• annonssamarbete Brafab •

Min nya uteplats

Det mesta jag har i möbelväg här hemma är köpt på loppis. Så när jag väl köper nyproducerat vill jag att det ska vara riktigt hållbart och av bra kvalitet. Möbler som håller i många, långa år.

Som när jag köpte min matgrupp till trädgården. Då valde jag den här nyproducerade, trärena möbeln i gammaldags stil. Som jag sedan målade kromoxidgrön med linoljefärg. Bilderna med den gröna trädgårdsgruppen har blivit några av mina mest delade på pinterest (fler än mig verkar gilla modellen) och jag har varit otroligt nöjd med kvalitén och komforten. Trädgårdsgruppen kommer från svenska Brafab, som grundades redan 1935 i Össjö i södra Halland. De säljer utemöbler av god kvalitet som tål att slitas, sittas i och tittas på.

Nu i vår ska vi inreda en ny uteplats på framsidan av huset. Sedan vårt garage/gårdshus byggts har det skapats en lähörna på framsidan, perfekt för familjen att äta frukost på. För just där kommer den tidigaste morgonsolen. Jag har letat efter ett litet caféset som familjen kan inta sitt morgonkaffe vid. Helst någonting med gammaldags känsla – fast också lite annorlunda från de trämöbler som vi annars har.

Valet föll på Brafabs serie Odessa. Lite lagom romantiska – och av metall och inte trä och därmed enkla att sköta. Eftersom möbelgruppen har dynor är den också skönare än vanliga metallmöbler som kan kännas lite kalla för rumpan att sitta på.

Mina photoshop-skills är verkligen inget vidare (döm mig inte, kära läsare!). Men jag gjorde en skissbild så att ni ska få en känsla av hur det kan bli. Fast jag har beställt tre stolar, två bord och en soffa. Då ryms vi alla fem i familjen. Och jag gillar tanken på två små bord istället för ett stort. Ställer man ihop dem ryms man fler – men har också möjligheten att dela upp gruppen och placera ut på två olika ställen.

Jag funderar också på parasollet Empoli eller Malta för att få lite skuggning i värmen. Men också för att parasoll ger känslan av tak och rumslighet – när inga tak eller väggar finns på uteplatsen.

Just nu håller trädgården precis på att tina fram under all snö. Rabatterna ser förfärliga ut och bara några tussilago har tittat upp ur jorden. Men snart, snart så grönskar det och då kommer min möbelgrupp från Brafab och då ska jag styla iordning och visa er. Längtar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Min nya uteplats”

  1. Alltså jag måste sakna någon gen för jag skulle inte kunna sitta i den typen av möbler en sekund. Ser grymt osköna ut. Förstår att man måste välja något som tål att stå ute men om man vill sitta och äta ute vill man väl sitta bekvämt. Kunna luta sig tillbaka lite med kaffekoppen i handen. Det där är ju möbler som passar kungligheter som måste sitta perfekt rak i ryggen och båda benen rakt ner och fötterna snyggt i varje sekund…

  2. Det ser fint, men ack så obekvämt ut? Svårt med utemöbler om man vill ha det riktigt gött för rumpa och rygg, men ändå inte stora konstrottingklossar. Jag kanske borde ha en äkta baden-baden, som den mormor alltid satt på verandan i.

    1. Vi äter ju middag på pinnnstolar inomhus så detta är inte mer obekvämt än det 😀 Vi har däremot några sköna vilstolar att komplettera med när man riktigt vill dega och luta sig bak.

  3. Er singel på uteplatsen är väldigt fin och ser “mjuk” ut. Vad är det för typ av singel?