En liten lördag

Jag är så morgontrött nu. Förutom att vara kvällstrött och dagstrött och jämttrött. Vaknade vid tio imorse efter att Folke kommit in och försökt väcka mig flera gånger.

Barnen hade varit uppe sedan sex-sju tiden och härjat med Jakob.

Så jag intog min frukost i frid och ensamhet.

Varm choklad, hushållsknäcke med smör och ost att doppa i så att osten smälter. Det är min bästa frukost. En av få saker jag är sugen på under graviditeten. Händer att denna diet blir både lunch och middag dessutom.

Bertil, Folke och Melker som Folke bäddat in med en piratscarf. Barnvänligare hund får man leta efter.

När jag äntligen kommit ur morgonrocken satte jag igång att baka. ,

Blev en apelsinsockerkaka som inte ser mycket ut för världen men som är väldigt god!

Vid lunchtid kom farmor och hälsade på och fick med sig barnen ut i snön. Äntligen lite mildare i luften. Bara -16 så de blev ute en hel timme.

Jag lyssnade på Ekots Lördagsintervju med Jonas Sjöstedt och låg samtidigt på kökssoffan och spelade Gummy Drop. Är besatt. Jakob och Albin var istället hurtiga och tog en tur i skogen på skidorna.

Sedan vankades det tidig lördagsmiddag.

Ett sjukt gott och enkelt laxrecept

Och så massa Jokk. Älskar Jokk!

Efter maten lekte farmor och barnen och när det lekt färdigt spelade vi spel. Två omgångar Memory (barnen utklassar en direkt), Yatzy och sedan Den försvunna Diamanten. Så skönt att båda barnen nu är stora nog att vara med och spela!

Efter allt det här var jag trött igen så sedan dess har jag suttit i en stol och lyssnat på Lilla Drevet och spelat mer Gummy Drop. Är inte klokt hur dålig ork jag har. Att laga middag, baka en sockerkaka och bädda rent i sängen. Det är ungefär vad jag mäktar med på en vanlig dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “En liten lördag”

 1. Vad fina bilder och vad mysigt ni har det även om du inte har så mycket ork🙂 för att muntra upp dig kan jag säga att jag har gjort lika lite som dig och ligger utslagen på soffan och jag är varken gravid, har smärtsam foglossning eller järnbrist så var nöjd med dig själv😀💪

 2. Stor igenkänning på den! Tredje graviditeten var något extra i trötthetsväg. En fick vara glad om diskmaskinen blev urplockad. Det blev ju inte bättre av att jag prickade in den varmaste sommaren som uppmätts! Men nu sitter jag här med 3,5-månaders bebis och börjar känna mig som mig själv igen.

 3. Känner samma, är i vecka 39 och blir alldeles slut av att sitta på en köksstol och äta frukost (som jag gör nu), måste liksom ligga ner och vila efter det. Dock fungerar det inte så bra att vila med min 2,5-åring hemma, hon känner på lukten när jag har lagt eller sätt mig ner- det betyder HOPPA PÅ MAMMAS MAGE typ. . . 😅😅

 4. Jag tänker att det är okej ändå att få vara så trött. Det är ju en del av ett liv, ja. Men nån gång sen kommer det nog perioder när du orkar mer igen.

 5. Nu är jag rädd att jag ska uppfattas som en sån där förnumstig förståsigpåare som kritiserar i en välmenande MEN ton. Men… 😉
  Jag tycker du är klok men fina fina du… Hur kan du skriva att du bara orkat med bädda sängen, laga middag och bakat en kaka?! 😲 Jag (med mycket begränsad ork pga bla bla bla) blir alldeles ledsen (och lite provocerad). Du beskriver ju också hur du orkat äta en mysig frukost och läst tidningen, orkat med besök, spelat spel (flera) med dina barn och lyssnat på relativt komplicerad radio. Jag tänker också att du antagligen orkade sitta med vid middagen och samtala. När orken är begränsad är detta så viktigt att synliggöra. Jag som jämt måste prioritera orken har lärt mig att se “listan” över dagen som jag ovan beskriver. Nu har jag inte läst din säkert fina bok om utbrändhet (den orken/förmågan finns inte) så kanske jag säger saker du vet – men var snäll. Mot oss som läser och påverkas och mot dig själv. Vilken fin dag det låter som och vad mycket du orkade som fick dig och din familj att må bra. ❤
  Alltså ingen kritik mot din dag, hur du prioriterar utan en påminnelse om ett annat sätt att värdera orken och vad som är viktigt. Men lite kritik mot din text, det kan jag erkänna… 😏

  1. Jag tänker att man måste få skriva utifrån sitt eget perspektiv och den situation man lever i idag. Som läsare måste man förstå detta och att ens eget liv och förutsättningar inte har något att göra med skribentens.

   Att Clara tycker att hon har gjort lite betyder ju inte att någon som gjort mindre eller har mindre ork är sämre. Är man van att leva ett väldigt aktivt liv utan denna enorma trötthet så känns det ju som att man inte orkar någonting. Jag har varit utbränd och på riktigt inte orkat med någonting men nu när jag mår bra så har jag ju mitt vanliga liv och ork som referensram. Nu är jag gravid och jättetrött och orkar typ en grej om dagen tex städa garderoben. Jämfört med vad jag brukar göra i vardagen så är det lite, väldigt lite. Hade det varit mitt i utbrändheten så hade det däremot varit en enorm bedrift. Så ser min verklighet ut idag och det är jag medveten om när jag läser texter eller pratar med någon, jag kan inte jämföra mig med dem.

   Att ens liv påverkas och förutsättningarna ändras är jobbigt och jag tycker att man måste få uttrycka det även om andra har det sämre.

  2. Blir helt matt. Tro det eller ej, andra människor har inte ansvar för sitt mående. Clara får skriva hur hon vill.

  3. Stina.
   Jag tycker din kommentar är relevant och konstruktiv. Men de som “klagar” på dig har delvis rätt. Men jag förstår verkligen det du menar och påpekar. Även om Clara, såklart, inte behöver/ska ta hänsyn till alla läsares referensramar.

   Jag tycker Claras dag låter alldeles lagom och fin.

   Jag blir mer less/arg på de som gjort “såå mycket”. Dom är inte duktiga i mina ögon. De bara kör på. Och inte helt sällan verkar de ha missat att vara i nuet och njuta.

   Jag blir trött bara av att höra nån berätta om alla fullbokade helger. Pjust! Jag är så glad åt obokad tid.

 6. Är själv gravid nu fast precis i början. Jag orkar hasa mig upp och kissa eller kräkas så tycker du har åstadkommit en hel massa 😉
  Heja dig!

 7. Tycker dina lördagsgöromål är alldeles sunda. Det enda jag adderar är en långpromenad. Vad mer behövs ens för välmående och ro?

 8. Jag blir klokare med åren känner jag verkligen. Nu VET jag att inte boka in sådant som A/eg inte intresserar mig, B/endast är helt och fullt för någon annans behov, och den personen är inte lika sugen att någonsin göra något för mig C/boka in saker när jag är PIGG som ska hända lite längre fram.. när jag kanske inte alls är pigg!
  Att jag gör saker som att arbeta 100% som lärare,vara mamma till två busfrön, någons fru, någras syskon/moster/faster/dotter.. räcker gott till för att det ska bli en hel del tvingande saker som endast är för andras skull. Så att boka in sådant när jag har en stund för mig själv. Nä. Men det har tagit 42 år att komma på.

 9. ”Jag är så morgontrött nu. Förutom att vara kvällstrött och dagstrött och jämttrött.”

  Det var länge sedan, säkert flera år, som jag kommenterade din blogg. Läser än. Vi har båda vuxit och förändrats, ja så är ju livet. Själv är jag lite äldre än du och gravid med mitt första barn, så spännande, men bara i v 22 så den stora magen med den stora tröttheten har inte infunnit sig än. Läste ändå din inledning högt för min man så han kan förbereda sig mentalt. Å andra sidan var jag väldigt trött när jag mådde illa i 8 veckor, då var det på ”kylvaror i kylskåpet”-nivå, alltså jag försökte att åtminstone sätta in kylvarorna efter mig. Lyckönskningar till resten av graviditeten och hoppas du får din bästa förlossning hittills! (Enda podavsnittet jag lyssnat på var det om förlossningarn.)

 10. Trodde att du inte gillade fisk. Men laxen ser verkligen jättegod och krämig ut. Orkar du skriva hur du gjort eller länka till ett recept?

 11. Hahahah du är rooooliggggg, asså sådär ser mina dagar också ut men jag är inte gravid
  Kan önska att det nonchalanta,obrydda följer med dig in i ditt “tillbaka t vanliga livet” sen efter graviditeten för det är jävligt befriande att läsa en blogg som är så äkta!! Skulle du våga skriva att du spela gummy drop om du inte va preggy?
  Ja du fattar nog, absolut ingen diss eller nått eller upp till dig att tolka såklart men hoppas att du förstår vad jag menar

  Kraaaaaam