Hemmagjord granola är så smarrigt och lyxigt. Älskar att unna mig till helgfrukosten. Löjligt lätt att göra (bara man inte råkar bränna den sedan!) och en fin gåbortpresent till någon du tycker om.

Portioner

ca 10 – 15

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 1/2 dl sötmandel

  • 1 dl grovhackade pumpakärnor

  • 1 1/2 dl kokosflingor

  • 8 dl havregryn

  • 1 msk kardemumma

  • 1 msk kanel

  • 1/2 msk mald ingefära

  • 1 dl koncentrerad äppeljuice

  • 1/2 dl solrosolja

  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

  • Hacka mandeln och pumpakärnorna grovt. Blanda ner i en bunk med de torra ingredienserna. Häll över de fuktiga ingredienserna och krama in vätskan i mjölet och grynerna.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll över granolan och ställ in i ugnen. Rosta på 175 grader varmluft. Rör om då och då så att granolan blir rostad runtom och inte bränns. Den ska bli gyllenbrun när den är färdig.
  • Låt svalna och töm över i en lufttät burk.

Kom ihåg att Kolla in min långfrukost med nattjästa rågbullar