 80-talet: Bobby Ewing i Dallas! Sen var det Lance i Falcon Crest, George Michael, Don Johnson och Rob Lowe (när han var med i Youngblood). Sen kom ju NKOTB i slutet av 80-talet och då hade jag en riktigt svår förälskelse i Joey McIntyre. Skickade till och med ett flera sidor långt kärleksbrev till hans skivbolag 😱 Fick aldrig nåt svar…Sen i början av 90-talet var det David i Beverly Hills.
  Kevin Arnold i En härlig tid. Måste dock också nämna Bamse 😂❤️

 62. Är jag ensam om att fortfarande vara förälskad i Heath Ledger i 20 orsaker?

  Och så John John från vinterviken som jag såg någon annan nämna också :p

  Syrran retade jag för att vara kär i Leif Loket Olsson, alltid lika roligt!

 63. Jag var väldigt förtjust i Zorro, Jordan Catalano i Mitt så kallade liv, MacGyver, Mel Gibson i Dödligt Vapen, Slash i GunsnRoses, Patrick Swayze, Keanu Reeves och Johnny Depp bland många 😍

 64. Peter Rangmar för min del.
  Kan också bjussa på Gene Wilder, då var jag högstadiestor och uppenbart helt sjuk i huvudet.
  Samtidigt blev det Per Morberg i Rederiet. Med tanke på karaktären Viggo är mitt val högst tvivelaktigt.
  Jag läser till präst numera. Jag är förlåten.

 65. Älskar det här inlägget. Minst lika kul att läsa kommentarerna.

  Jag var också kär i Pacey. Jag kan ju även säga att om någon missat The Affair så se den, Joshua Jackson är fortfarande lika het.

  Även Robin Hood var en given kärlek men jag var nog mer kär i Kevin Costner som spelar i den som inte är tecknad.

  Den största kärlek av dem alla var såklart Jordan Catalano. Följde serien slaviskt. När sista avsnittet visades skulle vi åka på semester till Lysekil. Jag bad mormor och morfar att spela in det sista avsnittet på VHS, jag skrev en tydlig instruktion men förstod att det var riskabelt att be mormor och morfar. Självklart misslyckades dem med inspelningen och jag har fortfarande inte sett det sista avsnittet 😭

 66. Vilken rolig lista!

  Hulkens kompis i tecknade Hulken, kommer ej ihåg namnet.

  Elvis även om han dog innan jag föddes. Hade en crush på unge Elvis i högstadiet och ville resa tillbaka i tiden…

  Taggen i Tre kronor

  Paul McCartney

  Jan Johansen

  Johnny Depp som karaktären Gilbert Grape

  Agent Cooper i Twin Peaks

  Jonas Karlsson

  Viggo Mortensen som Aragorn

 67. Det är så sjukt, här går man och tror att man är den enda som varit kär i en tecknad figur, (Robin Hood här också) med skamkänslor virvlande när man tänker på det nu i efterhand. Något som jag bara erkänt för min man och så finns det minst ett dussin till knasbollar som varit kär i en tecknad räv 😀 haha!

  Min mest långvariga förälskelse var dock i Ben Evans i Sunset Beach och jag önskade så hett att jag skulle se ut som hans fru, Meg Cummings. Gjorde mina ögonbryn likadant… klippte likadan lugg. haha så sjuk man varit egentligen.

  1. Haha, Sunset beach, tidernas konstigaste serie! Kollade varje dag efter skolan. Å Ben som hade en elak tvilling också.

 68. Skriver under på alla, men jag gillade Bosse i Bullerbyn och Micke i Skilda Världar. Och ALADDIN!

 69. Underbar lista, och så alla kommentarer på det!
  Jag kan inte se att någon skrivit Tom Cruise när han spelade i Top Gun. Jag hade en planch med honom på väggen. Sedan blev det Dave Gahan, sångaren i Depeche Mode. Jag har haft en crush som vuxen i sångaren i BWO, hans lockar 😍!

 70. Själv var jag kär i Peter Schildt i Tv serien Julia och Nattpappan. Då var jag 13 år och han 20. Fick en flashback när han nu hade en roll i Där blommorna blommar. Tror uppriktigt att jag skulle kunna bli kär i honom igen, på riktigt IRL. Fast det går ju inte. Som ju alla vet.

 71. Loa Falkman var min stora crush som 5-åring. ‘Symfonin, juli sarkofil” trodde jag låttexten var när jag sjöng med till vinylskivan. 20 år senare fick jag inse att “Symfonin, ljuder stark och fin”…
  Jarl Kulle crushen kom lite senare, av gamla Ture Sventon avsnitt.

  1. Å jag gillade också Loa! Sprang på honom på en 4H-gård där jag bor när jag var kanske 5 år. Trodde jag dog!

  1. ÅH JA SUPERTED! Älskade honom så mycket, mitt favoritprogram som liten.
   Gillade även Knotan, trots att han var en elaking 🙂

 72. Vilken glädje i detta inlägget, så många minnen & namn som kommer tillbaka.
  Min one and only är Sylvester Stallone som håller i sig än i dag, suck……
  John Stamos Huset fullt
  Sully Dr Queen
  Mel Gibson
  Sam Eliot
  Blossoms bror Joey
  Michael Landon
  Känns som en rödtråd nu när jag ser efter, mörkhåriga äldre män……
  Givetvis kvalar Per Fritzell in här.

  1. Mel Gibson
   Michael Landon
   Check på dem och röd tråd.. men var sååå förtjust i pojken Albert i lilla huset på prärien. Minns inte på rak arm om han dog i serien eller bara blev jättesjuk men minns att det kändes sååäå jobbigt. Kunde inte förklara för mamma ayt det var för att jag var kär i honom. Var ca samma ålder slm Albert när jag såg serien..

 73. Brad pitt samt james 15 år en tvserie från Usa. I dag när jag ser ett foto på honom är han en gammal gubbe hahhahah!

 74. Haha kan skriva under på nästan alla – men mest Jordan Catalano och tecknade Robin Hood 😄

  Men hallå – är det bara jag som var superduperkär i Michael J Fox i Tillbaka till framtiden??

  1. Äntligen nån mer! Michael J Fox i ALLT! Tyckte han var så söt och charmig, bad guys har aldrig riktigt varit min grej, haha 🙂

 75. Jag är några år äldre än du men de jag kan komma på på rak arm är Björn Skifs och Patrik Sjöberg.

 76. Min största förälskelse var Vargtass i Macahan, min högsta dröm var att bli bortrövad av en vacker indian…
  En annan var Sam Neill som elakingen Brian i Ivanhoe. Tyckte han var väldigt spännande. Även Jack Nicholson av samma orsak.
  Kära nån, jag måste vara sjuk..
  Som tur är platsade även Luke Macahan, Sully i Doctor Quinn och Joey Tempest .
  När jag blev lite äldre från ca 14 år till nästan 20 år var det bara Jon Bon Jovi som gällde.

 77. Jag säger bara Chris O`Donnell i Stekta gröna tomater! Då bultade mitt fjortonåriga hjärta…

 78. Måste bara lägga till Arild i flickan vid stenbänken, både när jag bara hade läst böckerna och ännu mer när jag sett serien 😍 och i vuxen ålder Tintomara i drottningens juvelsmycke (som man inte har en aning om hur hen ser ut ens).

 79. Robin Hood

  Chris (River Phoenix)
  Stand by me

  Luke (Bruce Boxleitner) Macahan

  Daniel (Ralph Macchio)
  Karate Kid

  Johnny (Patrick Swayze)
  Dirty Dancing

 80. Var dökär i Niila i Populärmusik från Vittula.

  Annars gick inte Knut i Galenskaparna eller Simba i lejonkungen av för hackor heller..

 81. Var jättekär i både tecknade pelle svanslös och pelle svanslös i julkalendern 1997, spelad av björn kjellman, dock fortfarande och förevigt kär i honom<3

 82. Bruce Boxleitner , både som Luke Macahan och “vad han nu hette” i den fantastiska serien Uppdrag i Singapore.
  Alla gånger Dale Cooper i Twin Peaks
  George Clooney som Doug Ross i Cityakuten, många fina läkare i den serien.
  Tom Cruise i Top Gun

 83. Även jag har varit kär i samtliga av dessa 😅. En hel generation verkar dela dessa förälskelser 😂
  Jag minns att jag var helt betuttad i Robin Hood ända fram till bröllopsscenen i skogen, när deras läskiga rävfingrar fick mig att ifrågasätta hans förträfflighet. Men, jag bestämde mig för att bortse från dem.

 84. Tecknade Robin Hood👋
  Tecknade Leonardo i Teenage Mutant Ninja Turtles❤
  Och så Pugh Rogefeldt❤

 85. Jag var kär i många, både logiska och helt galna. Här kommer ett axplock: tecknade spindelmannen, knatte, fnatte och tjatte, Martin Timell, Göran rudbo i triple and touch, Lasse kroner. Gubbar och tecknade ankor alltså..

 86. Per är ju gullig. Var inte kär men tyckte han var fin. Han ser ju så snäll ut. Abbe däremot. Men allra mest Johan Widerberg, först i Ebba o Didrik o sedan i rapport till himlen. Oj oj oj. Om jag kunnat säga till mitt 15-åriga jag att jag en dag som vuxen skulle hälsa på honom och skaka hans hand hade nog mitt 15-åriga jag dött. I övrigt har det mest varit Colin Firth (Mr darcy etc o Johnny Depp som varit major crushes sedan tonåren. Numer är det min man och min underbara son( 3 år) är 37 år idag.

 87. Skaffa inte katt för att du vill att den ska göra nytta. Det är ett litet liv som vill ha mycket kärlek och omtanke. Dessutom förstår jag inte hur man kan vara rädd för möss. Sötare varelser får man leta efter.

 88. Vad kul att läsa vad/vem alla förälskade sig som barn 🙂
  Själv mins jag inte så mycket mer än Leonardo Dicaprio och Harry Potter-karaktären från böckerna. Tror jag gillade Nick Carter också när de var stora men kan vara att jag bara antekterade mina kompisars crush.

 89. Jag var alltid förtjust i Maskerade Rosen i Sailor Moon, det har präglat vad jag tycker är snyggt hos män och sättet han munhuggs med Annie är ett drag jag gillar hos män än idag! Sjukt ändå..

 90. Haha så rolig läsning!
  Inte att förglömma Robin😍 i Batman! Var så kär i honom (Batman kändes gammal men Robin däremot-nästan jämnårig!😂) Var kanske 10 år då.

 91. Haha, jag hade också Lasse i Bullerbyn som en tidig crush. Men även Robert Wells enligt min mamma, i fyraårsåldern var jag tydligen svag för män med långt hår☺️ Hängde kvar till Dr Quinn och Sally som jag senare va kär i!

 92. Haha ba roligt att läsa…
  min ena barndomscrusch är ändå helt rimlig, Lance i Falcon cerat men den andra, Björn Skifs…🙈

 93. Ah, alskar det har temat och allas kommentarer! Japp, Per Fritzell for mig också – fast det var sa himla lange sen att jag glömt av det och fick en riktigt Aha!-upplevelse har. Som manga andra var jag också kar i Uncle Jesse och Jordan Catalano. Också: Brandon i Bevvan, lite grann, och de äldre bröderna i Party of Five, Charlie och Bailey.

  Mitt Sa Kallade Liv finns att köpa som DVD-box, och rekommenderas varmt. Go now, go!

 94. Haha, så härlig läsning! Håller med om flera + Simba i Lejonkungen och Joseph Gordon-Levitts karaktär i Tredje klotet från solen. Kollade igenom veckans TV-tidning varje vecka i hopp om att det skulle vara med en liten bild (som jag sedan kunde klippa ut och lägga i en liten samlar-ask…!) 😄

 95. Åh, Dexter Fletcher i Reportergänget/Press Gang. Och kanske kanske lite Benny Haag i Xerxes. Och också Winona Rydet i Reality Bites.

 96. Vill tillägga Sunes kompis Jocke i Sunes jul. Tyckte han var cool och lite farlig…och att det var underbart när Sunes lillebror (som straff för att han förlorat i kortspel) tvingade honom att flirta med Sunes mamma. :p

  Sen gillade jag Elake Måns i Pelle Svanslös-julkalendern också.

 97. Tycker att Christer Fant (som spelar “Måns”) är sjukt snygg i den kalendern! 🤩🤩🤩🤩

  Nån som håller med?