Från grått till gult

Igår var en stilla regndag, och jag var extremt lågväxlad. Hade jobb att göra men fick ingenting gjort. Istället pratade jag med Erica i nästan två timmar, åt upp en hel förpackning köpeskakor och lyssnade på diverse poddar. Sådana tröga dagar, gråa dagar måste också få finnas.

Men så på eftermiddagen solade det upp. Jag bestämde mig för att applicera lite rouge och mascara och hoppa ur min pyjamas. För klockan sex var det matlagsdags och det är alltid kul.

Hade på mig egendesignad klänning och gamla skor från Swedish hasbeens. Brukar inte klä upp mig för matlaget i vanliga fall. Själva poängen är ju att man får komma och vara exakt så skruttig som man känner sig. Sur på sin partner och sina tjatiga barn och ändå helt välkommen.

Och det är lite som magi – för efter bara en stund ihop med matlaget brukar man känna att man kanske inte måste ta ut skilsmässa, bränna ner sitt röriga hus och adoptera bort barnen ändå. Kanske var man bara hungrig och trött och grå. Och att sällskapa med folk man gillar det enda vettiga att hitta på.

Har ni sett hur vår häggmispelhäck blommar förresten? Köpte den (uppvuxen) förra sommaren och den tog sig fint och hann växa en hel del ytterligare. Nu når vissa kvistar mig över huvudet.

Vår trädgård i kvällssol är fantastiskt fin. Eller inte trädgården främst – utan utsikten. Och det bästa är att utsikten är kravlös och inte begär någonting av mig. Den finns där alldeles oavsett hur oklippt gräsmattan är och hur mycket ogräs som finns i rabatterna.

Guldgult, grönt och rentvättat regnvått.

Så slutade tisdagen mycket bättre än den började. Från grått till gult. Och idag har jag fullt upp, för idag fotar jag sommarkollektionen för Miss Clarity. Det är otroligt nervöst då klänningarna vi ska fotas i är på väg i en lastbil från Litauen. Kommer de inte under dagen är vi absolut stekta. Håll tummarna för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Från grått till gult”

 1. Åh Clara. Ni ser ljuvliga ut allihop, du, klänningen, barnet, trädgården. Skulle så gärna vilja se bilder på huset och trädgården utifrån sett så jag får en uppfattning om hur allt det fina ligger i förhållande till varandra. Tack gör att vi får följa med dig😙

 2. Den setningen om skilsmisse, brenne ned huset og adoptere bort barna fikk meg til å le hjertelig 🙂 gjenkjenningsfaktor, selv om jeg ikke har barn selv 🙂

 3. Hej,
  Härligt med utsikt !
  Varifrån köpte du den färdiga häcken, funderar på liknande lösning!
  Med vänlig hälsning
  Mia

 4. Det riktigt strålar om dig i den klänningen!
  Jag köpte den på minuten den släpptes, och tyckte så mycket om den att jag också var tvungen att köpa den rödprickiga, och nu väntar jag som ett ivrigt barn på sommarkollektionen. Vågar man hoppas på en liten tjuvtitt på instagram i samband med fotograferingen? 🙂

 5. Så fina bilder! Du är så otroligt fin i klänningen😍 härligt att dagen blev mer färgglad till slut. Håller tummarna för att klänningarna kommer fram i tid!

 6. Jag väntar som ett barn på julafton väntar på tomten på sommarkollektionen. Är BESATT av miss clarity-klänningarna. Jobbar som bibliotekarie och känner mig så snygg när jag svassar fram mellan bokhyllorna. Både kollegor och besökare frågar var dessa underbara klänningar kommer från.

  1. Ser framför mig hur fin hållning du har och glädjen i stegen! 💕 Dessa vackra klänningar, vad de kan göra skillnad för en. 💃

 7. Tack för detta inlägg! Stor igenkänning på att vilja byta liv ibland fast egentligen är det bara jag som inte har sovit, har pms eller bara har en dålig dag. Jag är verkligen beroende av att träffa folk och få perspektiv och inspiration till mitt egna egentligen riktigt fina vardagsliv (trots att vardagen just nu innehåller ostädat badrum, stor hög ovikt tvätt i vardagsrummet, massor av odiskad disk och hos mig allmän oinspiration).

 8. Ibland är detta det vackraste – tack för mitt i prick inlägg som fick mig tårögd i all sin vardaglighet. Fick upp ögonen för mitt eget vackraste.

 9. Vilken underbar magi det låter som! Och så fint på något vis, att få en liten inblick i att det också för er kan passera såna tankar emellanåt.