Två tunga as

Mitt mående kan mätas i matlagning. Jag riktigt njuter av att laga mat åt min familj. Testa nya recept, fixa mysfika och efterrätt. Och när jag mår bra så gör jag det. När jag inte mår bra, är stressad, trött och känner mig otillräcklig. Då blir det varmkorv med bröd.

Idag har jag bakat två kakor, gjort en vegetarisk lasagne, ett storkok köttfärsås och sedan bakat matbröd. Så ni kan ju räkna ut dagsformen. Är det snön som gjort det? Det är en bidragande orsak i alla fall!

Det är så mysigt nere nu sedan jag fiffade om. La ut vår mörkröda orientaliska matta. Plockade fram fårfällar och ullfiltar och hundra ljusstakar.

Alla innerfönster har äntligen kommit på plats. Så nu är det varmt och dragfritt dessutom…

Hyllan som hängt vid vedspisen har fått komma in i vardagsrummet. Med fotogenlampan ovanpå. Gillar också vägglampetten i porslin som Stina gav mig i present när jag fått barn. Den passar ju PERFEKT mot tapeten.

Idag var farmor på besök och byggde en snöborg och en jättestor snögubbe med barnen. Jakob skyndade sig ut för att byta till vinterdäck på Volvon. Behövs verkligen i veckan när jag ska upp till norrbotten. Men även här är ju isiga vägar är på ingång.

I fredags när vi städade huset möblerade jag också om i vardagsrummet. Det här bruna skåpet har stått i vartenda hör på nedervåningen tror jag. Men så fort jag flyttar det så känns huset som nytt igen! Så det får fortsätta åka runt. Jag flyttar det själv varje gång. Tungt som ett as är det och då kommer ju min egen höga vikt (tung som ett as) väl till pass för att trycka på.

Nu sover alla småttingarna sedan en timme tillbaka. Och jag ska gå ut och gå. Har försökt slippa undan hela dagen men nu är ursäkterna slut.

Sedan hägrar en stund i soffan innan sängen.

Och innan måndagen drar igång igen. Fy vad man blir trött av helg. Tur att det blir vardag så man får vila upp sig någongång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Två tunga as”

 1. Vilken balsam för själen det är att titta in hos dig några kvällar i veckan. Så varmt, vackert och verkligt samtidigt. Tack!

 2. Mitt mående mäts också i mat. Det tar ju en del tid och energi, men är så underbart när man har ett dukat bord fullt med riktig mat. Då spelar det ingen roll att maten är liiite sen, tvättberget vuxit med två meter och dammråttorna dansar vilt till rytmen av våra fötter. Då får man vila en stund och må bra av smakerna och texturerna och färgerna. Försöker alltid prioritera bra mat…men när jag mår dåligt blir det frysta pasta rätter. Borde skaffa större frys och frysa in egna för att få extra välmående de dåliga dagarna.

 3. Hittade precis in till din blogg.
  Jag älskar också att laga mat, men är sjukskriven för utmattning och med kronisk värk och kronisk depression (ja, dör hör ju. Jag är halvt död haha) så orkar jag inte just nu, bara tanken på att planera mat känns tufft. Därför har vi 3-dagars ica kasse och det underlättar massor. Jag har haft lite svårt att verkligen vara sjukskriven och har haft 1000 miljoner olika projekt och nätverkande som bloggare och föreläsare. Inser att det inte funkar, så nu ska jag ligga i soffan, träna och få upp styrkan för att planera och laga mat *längtar*
  Så fint du har det och så fina bilder 🙂

 4. Samma har, mitt valmaende marks ocksa i mat. Bakar gor jag mycket oftare nar jag mar bra men aven ordentlig matlagning.

 5. Åh samma här. Vill va överallt på helgen och det gör mig deprimerad, vill hinna städa samtidigt som hitta på nåt kul med barnen, så de inte sitter där å ruttnar. Jag vill fixa den goda maten som tar lite längre tid att laga och fixa nåt gott bakat… Puh. Timmarna på dygnet räcker inte till. Skönt med måndag idag.. Ps. Tack för ett gott skratt gällande de två asen 🙈😂

 6. Vilket trevligt besök norrbotten får! ”Nöje” eller arbete? Väldigt mysigt ni har i ert hem❤️

 7. Känslan när jag kikar in här. Kloka ord blandat med vanlig vardag och bilder som är som balsam för själen. När jag söker lugn så kommer jag hit. Bilderna bjuder in och jag tänker att det vore fantastiskt att få lägga sig och vila på din kökssoffa. Dricka en kopp varmt te. Jag kikar ofta in på hemnet. Drömmer om en liten gård på landet. Vill ha tystnad. Nära till naturen. Och skrota i pyjamas i trädgården. Kanske blir drömmen verklighet en dag. Tills dess kommer jag hit och finner ro och inspiration. Stort tack! ❤️

  1. Så underbart för mig att läsa. Att min plats på nätet får inge dessa känslor. Stor kram – hoppas du når drömmen om din lilla gård på landet så småningom. Kram

 8. Så sant med vardagen! Sitter i soffan och ammar min 6 dagar gamla bebis och är så glad över att min pojke på dryga 1,5 får vara några timmar på förskolan. Då kan jag passa på att vila så att jag orkar med att busa med honom när han kommer hem.