Vaskar fram guldkornen

Här kommer några guldstunder från veckan som har gått.

Vi introducerade hoppgunga till Ulf här hemma. Succé! Bertil passade på att hittepåläsa dagstidningen för honom – med alla svåra uttryck han har hört. “Ull-index imploderingsfrekvens har påskyndat kapaciteten….”

Har ätit frukostar bestående av jordgubbar, smultron och svarta vinbär.

Ulf och Jakob har vilat på soffan ihop.

Och så har barnen varit hos farmor i stan några dagar. Då åt vi ost till middag.

Favoritmiddag

Jag har suttit på bro och läst morgontidningen och druckit mitt kaffe

Bebisen har suttit i babysittern och kollat på och känt sommarvinden i håret.

En dag åkte vi på loppis i grannbyn, jag och Stina.

Vi fikade våfflor på kyrkan

Och så sprang vi in i Frida som också var ute i fyndartagen.

Jag hittade lite smått och gott på loppisen. Visar senare tänker jag.

Och så har jag bakat kaka. Blandade två olika recept (istället för att välja ett och följa det till punkt och pricka). Sedan gräddade jag dessutom kakan för varmt. Suck. Varför ska jag alltid experimentera just när jag har gäster som ska äta?

Det är något visst med röda vallmoblommor i alla fall.

Så kom Frida hit och fikade.

Och jag bjöd på kakan som jag dränkt i chokadglasyr. Gott ändå!

Ja. Lite så. Har sista veckans guldstunder sett ut. Hoppas ni haft en fin helg allesammans <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Vaskar fram guldkornen”

 1. Jag är också sån, det ska testas och testas när man får besök. För då finns det ju något nytt roligt recept att pröva, istället för de gamla vanlig som jag vet blir lyckade. Sist var det fransk hallonkaka och den blev supergod!

 2. Hehe… ”PÅ kyrkan”… gillar att se fler säga så! Blir så retad här nere i södern; ”jaså är du på taket då?!” 🤪

 3. Skiljer sig västerbottniska vallmor från småländska när det gäller hållbarhet i vas? Här i södern faller kronbladen inom en timme när vallmo sätts i vas.

 4. Hej, vad är det för loppis du var på? Någon återkommande? Har sommarstugan i en grannby till er och är på jakt efter loppisutflykt. Med vänlig hälsning, Sofia

 5. Vi har också en hoppgunga men jag kallar den “ryck-gunga”… fjädern är så otroligt hård att det inte blir så mycket studs och gung, mest rycker det. Nu är barn nr 2 1 år 8 mån och innan dess har fjädern inte ens rört sig 1 mm. Ska det vara så? Sådan var då inte den från min egen barndom, har jag fått intygat. Vilket märke har ni på er?

 6. Låter som en fantastisk vecka måste jag säga ❤
  Att ta vara på dessa stunder blir verkligen egna små minnes moments (vilket mening jag gick till haha) ❤

 7. Du är ju ursnygg i den petrolblåa klänning med blomster på! Grattis på namnsdagen också!

  1. Hej hopp! Tröjan är ett reafynd från HM och kjolen kommer från Le Muse. Jag har en gul klänning i samma serie (snurrar runt i den på x antal bilder i mitt flöde)

 8. En hoppgunga! Länge sedan man såg en sån. Finns de kvar att köpa nya, eller är det en gammal? Har en uppe på vinden…