Havreflarn med smak av choklad

Havreflarn är en riktig klassiker – och tillsätter du lite kakao i smeten blir kakorna genast mer spännande. Kom bara ihåg att klicka ut smeten glest på plåten – kakorna flyter ut mer än du tror.

Sjukt gott och lättgjort. Precis som jag vill ha det!

Havreflarn med smak av choklad

Du behöver (ca 50 st)

150 g smör

2 dl strösocker

2 dl havregryn

1 3/4 dl vetemjöl

2 msk kakao

1/2 dl mjölk

1/2 dl ljus sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smöret till en tjock smet. Tillsätt mjölk och sirap

Använd en tesked och klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Havreflarn med smak av choklad”

  1. Hej, Clara! Jag vet inte om den här kommentaren blir lite missanpassad till ett inlägg om havreflarn, men jag vill så gärna berätta för dig hur mycket jag uppskattar ditt skrivande, ditt fotande, din persona och ditt rum som du har skapat på den här plattformen! Jag är lite mitt emellan två jobb just nu, fyller snart 26 år, har en liten identitetskris och din blogg blir som ett stabilt och tryggt krypin som jag ständigt finner ro i. Vill att du ska veta det. Att du gör så mycket fint som skänker lugn.

    Hoppas att du får en fortsatt fin sommar och fortsätter att baka. Jag ska förresten prova dessa havreflarn på min lilla ledighet i augusti. Kramar till dig!

    1. Å vad det gör mig glad att läsa. Inte om din kris såklart men att du kan få vila från den lite här. Hoppas det blir bättre snart och TACK för fina ord 😊💚