En sak jag föll för nĂ€r vi besökte vĂ„rt hus för första gĂ„ngen, var det gamla bevarade skafferiet. Ett skafferi man gĂ„r in i, som hemma hos farmor. Med blĂ„ linoleummatta och hyllor frĂ„n golv till tak. TyvĂ€rr fick skafferiet sĂ„ smĂ„ningom ryka – nĂ€r vi gjorde om planlösningen nere. Ingenting jag Ă„ngrar eftersom det blev till det bĂ€ttre. Men nog saknar jag det rymliga skafferiet.

Vi funderar pÄ en uppfrÀschning av köket med nytt kylskÄp och plats för frys. Och om vi kommer pÄ nÄgot smart sÀtt att rymma ett riktigt skafferi man kan gÄ in i, dÄ ska det bli bli ett sÄdant dÀr gammaldags hörnskafferi. PÄ instagram finns flera fina att inspireras av! HÀr Àr nÄgra av mina favoriter som jag tidigare visat pÄ mitt konto @underbaraboning

@katarinasoldhouseï»ż

Ett cremegult skafferi i v-spont som tar upp den gula fÀrgen i tapeterna. Det tackar jag inte nej till! SÄ otroligt gulligt.

@nina.elisabet

I Ninas hÀrliga lantkök finns detta rejÀla skafferi, som svÀljer allt man bara kan tÀnka sig. Gillar idén med överljuset ovanför dörren. Skafferiet Àr nybyggt men fÄr en gammaldags kÀnsla tack vare den antika dörren.

@gelinderparullstensbackenï»ż

Hur ljuvligt skafferi? Hur ljuvligt som helst! Komplett med liten emaljskylt och allt.

@juliaaabergmanï»ż

Hemma hos Julia finns ett enkelt skafferi med dörr byggd av spÄntade brÀdor. SÄ gulligt med den lilla bonaden ovanför!

@hostedbynatureï»ż

Hemma hos Fanny Ă€r det rustikt och rejĂ€lt. Även hĂ€r Ă€r skafferiet nybyggt – men med gammal kĂ€nsla som smĂ€lter perfekt in i den vackra VĂ€sterbottensgĂ„rden.

@hemmaitorpï»ż

Ett skafferi pÄ sniskan i ett lite elegantare kök med spegeldörrar. Den hÀr bilden gör mig helt lugn och harmonisk. SÄ vacker fÀrgsÀttning och dessutom effektfullt med den mörkbruna matgruppen till.

@madebymor

Ett annat tidlöst vackert kök i sekelskiftesstil. Visst kÀnns det som hÀmtat direkt ur Tre trappor upp med hiss av Maria Gripe? VÀldigt fint att skafferiet har tre olika luckor och Àr indelat i sektioner. Undrar om det kan vara original tro? Ser sÄ ut pÄ de vÀlarbetade detaljerna.

@vartlillagronaï»ż

VÄrt Lilla Gröna postar alltid sÄ fina bilder i sit flöde. Köket med vedspisen, skafferiet och pÀrlsponten Àr en favorit!

@leilalindholmï»ż

Avslutar med en bild frĂ„n nĂ„gon som har en osviklig stilkĂ€nsla och ett av Sveriges vackraste hus – Leila Lindholm. Hennes skafferi har jag haft sparat som inspiration sedan jag först sĂ„g det pĂ„ bild (i Family Living tror jag det var). SĂ„ roligt lösning med glasdörrarna och det kupade taket. Älskar att hon Ă€r en sĂ„dan maximalist som alltid inreder till max och adderar sĂ„ mycket underbar rekvisita