Ett linneskåp, fast mer ändå

Ända sedan jag tapetserade om sovrummet förra april har jag letat efter ett vackert äldre linneskåp att ersätta mitt tråkiga IKEA-skåp med. Jag hade några krav. Att det skulle vara i ett mörkt träslag, eller målat mörkt. Att det skulle stå på ben och kännas lite luftigt undertill. Och att det skulle ha en oval spegel i dörren. Förstå så glad jag blev när jag hittade det här på annons förra veckan.

Inuti satt gammalt hyllpapper från femtiotalet och gulliga små kantband med volang. Och när jag lyfte på pappret hittade jag ettöringar och gamla knappar. Tror ingen bytt ut det där hyllpappret på sjuttio år i alla fall.

Nå. Jag ville ändå sätta min egen prägel och fräscha till skåpet inuti så jag tog bort hyllpapperet och städade hela skåpet. Sedan hade jag århundradets garderobsrensning. Nu känner jag mig så lätt och ren inuti!

Bredvid skåpet har ett annat loppisfynd fått komma upp. Nämligen den vita lilla fickan för borstar. Precis sådana här saker tycker jag sätter stämningen på rätt sätt. Får en sådan snäll, varm gammaldags känsla.

I samma veva fick Ulf ett eget litet hörn av sovrummet. Tänker att han så småningom ska få ligga i spjälsängen mer om nätterna (nu samsover vi) och då tycker jag att det är skönt att ha sängen en bit bort så vi inte väcker varandra.

Älskade gullhönor

Tycker att allting blir så vackert mot den här tapeten. Skönt också att den har en dov botten. Som gör sovrummet ombonat och varmt.

Nu finns det två fina skåp i sovrummet. Det stora är till mig och det lilla med spets innanför glaset är till för Ulfs alla små prylar och persedlar

Hejhej från nya, somriga sovrummet. Några filmer från hur det blev finns på instastory om ni vill kolla. Jag heter @underbaraclaras

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Ett linneskåp, fast mer ändå”

 1. Så mysigt! Skåpet var ju helt underbart! Jag satte upp min bonad för borstar igår, blev fint 🙂

 2. Jag har en i princip likadan ficka för borste och kam som min mamma som var född 1935 gjort i grundskolan. Antagligen var det ett mer eller mindre obligatoriskt handarbete vid många skolor under 1940-talet. Ordning och reda! 🙂

 3. Så fantastiskt fint! När jag ser bilderna får jag samma feeling som mormor och morfars sommarstuga. Det kan förvisso betyda vad som helst, men i mitt fall är det en bra grej. 😀

 4. Så fint du har, men människa hur hinner du allt???? Med en baby dessutom???? Älskar din blogg men dessa frågor fastnar hos mig jämt- dina barn måste vara enormt självgående och enkla.

  1. Det här? Det gjorde jag iordning när jag lagt barnen på kvällen. Var uppe till klockan två 😅 mitt knep för ostörd arbetstid. Får nämligen oftast sovmorgon gör mina barn så jag brukar kunna sova igen det på morgonen

   1. Tänker kanske mest på din baby, men har själv ingen erfarenhet av barn som sover långa stunder i den åldern, kanske förklaringen. Härligt!

    1. Han sover ungefär från tio på kvällen till när jag väljer att stiga upp på morgonen. Fast då ammar jag såklart på natten flera gånger. Typ i sömnen 🤪

 5. Ååh, nu är jag tvungen att vara en partypooper på ett inlägg med fantasiskt vacker inredning, men den spjälsängen är är tyvärr inte säker för ett barn… Jag ser att sängstolparna sticker upp i alla fyra hörn och barn som ställer sig upp eller försöker klättra över riskerar att fastna med tröjan, bli hängande och strypas. Avståndet mellan spjälorna är alldeles för brett, åtminstone nere i fotändan, ev hela vägen runtom. Det får vara max 6,5 cm mellan spjälorna för att barnet inte skall kila in huvudet eller fastna med benen. Det har hänt att barn brutit benet i felaktiga spjälsängar. Jag ser att sängen är vintage och jättefin, men tyvärr inte säker… Detta går dock att fixa om ni vill behålla sängen (kapa av de uppstickande sängstolparna och spika dit tätare spjälor (dock inte tätare än 4-5 cm). Hoppas jag inte får för mycket skit nu för att jag skriver detta…

 6. Vad vackert sovrum och linneskåp! Och for et tapet! Vad vackert och somrigt! Måste vara bästa rummet och drömma sig bort i!

  Bästa hälsning från Norge!

 7. Jättefint skåp! Tack för många fina bilder som inspirerar till nya idéer.
  Jag har en fråga. Jag gillade tipset om strumpor till barnen. Var köper du enfärgade strumpor någonstans. Jag skulle vilja ha enfärgade strumpor i samma färg i storpack. Jag har hittat svarta men är ute efter andra färger. Det är jättesmart att ha en strumfärg till varje barn. Vi har 4 barn. Jag är riktigt trött på att sortera strumpor. Tyvärr är det jättesvårt att hitta storpack. Jag vill inte köpa svindyra strumpor.
  Tacksam för tips!

 8. Tapeten är jättefin. Om du gillar serier så går det en tysk krominalserie på SvT play som heter Babylon Berlin eller nåt liknande. Huvudpersonens rum har en liknande, eller identisk tapet i sitt sovrum.