Våren gör halt

Våren bara försvann. Precis när den börjat göra sig hemmastadd och locka fram några små fräknar i mitt ansikte.

Jag fokuserar på att rensa och städa på gården så länge. Finns mycket att göra på den fronten. Bara att plocka rätt på alla kvistar och sylvassa lärkkottar som blåst ner under vintern tog en hel eftermiddag i anspråk.

Jag är så

 1. Kär i min nya byxdress från &Other Stories. Den kommer jag bo i framöver.
 2. Irriterad på min nya byxdress från &Other Stories. Över att jag alltid måste köpa deras största storlek (strl 44). Inte för att jag bryr mig om storleken. Men om jag som har en högst ordinär kropp knappt ryms i deras plagg. Vem fan gör det då?

Pionerna är i alla fall underbara. Även om de är butiksköpta

Unnar mig köpesblomster tills det börjar spira här hemma och våren återvänder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Våren gör halt”

 1. Jag är också konfunderad över &OtherStories storlekar. Är nästan alltid en 38 i andra butiker men hos dem får jag knappt plats i storlek 42. Har även frågat butikspersonalen men de hade ingen förklaring. Fattar ingenting.

 2. Vad skönt att höra fler klaga på deras storlekar. Jag är inte alls van handlare hos dem men fick köpa 42 å 40 i under- och överdel på bikini och kände verkligen inte igen mig i de storlekarna.

 3. Förstår dig helt på irritationen med storleken! Men måste också säga att du var sjukt snygg i byxdressen!!😍

 4. Jag tycker att det var härligt att våren gjorde hallt.
  Själv hade jag en omvänd upplevelse med storlek. Beställde en klänning i medium för jag ville ha den lite rymlig, och när den kom så motsvarade det storlek 46!!! Grymt besviken. Att det kan bli fel förstår jag, men inte till den graden!
  //Berith

 5. Helt absurt med storlekarna. Som du säger är storleken bara en siffra och det spelar mindre roll, men genom att göra sådär exkluderar man ju ännu fler människor. En som vanligtvis har 44 skulle ju aldrig få plats i den där, och om det då inte finns större, så, ja. Då får man handla någon annanstans.

  1. Ja, jag är strlk 44 i nästan alla andra butiker, men hos &OtherStories kan jag inte ens tänka tanken på att handla. 😔

 6. Åh jag har precis tvärtom problem med Other Stories. Kan inte ha deras minsta storlek för att det blir för stort. 🙁 Inte lätt att vara en tunn 155cm kvinna i Sverige (obs normalviktig, bara liten)

  1. Samma här! Jag är 161 cm och relativt smal. I princip allt blir för stort på mig, speciellt byxor, kjolar och klänningar!

 7. 1. Du är så fin! Som någon ur Carl Larsson!

  2. Är kär i byxdressar. Längtar till den dagen jag kommer i en. Som lång och bredaxlad kvinna tenderar jag att spräcka varje dress jag provat.
  Blir så förbannad.

  1. Lösningen är att leta i olika online affärer s “tall” avdelningar!! Köpte mitt livs första jumpsuit from Asos Tall förra året och typ grät för att det var första gången i livet ett plagg kändes gjort för mig. Är 178.

  2. Kolla på Indiska!
   Jag köpte en jättefin jumpsuit där förra sommaren!
   Som passar mig som är 180cm och behöver nånstans mellan 44 o 46!

 8. Känner igen storleksfrustrationen. Susade in och ville köpa den fina rutiga klänningen du hade nedan, men då stl S motsvarade 36 antog jag att den största stl L motsvarar 40 och det kan inte jag ha….😢

 9. Jag undrar över var du hittat hatten? Jag letar efter en hatt i precis den stilen, som är gjord i STRÅ, inte i flätade plast- eller pappersremsor. Ibland kan det faktiskt stå STRAW på en etikett i hatten och sedan på en annan 100% paper. Eller om någon har ett tips?

  1. Köpt på beyond retro men tror den var nytillverkad och att de hade den i fler exemplar 🙂

 10. Det är sällan jag skriver och kommenterar kläder och utseende men SÅ SUPERFIN du är i den byxdressen 😲👍

 11. Likadant hos HM. Är en strl 36 normalt, men fått beställa strl 40 på deras jeansshorts.

  Så konstigt..

 12. Jag önskar att det hade funnits ETT storlekssystem som alla butiker/tillverkare använder sig av så att man hade kunnat handla varsom och lita på att storlekarna stämde.
  T.ex: 32-34 =XS, 36-38=S. 40-42=M, 44-46=L, 48-50=XL, 52-54=XXL

 13. Håller helt med om storlekarna. Är en 160 cm lång xs utan höfter och rumpa, som ibland får gå ner till 32 i byxor i andra märken, men här kan jag inte knäppa 34 i varken kjol eller byxor och alla byxdressar blir det ju också fel med. (Och 36 är aningen för stort, så jag får för det mesta ge upp other stories, vilket är supertrist eftersom jag verkligen gillar deras kläder.)

  1. Och med det vill jag såklart inte skryta med att jag är tanig, utan bara säga att om 34 genomgående är för stort för mig som inte har några former att tala om, så är ju något skevt med storlekarna.

 14. Asså Clara! Hjälp va snygg du är! Äppelkinderna, håret, hatten, outfiten. 👌🏻🙌🏻

 15. Sååå snygg byxdress! Och du är så himla fin i den😍 Blev sugen på att köpa den och frågade min man on han trodde jag skulle passa i den. Fick till svar ”honestly, I don’t think so”😂 Men jag måste tyvärr hålla med, alla byxdresser jag provat hittills har inte passat då jag är alldeles för kort.. men men Other stories har ju många andra fina plagg:)

 16. Ah, jag surnade på & other stories här om dagen. Brukar ha byxor stl 40-42, men här fick jag inte deras största stl 44 över låren, och det var med vida byxben. Gillar deras kampanj som promotat en bredd i queera uttryck, men en bredd i kroppstyper verkar inte duga. Hoppas de vill lyssna på kritiken.
  Du är tjusig som en dag!

 17. Hatar verkligen deras storlekar. Har nog samma storlek som du och har verkligen svårt att ha deras storlekar, ibland är den största för liten trots att jag kan ha S eller M hos både Weekday och Monki som ju ändå också är H&M-ägda. Varför ens ha så små storlekar??

 18. Jag blir också så irriterad på deras storlekar. Förutom att de är små och har så få storlekar är de dessutom sällan skapade för kroppar med former, utan bara en rak kroppsform. Jag som har normalstor byst får sällan plats med den i deras toppar och klänningar. Brukar försöka klaga och tala om för personalen varför jag inte köper plaggen jag provar.

 19. Läste en kommentar på annat ställe att det handlar om ifall kläderna är gjorda för Paris eller LA. Pariskläderna är mindre än normala storlekar. LA-kläderna mer normala. För fransyskor har ju alltid varit petite. Suck.

 20. Hej Clara,
  Vilken underbar byxdress! Vilka härliga bilder och inlägg du lagt upp! Ulf är så söt , ja den bästa karamell!
  Jag håller med angående storleksorimligheten! Skönt att höra det från nån annan också. Men för egen del har jag helt enkelt börja välja större storlekar för jag vill kunna röra mig och inte få skavsår och knölar i armhålorna. Och då är jag 176 cm o väger 63 kg och ändå får jag inte heller plats i kläderna. Det är helt galet! Det verkar också som att tjejer inte får ha någon stark bröstkorg eller några axlar. Eller överarmar. Också dendär delen som är precis under rumpan ut mot höften, varför finns det inte utrymme för den delen i kvinnokläder?
  Inte för att du måste svara, utan helt enkelt- där skulle jag själv önska mera rum för rörelse!

  Tack för din blogg!!
  Hoppas att du kan finna mycket glädje hemma o i livet trots Melkers bortgång. ❤️❤️