• annonssamarbete Albert •

Matte med teknikens under

Hela familjen har nu dragit en lättnadens suck över att vara igång igen efter sommaren. Det kändes gruvsamt mitt i ledigheten – det måste jag medge. Men nu när plåstret rivits av är det befriande. Inte minst att se barnen ta sig an förskola och skola med liv och lust.

Vi kämpar på med mattematiken. Den är ingen favorit för någon i familjen. Men bara för att jag och Jakob ogillade matte i skolan är ju inte våra barn dömda att känna samma sak? Vi försöker i alla fall att stävja den utvecklingen genom att peppa, inspirera och göra matten roligare på de sätt vi kan.

Vår unge som fortfarande upplever att själva skrivandet är rätt ansträngande – tycker att det är skönt att räkna på padda. Som med mattematikappen Albert. Där han får fokuserar på en sak i taget. Inte både öva motoriska skrivfärdigheter samtidigt som han räknar matte. Och det är ju solklart! Jag förstår precis. Skulle jag ställas inför ett matematiskt problem vill jag helst inte samtidigt försöka utföra någonting utmanande motoriskt. Hellre fokusera på en sak åt gången.

Och just där kan läsplattor och paddor verkligen vara en tillgång i barnens utveckling. Man kan isolera delar av lärandet som gör att barnen inte måste kämpa med alla delar på samma gång.

Jag är så glad för att matematikappen Albert samarbetar med mig hela det här året. Albert är en svensk matematikapp som följer läroplanerna för respektive årskurs och passar för barn mellan 3-17 års ålder. Eftersom Albert vill ge så många som möjligt chansen att upptäcka och utforska appen erbjuder de 30 dagar kostnadsfri testperiod. Kanske något att utnyttja så här i början av terminen, när orken och viljan är som störst?

Om du går in via den här länken kan du nyttja erbjudandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Matte med teknikens under”

 1. På tal om att hjälpa barnen att göra matten rolig, rekommenderar jag starkt barnprogrammet ”ett fall för KLURO”! Så bra, spännande och pedagogiskt och man får lära sig om alla möjliga matematiska koncept. Finns på SVT.

  1. Livet i Mattelandet är också superbra! Svenskproducerad serie som gick på Barnkanalen förut, hittar den numera på UR Skola.

 2. Varför måste man ange sitt barns mobilnummer när man ska prova Albert? Har det betydelse för inloggningen, eller vad? Någon som kan förklara?

 3. Snälla Albert kan ni göra även F-3 som app? Då hade jag tecknat medlemsskap direkt. Nu måste jag varje gång leta upp lösenordet och sitta med barnen hela tiden eftersom den ligger som webbversion.

 4. Hej fina Clara! Tack för en helt underbar blogg och fantastiska bilder!
  Jag undrar om ni kommer ut med en höstkollektion med miss Clarity?
  Med vänlig hälsning Helena i Västsverige

 5. Snälla Albert, gör det tillgängligt via app för alla åldrar. Vill använda för min 6-åring.