En ny energi

Nu har vi dansat ut julen. Men någon vidare dans blev det inte förstås. Mer ett eftertänksamt nedplockande och undansorterande i lådor. Med funderingar om vad nästa jul kommer bära med sig för något. 2018 blev på så många sätt ett helt annat år än det vi föreställde oss när vi skålade in det. Jag hoppas på ett 2019 som får bli precis så ljust som vi trodde att förra året skulle bli.

Efter julen har varit får jag alltid sådan lust att möblera om, rensa ut – ändra energin här hemma. Speciellt den här gången. För när jag går igenom något tufft kan jag verkligen känna hur hemmet behöver nya impulser. Så trots förkylning, ont i hela kroppen och extremt låg energi så har jag genomfört en rokad. Vardagsrummet och matrummet har bytt plats. Nu har vi en möblering som vi aldrig haft förut och det känns befriandet på något vis. Som att nya tankar får utrymme.

Samma möbler men mot en annan tapet ger en helt ny känsla.

En av favoritplatserna. Med en julklapp från min syster – nämligen den vackra handbroderade kudden.


Melker har funnit sig väl tillrätta och genast utsett sin nya favoritplats.

De sista julblommorna är undanställda. Gömde dem i barnens rum. Här nere vill jag hellre ha klorofyllgrönt mot det svala vintervita.

Några gulliga vita primula står som ett löfte om att ljusare dagar kommer komma. Den här blomman påminner mig så mycket om när Bertil föddes. För då översvämmades köket av sådana, från alla som kom och hälsade på. Den friska doften liksom andas liv!

Det står en vacker bukett mitt på matbordet…

Och nu känns allt lite ovant. Vi har nya platser vid matbordet, hittar nya ställen att umgås på. Ljuset faller annorlunda och allt hemtamt, vanligt känns nytt och obesudlat. Vilsamt på ett viktigt sätt.

Hoppas ni har haft en fin helg allihopa <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “En ny energi”

 1. Jag förstår verkligen känslan med att byta rum….Allt blir ju som nytt…-) . Funkar inte här hemma så jag flyttar runt blommor, pynt och kuddar istället….känns oxå som att det blir lite nytt och fräscht.
  Ha en skön söndag!
  Anne-Lie

 2. Jag har gjort precis samma sak. Plockat ner julen och tagit ut julgranen. Köpt två buketter med tulpaner och njuter av att vi går mot ljusare tider. Åkte även till en blomsterhandel och köpte lite nya frön efter att ha inventerat mitt fröförråd! Så nu känns det som om våren är på väg!
  //Berith

 3. Känner så väl igen känslan av att behmpva förändra efter att det varit påfrestande. Låg på sjukhus ett dygn förra veckan och igår blev det lite klädförnyelse. Tänk så mycket friskare man känner i ny stass (klart bättre än att dra något gammalt över sig)

 4. Åh så fint du gjort det! Snyter verkligen av att titta på bilderna 😍 jag funderar på vad jag ska göra med mina julstjärnor. De blommar fortfarande jättefint, känns nästan lite taskigt att ställa undan dem. Smart idé att ställa dem i barnens rum😊

  1. Jag låter mina julstjärnor stå kvar i köksfönstret. De blommar så fint så vill inte kasta dem. Har även två amaryllisar kvar 🙂

 5. Hur reagerar dina barn på ommöblering? Är de kanske vana vid att du ändrar om då och då? Eller är de mer lättsamma när det kommer till förändringar i miljön?

  Min 3-åring blev mycket upprörd nyss av att jag flyttat på sopkorgen i badrummet. Hon avskyr förändringar och känner en trygghet i när allt är som vanligt. Därför måste vi alltid förbereda henne och inkludera henne i alla förändringar eller ommöbleringar hemma. Hon är kanske känsligare än andra barn på det viset.

  1. Gud jag minns det där från när jag var liten. Då ville jag aldrig att någon skulle göra om. Mitt ena barn tycker att det är jättekul – det andra barnet vill att allt ska vara som förut. Men efter någon dag brukar “förut” vara glömt.

   1. Haha. Det är sant! Det nya blir snabbt vanligt. Men vägen dit kan vara ack så svår.

 6. Har nyligen hittat hit till din blogg, och jag älskar den:) En riktig feelgood-blogg, så tack för att du förgyller min dag.

 7. Vilka fina och eftertänksamma inlägg du skrivit! Jag känner igen mig i känslan som du beskriver. Fast själv brukar jag sätta igång med att rensa och strukturera om i garderober och klädbyråer när jag är nedstämd. Funderar på om det kan ha att göra med längtan efter struktur, kontroll, att ha något handfast att liksom ta i och ha ordning på när insidan känns rörig..?

  1. Tack snälla. Tror säkert det kan vara så. Ordning och reda på utsidan när man inte kan ordna upp insidan.

 8. Blev himmelskt fint med de varma färgerna mot den gröna tapeten! 😍

  Ha det fint, kramar Linda

 9. Har ni såpat golv även i köket? Hur funkar det? Vill helst ha såpat i alla rum men alla säger ju olika vad som funkar 😅