Rotting av olika slag är någonting jag tycker är väldigt fint. Det adderar en mjukhet i inredningen. En naturlig, jordig känsla om den är omålad. En lantlig, gammaldags känsla om rottingen fått färg.

Själv har jag flera rottingmöbler hemma och jag uppskattar dess lätta luftighet. Att de inte väger någonting när man vill möblera om och att de i sin transparens släpper igenom både ljus och tapet. Man kan till exempel möblera framför låga fönster med rotting – utan att det känns som att möblerna blockerar energin. Rotting är också förvånansvärt bekvämt. Jag gillar till och med det knarriga ljudet!

Nåja. Nu är det färdigsjunget till rottingens lov. Här är några fina hem med rottingmöbler jag spanat in på @underbaraboning.

@fotograflinaostling

Fotografen Lina Östling tar så vackra bilder. Vet inte om den här är från hennes eget hem eller någon annans. Men så mysigt med en rottingstol framför vedspisen. Och fint med den murriga kudden ihop. Möbeln blir en skön kontrast mot det ljusa köket med vit pärlspont

@froken.frida

Frida har flera fina rottingmöbler i sitt hem. Vackert att styla omålad rotting med gula textilier. Med en stoppad dyna sitter man skönt!

@aprikosen25

Den här gungstolen i rotting skulle jag vara beredd att offra ett finger för. Har aldrig sett något liknande förut. Undrar om det är en gammal fåtölj eller nyproducerad? Någon som vet?

@huset_vid_havet

En knirkande korgstol är ju ett måste på en punschveranda. Vi har en nästan likadan på våran. Gillar den massor.

@annacate

Tycker att den här sirliga soffan är fantastisk mot den mörka väggen och det såpskurade golvet. Vackert i sin enkelhet.

@susannazacke

Slutligen. Allt i den här bilden gör mig glad! Den turkosblå väggpanelen, det mörka, nötta golvet. Traven med färgglada kuddar och viktigast av allt – den slitna rottingsoffan. En sådan skulle jag INTE tacka nej till!