Hemmagjord granola Ă€r sĂ„ smarrigt och lyxigt. Älskar att unna mig till helgfrukosten. Löjligt lĂ€tt att göra (bara man inte rĂ„kar brĂ€nna den sedan!) och en fin gĂ„bortpresent till nĂ„gon du tycker om.

Portioner

ca 10 – 15

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 1/2 dl sötmandel

  • 1 dl grovhackade pumpakĂ€rnor

  • 1 1/2 dl kokosflingor

  • 8 dl havregryn

  • 1 msk kardemumma

  • 1 msk kanel

  • 1/2 msk mald ingefĂ€ra

  • 1 dl koncentrerad Ă€ppeljuice

  • 1/2 dl solrosolja

  • 1 dl ljus sirap

Gör sÄ hÀr

  • Hacka mandeln och pumpakĂ€rnorna grovt. Blanda ner i en bunk med de torra ingredienserna. HĂ€ll över de fuktiga ingredienserna och krama in vĂ€tskan i mjölet och grynerna.
  • LĂ€gg ett bakplĂ„tspapper pĂ„ en plĂ„t, hĂ€ll över granolan och stĂ€ll in i ugnen. Rosta pĂ„ 175 grader varmluft. Rör om dĂ„ och dĂ„ sĂ„ att granolan blir rostad runtom och inte brĂ€nns. Den ska bli gyllenbrun nĂ€r den Ă€r fĂ€rdig.
  • LĂ„t svalna och töm över i en lufttĂ€t burk.

Kom ihÄg att Kolla in min lÄngfrukost med nattjÀsta rÄgbullar