• innehåller reklam för Miss Clarity •

En blommig dröm

Jag är helt kär i våra nya klänningar från Miss Clarity som kommer på fredag. Tycker att det är rätt så otroligt att de kan passa både på en höggravid kropp och en “vanlig”. Känner mig så vansinnigt fin i den här modellen, med mönstret som har något 40-talsaktigt över sig.

Modellen heter Alice och så här ser den ut i helfigur. De flesta modeller vi har är stretchiga – men några är också vävda. Bland annat den här.

Annakarin är så vacker i den gröna prickiga omlottklänningen.

Och jag känner mig också himla fin. Tyget har en fantastisk lyster. Det är tryckt med reaktivtryck som är bättre än det vanligare pigmenttrycket. Det ger starkare och klarare färger och har en betydligt högre tvätthärdighet. Det släpper ifrån sig mindre färg i tvätten, vilket är bättre för miljön.

Alla tyger i våra kläder är OEKO-tex märkta. Tygerna trycks i Tyskland och klänningarna sys upp i Litauen. För oss är det viktigt att producera inom Europa – både på grund av klimatavtrycket och för rimligare arbetsförhållanden. En del av tyget sparas alltid för att se vilka storlekar som går åt först. När vi sett vad som säljer bäst syr vi upp fler i de storlekarna. På det sättet kan vi minska svinnet och antalet reaplagg. Vi syr upp det folk vill ha helt enkelt! Klänningarna finns i strl XS-XXL vilket motsvarar ca 34-52 i storlek.

Målet för Miss Clarity har alltid varit att skapa färgstarka klänningar som låter oss ta plats. Glada mönsterbilder med blommor, prickar, rutor och ränder. Men många kunder har med tiden önskat köpa våra sköna modeller också i enfärgade varianter. Så nytt för i vår är en enfärgad svart klänning. En klassisk svart omlottklänning är en hörnsten i vardagsgarderoben. Och jag vill hävda att det här är den perfekta lilla svarta!

Hela kollektionen finns tillgänglig på fredag klockan 17.00 på provrummet.se. Den är ett litet minisläpp om tre klänningar – innan den stora vårkollektionen släpps i mitten av mars!

(Fotograf LisaLove)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “En blommig dröm”

 1. Du kan verkligen vara stolt över era klänningar! Fick äntligen råd att köpa en nu när de var på rea inför nya kollektionen. Älskar min klänning så mycket! Precis som du säger är det mycket bättre kvalitet än vad man är van vid från kedjorna, djupare färg och ett rejält tyg som ändå inte är för tjockt. Bra jobbat!

 2. Såå fina!! Visst har du lagt upp en storleksguide till Miss Clarity? Var kan man hitta den?

 3. Härligt! Ser jättefina ut 😊 jättebra tänkt med att sy upp fler plagg beroende på efterfrågan, vilket väcker frågan; varför inte “släppa” hela kollektionen först och sen sy upp efter vad folk beställt? Genuint nyfiken!

 4. Jag har sneglat på Miss Clarity-klänningar sen första släppet, men det som stoppar mig är oftast att jag inte vill lägga tusen spänn på en klänning utan fickor! Har ni planer på att designa en modell med fickor? För då skulle det verkligen vara peeeeeefekt.

  1. +1 på den! Jag är av olika anledningar beroende av fickor på klänningar så det är en deal-breaker för mig… Vore kanon om det gick att lösa! Skulle också uppskatta lite mer grafiska mönster ala 50-, 60- och 70-tal!

 5. Jag är nyfiken, jag är 150cm lång och undrar om nån på insta tex har en bild på hur längden på klänningarna blir när man är en kortis.
  Eller om du Clara har en bild på någon? Så himla fina klänningar ju!

   1. Hej Caroline och N!

    Våra olika modeller har olika längder. Jag är själv 163 lång. Kika på @missclarity.se på Instagram så bör det finnas gamla och nya bilder på olika modeller och längder.

    Hälsningar

    Annakarin

 6. Förstår verkligen att du älskar de nya klänningarna. Det är så fint med rejält med färg 🤗 Dessutom fantastiskt att modellen är lika fin på gravida som på icke-gravida.

 7. Jättefina klänningar men passar inte alls vanliga kroppar – vanliga kroppar kommer i olika längder medan era klänningar är långa oavsett storlek. Jag är 165 och har provat dem i butik, de blir för långa utan att bli tillräckligt långa för att funka som maxilängd. Snyft!

  1. Vi har försökt lägga oss någonstans i mitten. För oss långisar är problemet nämligen alltid motsatt. Allting blir muskort på mig och alla byxor slutar för högt upp. Men genom att göra kläderna lite åt det längre hållet så kan man ju alltid ha alternativet att lägga upp dem. Medan om man gör kläderna för korta inte kan bära dem alls som lång. Sedan kan jag tillägga att Annakarin är en kortis – ungefär i din längd och hon bär klänningarna utan att fålla upp dem alls. Tanken med modellerna är att de ska sluta under knäet =) men om man gillar det är förstås en fråga om tycke och smak!

 8. En önskan framöver är att inte alla klänningar är så djupt V-ringade. Jag har lite kortare överkropp och den djupa ringningen blir ett problem. Inte heller med ett linne under blir det bra. Även om mycket går att justera så är ju skärningen mellan brösten och därför kan man, med kortare överkropp, ändå inte justera särskilt mycket.
  Första klänning jag köpte skickade jag tillbaka, den andra hänger oanvänd i garderoben.
  Önskar så att de passat även mig.

  1. Då kommer du gilla marskollektionen. Vi har gjort några justeringar i ringningen för minskad urringning, samt lanserar båtringade modeller och en v-ringad som inte är särskilt djupt urringad alls =)

 9. Fina klänningar! Jag undrar om dessa tre modeller kommer att finnas med även vid nästa släpp i mars? Om man nu inte får tag i en den här gången, kanske man får en ny chans då? Eller kommer dessa nu och fylls inte på igen?

 10. Hej!

  Jag har äntligen köpt mitt första par Miss Clarity klänningar. Jag gillar inte att handla kläder vanligtvis, för jag tycker ingenting känns 100% som jag vill. Men ‘Karin’ och ‘Annika’ är precis det jag ALLTID letat efter. Fint mönster, jätteskönt tyg, ursnygg passform och väldigt vackert, klassiskt kvinnligt. Och bra kvalitet! Har aldrig varit så nöjd 🙂 Eventuellt kommer jag nu behöva byta ut hela min gamla (väldigt lilla…) garderob till enbart Miss Clarity ;).