Visst är sommarblomster i krukor fint – men jag tycker nästan att höstens alla pynt är snäppet roligare. Allt det där man hittar i naturen och sedan bara placerar ut i krukor, krus och korgar. Som gula lövruskor, rönnris och äpplen. Nypon på kvist, ljung och mossa.

Här är några fina höststilleben jag tidigare publicerat på mitt instagramkonto @underbaraboning.

@lizze_westerlund

En zinkvas med skira blommor och en ensam röd bärkrans. Svårare än så behöver det inte vara. Enkelt och effektfullt.

@t.susanna

Och sådana här fina, enkla höstlövsbuketter fyller jag gärna hemmet med när sommarblommorna vissnat.

@garverivagen3

Vacker entré med både kransar, pumpor och höstblomster. Här vill man sitta med varm choklad en solig, kylig dag.

@janne_paalandet

Utekök och bänkar man sommartid använder för matlagning eller som arbetsyta är fina att fylla med dekorationer till hösten. Gärna med korgar och tråg fulla av ljung, löv och mossa.

@vibekedesign

När man ätit sig mätt på trädgårdsäpplen kan man lägga dem i korgar som dekoration. Och har man ett uterum tycker jag dessutom att man kan fylla korgarna med gosiga plädar och kuddar. Det ser så vansinnigt inbjudande ut.

@nordingarden

En damejeanne med några spretiga kvistar tallris är fint i all sin enkelhet. Tallris och enris är för övrigt mycket bättre att ta in som snitt och fylla urnor med än granris. Det håller längre utan att barra.

@asliden129

Så härligt att plocka in och fylla en korg med allt det vackra som fortfarande finns i trädgården. Spretigt gräs, snudd på överblommade solrosor och massor av gulbruna löv. Så oerhört dekorativt.

@perolofjerner

Vid en sådan här pampig gård behövs rejäla doningar till dekoration. Som de stora lagerträden i silltunnorna på var sin sida om ytterdörren.

@stinnaninnnas

Så vackert med röda bär på spretiga grenar! Någon som vet vad det är för växt som står i urnan? Har man inget liknande vill jag tipsa om att klippa in rosenkvistar med nypon på. Är otroligt tjusigt i vas och hittas ofta vildväxande. Om man inte vill klippa ner sina egna rosensnår, alltså.

@krickelin

Jag gillar precis allt i den här bilden! Överblommade solrosor i ett krus och massa sommarblomster i en äppellåda. Med löv som hopar sig och förmultnar. Jag känner den goda jordiga doften ända hit.

@nina.elisabet

Avslutar med en enkel men oerhört effektfull bordsdekoration. M-ed vad som ser ut som små trädgårdsäpplen – eller möjligen stora nypon. Väldigt fint att lägga ut som en löpare på det här viset.

Underbara spisar och eldstäder

Underbara små bord

Ett riktigt skafferi!