Dagar i paradiset

Ursäkta min frånvaro här sista veckan. Men jag befinner mig på en plats med fullkomligt hopplös täckning. (Att ladda upp bilderna till det här inlägget har tagit nästan ett dygn). Och jag har fullt upp med att njuta av vårt sommarparadis. Mormors hus. Åkte hit med barnen och min systers familj. Mötte här upp min moster och kusin för en vecka av allting som är sommarlov och barndom för mig.

Här får jag vara mig själv helt och hållet. Och precis så osocial och ensamvargig som jag är. Underbart!

På vägen upp stannade vi först till i farmors hus, som nu tillhör min farbror. Han är där stora delar av sommaren.

Vrålfina köket med vrålfina barnen

Anna brassade fika

Jag matchade matrumstapeten

Och Bertil fyndade en hatt av en gammal lampa

Så åkte vi vidare. Norrut, uppåt. Högre berg och klarare luft.

Tills vi kom till mormors gård. Där gräsmattan förvandlats till en sommaräng.

Vi har gjort lite allt möjligt under tiden vi varit här. Framförallt har vi packat upp allt som blev över från mormors lägenhet när hon flyttade till äldreboende i Umeå. Inrett och sorterat iordning.

Blir så mysigt

Jag älskar att trolla med det som finns. Enkla medel. Sommarstugor ska vara enkla och jag tycker om att det får samsas lite allt möjligt brokigt som samlats under åren. Som påminner om åren som gått.

Anna gosade med Saga

Vi har haft otroligt varmt. Flera dagar med 30-33 grader ute. Jag har passat på att tvätta och torka i solen.

Och så har vi gått och badat. Mormor har sjötomt men för att bada går vi en liten promenad på tre minuter för att komma till en plats med bättre botten.

Älskar allt med det här. Fyra badglada barn som gör framsteg i vattnet, nu när det äntligen börjar vara så varmt att spinkisar kan simmaa. Senaste dagarna har det varit över 25 grader i vattnet.

Jag är så barnslig när jag badar. Leker med vattenleksaker, dyker med simglasögon och kollar på fiskar. Gör kullerbyttor och går på händer.

Efter badet har vi traskat hem igen.

Och så har Folke fyllt fem år. Hans stora kalas var ju inte på hans riktiga födelsedag. Den har vi istället firat här. Med monsterstora ballonger och gräddtårta.

Folke ville absolut att vi skulle sjunga för honom i sängen och komma med tårta. Lite av en utmaning eftersom han är den som vaknar först av alla jämt. Men han lovade att väcka oss på morgonen så vi kunde göra iordning allting. Sedan skulle han ligga och “sova” tills vi kom upp igen….

Vi stökade iordning allt där nere och tassade sedan upp i ett litet tåg. Bertil med Ulf i famnen.

Och här låg femåringen och sov räv.

Födelsedagsbarnet åt bara jordgubbarna på sin tårta. Lika bra att han BARA får gubbarna nästa gång.

Gulliga och förväntansfulla!

Vi har haft käpphästarna med oss och gjort hinderbanor. Den här käpphästen sydde mamma till oss när vi var små.

Anna och barnen drog fram och gjorde hinderbanor av skidor, vedklabbar, julbockar och trasmattor. En gammal pulka och ett vattenhinder av en stor badbalja. Sedan tävlade de. Jag och min moster låg dubbelvikta av skratt när Anna ställde upp med en särdeles otämjd käpphäst som stegrade sig vid varje hinder, rev och attackerade övriga deltagare.

Barnens pållar var lite mer samarbetsvilliga

Vi har gått och badat 3-4 gånger om dagen och mitt hår har aldrig ens hunnit torka. Ska klippa av mig allt i höst. Ni ska få se vad jag har i åtanke.

En väldigt viktig grej varje gång vi är här. Det är att grilla korv och fläsk på uteplatsen och äta ihop med klådda. Det gjorde vi alltid med mormor och morfar. Väldigt trevlig sysselsättning. Plus att grillat sidfläsk på pinne är svårslaget gott.

Och håller undan myggen.

Som det annars finns oroväckande gott om

Vi har åkt ut med båten också

Skönt när det fläktar

Och bra att Bertil får öva sig på att ro. Simma, ro och tälja är sånt som man gärna vill kunna när man är åtta år.

Vi har haft våffelkalas också

Och legat ute och läst den första illustrerade delen av Harry Potter.

Mysigt att läsa tillsammans i skuggan, varma sommardagar när man vill undvika solen

På kvällarna går vi och badar igen. Tar ett sista dopp för att kyla ner barnen innan läggdags

Orimligt vackert

Och överallt hänger doften av älgört

Ulf badar också så klart. Doppar allt utom huvudet. Han är väldigt fascinerad av att stå på botten och känna sanden mellan tårna

Der är det fler som är

Sedan tar vi käpphästarna och rider hem i solnedgången

Längs grusvägen som dammar under fötterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Dagar i paradiset”

 1. Som vanligt så fantastiska talande bilder.
  Man skulle gärna velat titta på när dom hade tävling med käpphästar. Lät verkligen jätteroligt! Låter som hon är full av fantasi och lek precis som man skall vara! 🙂 🙂
  Hoppas ni har fortsatta härliga dagar, här i Göteborg är det också över 30 grader och det är på gränsen till förvarmt!
  //Berith

 2. Livet när det är som bäst! Ja, sommarstugor ska vara renstädade och enkla med gott om utrymme för små och stora! Ni ser ut att ha gott om allt det där!

 3. Så otroligt fint att ni har möjlighet att på det här sättet ge barnen tillgång till en del av sina rötter. Vilken fin plats och så härligt att få vara där tillsammans som kusiner.

 4. Åh herregud vad fint. Blir alldeles matt. Dina barn kommer säkert att minnas fantastiska somrar!

 5. Underbar läsning för pojkarna när de blivit vuxna och barnbarnen ! Den svenska sommaren har sin odödliga charm, helt visst. Sâ var det ocksâ pâ min tid som barn. Älskar att läsa om den i ny tappning. 🙂

 6. Vilka otroligt vackra händer Anna har! (Ja, resten av inlägget var också väldigt fint alltså, men den detaljen fastnade hos mig. De ser snälla, svala och omvårdande ut).

 7. Vilka fantastiska bilder. Är kökssoffan i din farbrors sommarhus platsbyggd eller var har de köpt den?

 8. Wow! Underbart att du leker så i vattnet – jag älskar att bada men är skittråkig och vill mest bara glida, simma, njuta. Dyka från brygga eller båt ibland. Och så måste jag undra hur älgört luktar?? I åratal har jag försökt hitta vad som luktar ute ibland, både hemma och vid vår stuga, alltid trott att det är något träd. Måste lukta nära på älgörten ute i diket imorgon. Tänk om det är den!

 9. Oj vilket härligt inlägg! Här nere i Bohuslän var det inte heller så pjåkigt den här veckan. Men Clara, får en stackars sörlänning fråga vad “klådda” är för något? 😊

 10. Det är sååå värt att vänta på ett nytt inlägg. 😊🤗

  Jag riktigt känner sommarlovskänslan ändå ner till mig i Göteborg.

  Nu när jag äntligen fått uppleva Umeå så är jag helt förälskad i Norrland.
  Har turen att åka upp i slutet på augusti igen 😍

 11. Det är sååå värt att vänta på ett nytt inlägg.
  😊

  Jag kan riktigt känna sommarlovskänslan ändå ner till mig i Göteborg ☀️

  Nu har jag ju äntligen fått uppleva Umeå så jag förstår helt och hållet vad du menar. Jag är helt förälskad i staden men ännu mer i landsbygden.
  Har turen att få komma upp snart igen 😍

  Ha en fortsatt härlig sommar

 12. Haha, bilden på dig och dina systerdöttrar i båten är så rolig, du ser otroligt nöjd ut medan de ser ut att gråta. Har du fått godis men inte de? 😂