Fredagskväll

Så mysigt med fredag! Vi drog av en veckostädning av huset på eftermiddagen. Och tack vare veckans idoga plockande vid läggdags, var själva städningen en smal sak att få färdig. Vi hann på under en timme!

I alla fall – Folkes kompis Dahlia kom hit för att fredagsmysa och sova över och vi dukade middag på verandan.

Måste passa på att sitta här ute varje chans som ges!

Det här är typisk mat hos oss nu i skördetider. Ugnsrostade rotsaker med färska kryddor.

Serverade med någon slags dressing (den här gjord på fetaost, creme fraiche, sweet chili och peppar). Förutom våra grönsaker från Marstorps Mat är det också bröd från Kulturbageriet. Att doppa i lite olivolja och flingsalt. Allt detta är så enkelt och SÅ gott!

Så hips vips försvann barnen ut i trädgården

Jakob följde efter för att beskåda traktorn som klippte gräset.

100 procent levande landsbygd

Och sedan medan Jakob spelade på sin nyinköpta gitarr – den fjärde i ordningen – så fixade jag fredagsmys.

Vi såg Bäst i test och åt chips och hade det härligt. Ända tills klockan slog nio och barnen skulle i säng.

Nu sover alla småttingar i huset och jag ska sova jag med. Så skönt med helg. Hoppas ni får en fin sådan allihopa <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Fredagskväll”

 1. Hej Clara, brukar du läsa kommentarsfältet?
  sällan-ibland-oftast- alltid?
  Ps Jättefina bilder som vanligt 😊

  1. Jag läser VARENDA kommentar =) det är jag som godkänner dem. Tyvärr hinner jag inte svara på allt riktigt. Men läser det gör jag. Och blir otroligt varm och glad av att så många tar sig tid att kommentera!

   1. Oj, visste inte det, tänkte att det nog blev lite mkt. Har läst din blogg nu i några år, den enda jag läser och fastnat för. Måste säga att det är en så trevlig blandning vad gäller inlägg , bra tips, recept och vardagsinspiration och förstås mkt ögongodis. Du bloggar ganska ofta, tänker att det ibland måste vara svårt att få till mitt i småbarnsstöket (för jag ser ju att allt är genomtänkt och inget är hafsigt på din blogg) Var rädd om dig och var lite riktigt mammaledig om du har lust med det, och snusa den där lockiga bebisnacken ordentligt -sov gott❤️

 2. Tack för din fina och inspirerande blogg <3 Vilken god mat ni grejar, blir så sugen på det enkla och goda. Beträffande gitarren… Din man hänger den kanske någon annanstans nu efter kraschen 😉 Ser såret i Folkes panna…