
Hemmagjord granola är så smarrigt och lyxigt. Älskar att unna mig till helgfrukosten. Löjligt lätt att göra (bara man inte råkar bränna den sedan!) och en fin gåbortpresent till någon du tycker om.

Portioner
ca 10 – 15
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
2 1/2 dl sötmandel
1 dl grovhackade pumpakärnor
1 1/2 dl kokosflingor
8 dl havregryn
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1/2 msk mald ingefära
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 dl solrosolja
1 dl ljus sirap
Gör så här
- Hacka mandeln och pumpakärnorna grovt. Blanda ner i en bunk med de torra ingredienserna. Häll över de fuktiga ingredienserna och krama in vätskan i mjölet och grynerna.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll över granolan och ställ in i ugnen. Rosta på 175 grader varmluft. Rör om då och då så att granolan blir rostad runtom och inte bränns. Den ska bli gyllenbrun när den är färdig.
- Låt svalna och töm över i en lufttät burk.
Kom ihåg att Kolla in min långfrukost med nattjästa rågbullar
7 svar
Hej, tack för receptet! Men vad är det för skillnad på granola och hemgjord müsli egentligen? Jag gör ungefär så (utom kardemumman och äppeljuicen), blir jättegod vanlig müsli! Är det bara namnet?
är det inte just västkan dvs juice och sirap som gör den knasprigare+
Kan vara helt ute och cyklar nu men jag har för mig att granola är den ugnsrostade varianten av müsli.
Karin, du har helt rett. Müsli er ikke varmebehandlet, og er «løs» i konsistensen,mens granola er ovns-ristet med honning,sirup el l.
Åh så gott! Ungefär hur lång tid tar det i ugnen?
Ca 20 minuter 🙂
Looks great. Good idea with the apple juice as a natural sweetener.