SmÄ nÀtta bord Àr mina favoritmöbler. Bara pÄ nedervÄningen i mitt hus kan jag rÀkna till sju stycken bord. Eller styling-ytor. För det Àr sÄ jag anvÀnder dem. Som smÄ ytor för fina stilleben som jag enkelt kan variera. Och de nÀtta borden Àr perfekta att flytta runt nÀr man vill möblera om en smula.

Som en bonus gĂ„r udda smĂ„ bord ofta att hitta billigt pĂ„ loppis. Kommer du över nĂ„got bord mĂ„lad i en fĂ€rg som nötts ner – slipa för all del inte bort den. Och mĂ„la för guds skulle inte över gamla vackra trĂ€bord. Det skabbiga Ă€r det trevliga!

Runt, rektangulĂ€rt, trebent eller enbent – finns hur mĂ„nga fina modeller som helst av nĂ€tta bort. Jag Ă€r stĂ€ndigt pĂ„ jakt och har till och med kĂ„nkat hem ett litet bord pĂ„ nattĂ„get frĂ„n BorĂ„s. Ett enbent björkbord jag inte kunde leva utan.

HÀr Àr nÄgra smÄbord som jag tycker Àr sÀrdeles charmerande och som jag tidigare publicerat pÄ mitt instagramkonto @underbaraboning

@hverdagslykkelise

Den gröna kommoden med tvĂ€ttkanna i porslin, kammarljusstake och hĂ„rborste med silverrygg. SÅ HIMLA VACKERT! Inte minnst ihop med de blĂ„ panelerna. NorrmĂ€n Ă€r bĂ€st pĂ„ fĂ€rgkombos. SĂ„ ÄR det bara!

@patinaheim 

HÀr vill jag sova. Och vakna. SÄ tjusigt med ÄdringsmÄlat litet nattygsbord med gullig lÀslampa ovanpÄ. Och bra med rejÀl lÄda. Man vet att det Àr dÀr snorpapper, öronproppar, lypsyl och udda knappar hamnar för att inte synas. Precis som det ska vara.

@nina.elisabet

Bleka pasteller mot brun tapet. Hur fint? VĂ€ldigt fint! Hemma hos Nina.

@vibekedesign

Grönt gammalt glas mot gul gammal byrĂ„. Och sĂ„ lite zinkhink ovanpĂ„ det. Mmmmm…norrmĂ€nnen gör det bĂ€st av alla!

@leilalindholm/

Leilas skamfilade hallbord skulle jag inte sĂ€ga nej till. SĂ„ fin placering mitt pĂ„ golvet – med hĂ€rliga rosor och böcker ovanpĂ„. Man vet att man har en lagom stor hall nĂ€r det utan problem ryms ett omotiverat bord mitt pĂ„ golvet. Bara som pynt.

@nordingarden

Vet att jag nĂ€mnt det förut men jag MÅSTE ha sĂ„n hĂ€r gul panel som NordingĂ„rden har. Tror det fĂ„r bli i hallen nere nĂ€r den renoveras. Men nu ska vi fokusera pĂ„ det avskavda grĂ„ bordet med knöliga ben – och hur fint det Ă€r att lĂ„ta citronerna och stearinljusen fĂ„nga upp fĂ€rgen pĂ„ panelen. Snyggt ocksĂ„ med bruna stakar och gula ljus. Hade aldrig tĂ€nkt pĂ„ att det funkar sĂ„ bra ihop!

@krickelin

Slutligen kikar vi pÄ Krickelins lilla runda, mörka lackade bord. Med charmigt plock ovanpÄ och gullig, spretig stickling. SÄ snyggt med mörkröda trÀslag mot blÄtt. För att blÄtt och rött Àr komplementfÀrger till varanndra! SÄklart.

Underbara trasmattor!