Torparvrån

Älskar att vara hemma igen i mitt eget. Alla saker jag valt ut med kärlek och omsorg. Skattletat ihop till under tio års tid. Som vanligt när jag varit bortrest lite längre så känner jag behovet av att återerövra mitt hem. Få det att kännas precis som det kändes när jag drömde om och längtade hem till det. Bästa sättet för mig är att möblera om litegrann. Så igår när jag städade vred jag om några bord och soffor och fick på så vis en helt ny känsla hemma.

Älskar det virkade. Spetsgardinen och duken på skomakarlampan. Mina högväxta pelargoner och det hundrafemtio år gamla bordet. Ger en liten torparaktig känsla – som jag eftersträvar precis den här årstiden.

Här har jag suttit idag och intagit mitt kaffe i lugn och ro. Medan barnen rasat på övervåningen. Fem ungar plus en bebis i huset. Alla storbarn så glada att få ses efter veckor isär. Och det bästa? Att det är högsommar och massor kvar av lovet. Tre hela veckor innan skolstart för ungarna. Och jag är ledig ända tills dess. Vilken lycka!

Jag är glad över mitt auktionsfynd också. Ropade in den här jättelika karaffen i somras. Det är nog egentligen ena delen i ett gammalt tvättfat med kanna. Håller alltid utkik efter kannor och fat som saknar ena delen. De är billigare – just på grund av att de inte är kompletta. Kannorna blir pampiga vaser eller bålkaraffer och skålarna blir jättelika, generösa frukt- eller salladsfat.

I karaffen står flera kvistar av röda rosor. Älskar att ha så mycket rosor att jag kan klippa in grenar av dem – istället för att snåla och spara och bara våga klippa små enstaka blommor.-

Det enda som är nyinköpt i den här bilden är rivjärnet på bordets kortsida och kroklisten som den hänger på. I övrigt är allting loppat, begagnat eller gammalt fått. Precis som jag gillar det bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Torparvrån”

 1. Alltså – hur fint!? Du har verkligen lyckats pricka in torparkänslan! Och även om du tycker att det är en ny känsla, så är det ända samma hemtrevliga känsla som du alltid lyckats få till! ♥

  Kram Gunilla

 2. Väldigt fin karaff. Själv älskar jag allt som går att sätta blommor och blad i och har till och med köpt trasiga karaffer som jag vänt på och byggt “porslinsfigurer” av. Hoppas gå på en ny loppis i morgon och göra några fina fynd.
  Du har så fint och hemtrevligt överallt!
  Ha en fin kväll!
  //Berith

 3. Jag känner verkligen igen mig i glädjen över att ha ett hem att komma tillbaka till efter en resa. Att få sätta sig ner och komma ikapp i tanken. Tänker ofta på dem som är på flykt, att vara tvungen att lämna allt och inte kunna komma tillbaka…så fruktansvärt…

 4. Tack för att du delar med dig så härliga bilder och texter. Själv jobbar jag hela sommaren och det är så härligt att fly bort en stund i din blogg och drömma sig bort…

 5. Att bygga på sitt hem med fyndade ting som man valt med hjärtat är det finaste. Att inte tänka status, utan för sin egen fröjd. 😀 Det enda luriga är att få hem möbler, letar just nu utemöbler men har ingen stor bil. Hur gör ni?

 6. Kan du tipsa om enkel, bra sommarmat som passar när man egentligen bara vill slappa? ☀️🌸
  Hur gör du när ni är många?

 7. Äskar att komma hem efter en resa och göra om hemma. Oftast kostar det inte en krona och det är lite av en sport för mig. Att möblera om har ju största effekten ☺️

 8. Fin torparkänsla, som i sommarstuga. Men nä nu skulle jag vilja se var du förvarar allt porslin som du har! Skulle också vilja köpa fina stora fat, olika serviser och massa karaffer men har ju inte hur mycket plats som helst. Har du? Visa mig snälla!