Jag gillar

Att sitta på trappen sena augustikvällar. Se den första stjärnhimmeln.

Att köra bil

Att prata i telefon med mina barn. Deras röster rena som klockor. Personligheten så koncentrerad i telefon.

Doften av frisör i mitt hår

Att äta chèvre på diegestivekex och skölja ner med kall mjölk

Att springa på mina kompisars föräldrar. I kassakön, på biblioteket. Den där vänliga, varma igenkänningen. Att de vet att jag är en person som är viktig för deras barn. Och att jag därför i någon mån också är viktig för dem. Samförståndet i att vi älskar samma människa.

Att vara vaken sent och möblera om

Att skicka skärmdumpar på andras instagrambråk till Malin. Heja på, förfasa och snaska i.

Platta persikor

Att slå på ett nytt avsnitt av någon favoritpodd och samtidigt ha fem liv i Gummy drop. Liksom kombinera njutningen.

När Jakob ler så alla tänderna i munnen syns

Stora, vackra tänder

Att lyssna på min favoritlåt på repeat i timmar. Jag menar timmar av samma låt. Om och om.

Att lyssna på mina barn när de pratar om sånt som är viktigt för dem.

Doften av flox

När jag är någonstans med Ulf och folk säger – Och det här är ditt första barn? Och jag med ett milt, vist leende svarar -Mitt tredje.

Tanken på fler barn.

Att bada varmt när det är kallt och kallt när det är varmt

Trofasta människor.

Att bo i en by där alla vet vilka barn som hör hemma vart

Mitt eget sällskap

Att tänka tillbaka.

Den skarpa doften av Axeparfym på tonårskillar. Minnet av den första tonårskärleken. Och den andra, tredje och fjärde i ordningen. Alla doftade ju samma sak.

Att slita bort prislappen på ett nyinköpt plagg med tänderna. För att jag är så ivrig att jag inte orkar leta en sax

När jag vaknar på natten och hör regn mot fönsterrutan

Att tänka på när jag och Elina är åttio år och sitter bredvid varandra på en parkbänk på Sturkö. Tittar på havet och pratar om barnbarn och barnbarnsbarn. Och vi vet allting om varandra för att vi varit bästisar sedan vi var sexton år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Jag gillar”

 1. Påtal om att lyssna på samma låt om och om igen! Det har ja gjort sista veckan för att lära mig en ny låt ja ska sjunga inför publik snart, du MÅSTE lyssna! Den tid jag har heter den från musikalen så som i himmelen! Finns på Spotify och youtube! Du bör älska den! 🙂

 2. Visst vet du att du kan få mer liv om du ställer fram klockan en dag, går in i appen och ser att du fått fem nya liv och sen går tillbaka och ställer om klockan till dagens datum 🙂

 3. Blir så glad av denna läsning 😊 tycker om när du gör listor av olika slag. Känner verkligen igen känslan av att träffa vänners föräldrar. Fint❣️

 4. Härlig lista. Jag blev så inspirerad av din tacksamhetsdagbok som du skrev om för nåt år sen. Ikväll ska jag börja med min. Just nu känns det extra viktigt att stanna upp och reflektera. För mitt oroshjärtas skull och världen runt omkring.

 5. Stor igenkänning på den när folk frågar om det är ens första barn! En äldre, manlig (och något till besserwisser) kollega på mitt jobb frågade mig om jag var gravid med första barnet och jag svarade “Nej, fjärde”. Hans chock var oslagbar! Och jag kände mig stark och moderlig. Det enda jag haft mer erfarenhet av än honom – barn.

 6. Så bra att göra en ”jag gillar” lista! Det ska jag också göra. På en endaste gång!

 7. Fnissar när jag tänker på damen som tittade ned i vagnen när min förstfödde låg där.

  – Åååh, så söt. Hur gammal?
  – Sex månader.
  – Första barnet?
  – Ja.
  – Enda barnet?
  -…????

 8. Åh, vilka fina rader att vakna till. Speciellt de om ens vänners föräldrar. Vuxna vars ögon man aldrig blir den där färdigstöpta vuxna i och därmed påminns om det barn man en gång var.

 9. Hej Clara!

  Jag mår inte så bra. Jag vet inte vart jag vill i livet. Hur lyckas man välja att se det vackra i allt? Jag lyckas ibland och sen faller jag tillbaka. Tänkte på det när jag läste den här listan. Det handlar ju egentligen inte så mycket om vad vi har, eller? Du säger att det gör dig glad att du har ditt tredje barn. Men är du lyckligare nu än när du fick ditt första? Barn är mycket jobb också, är du lyckligare nu än du hade varit utan? Jag vet inte om jag är en människa som ska ha barn. Jag fick googla på trofast och får upp synonymer som pålitlig, stabil. Och jag förstår dig, för såna människor gillar man. Men är jag en sån själv? Tror du på att svaret är att fylla sitt liv med saker och intryck? Jag tänker det ibland, men då känns det som om man bedövar snarare än besvarar själva frågan “varför”. Min huvudfrågeställning är kanske vad du gör när du börjar grubbla för mycket eller faller i dåliga tankar. Har du något tips? Tack på förhand!

  Hälsningar
  C

 10. Jag älskar, verkligen älskar det du skriver. Jag kan inte förklara men du berättar så bitterljuvt att jag bara vill läsa mer! Du är underbar!