Bild av frid

Det känns alltid lite läskigt i augusti, när nätterna blir mörka efter månader av ljus. Jag blir för en kort stund mörkrädd. Men det är läskigt och mysigt på samma gång. Jag rafsar runt i garderoberna och letar fönsterlamporna som ställdes undan i maj. Placerar ut och letar upp glödlampor och håller på. Sedan myser jag av synen. Att vilja kura inomhus för första gången på länge.

Och jag myser också över lillen som snusar i sin spjälsäng. Med snutten och mjuka filten som jag hade som liten.

En sådan bild av frid.

Sovande spädbarn är mitt eget bästa sömnpiller. Och när vi ständigt sitter ihop känns det skönt att han plötsligt kan ligga i sin egen säng en stund. Och jag i min, en bit därifrån. Det är nästan som att jag fått barnvakt några timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Bild av frid”

  1. Det ser så himla mysigt och rogivande ut när de små sover❤
    Jag tycker det är sååå skönt att det börjar bli mörkare på kvällarna för jag älskar att tända lampor och ljus 🙂

  2. Alltså, ska ärligt säga att jag oftast brukar ”lämna” bloggar ett tag eller hoppa över inlägg när det blir mycket barn och bebis. Men du, du skriver så magiskt om dina barn, så respektfullt och inte alls för att ”visa upp”. Jag kan banne mig inte sluta läsa! Blir så glad över hur du kan uttrycka sån total kärlek utan att det blir mosigt, du låter helt förundrad ibland, och då blir jag det med.
    Så, nu har jag försökt uttrycka det som jag tänkt ända sen jag hittade hit. Tack!!

  3. Ja jag förstår att det blir stor skillnad mellan ljuset på sommaren och när det går mot höst hos er långt där uppe i norr 😁. Fina och mysiga bilder man kan riktigt känna friden som råder ♥️. Mvh Åsa

  4. Alltså, jag kan inte annat än att hålla med. Känner mig så kluven också när det blir höstkänsla redan i augusti. Då kan jag känna mig orolig och nostalgisk över att sommaren är över. Sen i september så släpper den känslan och jag börja längta till jul istället… ljuvlig bild på din lille bebis!

  5. Så mysigt <3 Jag älskar din blogg! Särskilt nu sedan lillen kom <3 Kommer på mig själv med att vara nyfiken på hur själva förlossningen med Ulf gick, har du skrivit något om det? Du berättade ju om de andra två i din podd. Önskar dig en fortsatt mysig och vilsam augusti!

  6. Ja, brytningen mellan sommar och höst inger en vemodig känsla. När sedan hösten väl är här känns det mysigt och lugnt, tycker jag.