Äntligen sportlov!

Idag är första dagen på sportlovet. Barnen bygger en koja på sitt rum och jag jobbar undan lite och packar väskor. För imorgon åker vi bort. Jakob blir dock hemma för att jobba.

Tända ljus och finbukett gör arbetsstunden lite trevligare.

Vi ska till Jakobs mormor för ett mysigt sportlov med längdskidåkning, korvgrillning i solen och lata stunder i soffan med en trave trädgårdstidningar och drömmar om våren.

Det behövs verkligen lite ledighet nu. Folke har somnat utmattad vid halv sex på eftermiddagarna och inte vaknat förrän vid sjutiden på mornarna. Båda barnen är helt hålögda och snoriga med utslag och vinterblek hy. Tänker att utevistelsen och massa extra kalorier kommer göra dem gott. Själv tänkte jag unna mig en och annan solstund vid husväggen. Låta strålarna värma ögonlocken och locka fram de första fräknarna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Äntligen sportlov!”

 1. Hoppas ni får härligt vinterväder! Här nere är det bara regn och lera kvar av vintern nu…

 2. Jag ser att era barn är med både gammelmormödrar och gammelfarmödrar emellanåt. Mina barn har ingen mormor kvar i livet utan bara gammelmormor. Jag har hittills inte lämnat barnen till henne eftersom hon är 80 år och jag tänker att hon inte orkar. Önskar så att jag kunde göra det. Kan jag? Hur tänker ni andra i liknande situation?

  1. Jakobs mormor är över åttio år gammal. Hon kommer hit en gång i veckan och brukar ta hand om barnen en hel dag. Leka i snön, sparka, bygga kojor. Men så är hon ju en ovanligt pigg mormor också – som både tränar yoga och går på gym. Tror det är väldigt individuellt hur pigg man är – och kanske framförallt barnkär. Jakobs mormor är både pigg och älskar att leka med barnbarn så för henne är det ingen match med två barnbarnsbarn. Tror på att prata öppet och fråga din gammelmormor vad hon själv tror att hon orkar . med. De brukar vara bäst på att bedöma ork och energinivå =) sedan handlar det såklart också om barnen och hur lättsamma de är. Lite lugnare barn är ju lättare att låna bort.

  2. Såklart beror det lite på hur barnen är och ålder, men om dem har pussel, kanske ett enkelt bakprojekt, målarfärg, eller är ute och plockar blommor, leker i sandlådan. Då tror jag en gammelmormor skulle ha mycket glädje av att få vara med.

  3. Min mormor är också över 80 år och har hjälpt oss mycket med vårt barn, lekt och gått kortare promenader med barnvagnen. Dock är hon inte bekväm med att vara helt själv med honom under längre stunder då hon har lite problem med hälsan och är rädd att hon ska bli plötsligt sjuk så att hon inte kan ta hand om honom eller ringa efter hjälp. Tror precis som Clara säger att det bästa är att du pratar med gammelmormor! 🙂

 3. Om man typ sist i hela världen bestämt sig för att börja blogga, vilken portal skulle du välja då?
  Tack på förhand!

 4. Vi hade sportlov härom veckan. Spenderades inomhus för att treåringen hade upp till 40 graders feber. 🤒

 5. Låter härligt ! Vi har också sportlov eftersom jag arbetar som lärare. Fri tid, böcker från bokrean och huset fullt av barn.

  1. Det är samma sak som vinterferien här i Norge och jag gissar bakgrunden är densamma i båda länderna? Den känner jag inte till men det kanske någon annan gör (eller orkar googla fram 🙂 )?

  2. Det är ett lov i slutet på februari/ början av mars för barn som går i skolan. Vuxna är inte lediga.

 6. Du skriver så fantastiska inlägg, ditt språk är så målande så man kan föreställa sig alltihop även om du inte haft foton. Du är nog bloggare nr 1 i Sverige tänker jag. En blandning av politik, religion, vardagsliv, förhoppningar, sorger, trädgårdsliv, livet på landet, etc.. WELL DONE ropar jag😊🤗🌱

 7. Vad skönt för er med sportlov. Mina barn har sitt bakom sig nu och är tillbaka i skolan. Hoppas att det blir en riktigt skön ledighet nu och chans till återhämtning. Mysigt att få vara hos Jakobs mormor några dagar.

 8. Jag vill verkligen inte skrämmas nu, men en fyraåring som somnar 17.30, sover 13-14 timmar per natt och ändå är blek, hålögd och utmattad skulle jag ta till läkare för att utesluta att något är fel.
  Jag hoppas att jag har fel, men för mig som ssk låter det som symtom som bör kollas upp (om ni inte redan gjort det förstås.)

  1. Tack för omtanken. Vår son är kärnfrisk men vintertrött. Våra barn sover även i vanliga fall 12-timmarsnätter (även åttaåringen) så det är inte så extremt som det kanske låter utifrån =)

  2. Våra barn som snart är 4 och 7 sover också över 12 timmar per natt och 3 åringen sover fortfarande ibland 1 timme på dagen.

 9. Hej Clara
  Jag MÅSTE fråga o hoppas du har tid att svara. Det vackra skåpet med utsågade(?) pilar i-har ni köpt det så? Har någon ni känner gjort den där utsmyckningen nyligen eller köpte ni det så? Fullständigt unikt! Tack på förhand
  // Lena i Bankeryd

  1. Vad kul att du gillar det! Skåpet är arvegods från sent 1800-tal ungefär. Men liknande bör gå att beställa från en snickare

 10. Önskar er ett vilsamt lov och ett stort lycka till när det blir dags för barnafödande! Guds välsignelse!