Varsågoda

Jag är så glad för den här platsen. För att få skriva här och faktiskt bli läst. Och för alla kommentarer med stöttning och värme och kärlek när jobbiga saker händer. Tack för det!

Jag har kommit hem från resan till mormors begravning nu och det var både vackert och sorgligt och fullkomligt utmattande på samma gång. Skönt att ha det gjort och samtidigt ytterligare en dörr som stängs mot min barndom.

På resan upp åkte vi genom ett krispigt, soligt Västerbotten som visade sig från sin allra vackraste sida. Och jag var bara tvungen att dokumentera vad jag såg genom rutan. Så att ni också skulle få del av det vackraste som finns just nu.

Varsågoda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Varsågoda”

 1. Vilka vackra bilder. Jag har följt dig några år och får ro i själen av din blogg, och ditt sätt att förmedla högt och lågt.

 2. Så fantastiskt vackert!

  Och tänk att jag, som aldrig tyckt om vintern, helt plötsligt börjat tycka om både höst och vinter.
  Så tack för att du delar med dig av allt det vackra.
  Både i text, tankar och bilder.

 3. Jag beklagar verkligen sorgen, Clara <3.
  Jag har precis följt några länkar där du berättar om din mormor och morfar, och kom till inlägget https://underbaraclaras.se/2014/02/21/minnen/. Såååå vackert och så sorgligt på samma gång. Och dina tankar om att när våra närmaste går bort så blir det färre människor som verkligen älskar en…så klokt och sant att jag fick tårar i ögonen. Det gick rätt in i hjärtat eftersom jag inte har några barn eller någon partner – 'bara' hundar – och oroar mig för mina föräldrar som är de som älskar mig och finns där för mig (och min syster förstås) <3.
  Jag hoppas att du en dag ger ut en (eller flera :=D) bok med dina finaste inlägg såsom detta. Jag skulle köpa den på stört. STYRKEKRAM <3

 4. Så vackert! Saknar min barndoms somrar och vintrar i Piteå hos mormor och morfar ❤❤ Förstår vad du menar med att en dörr stängs till barndomen, så känner man nog starkt när barndomen varit fin! Kram till dig!

 5. Jag beklagar verkligen sorgen. ❤Att det är en dörr mot barndomen som stängs är en väldigt fin formulering, det är precis så jag har känt med min farmors död men jag har inte kunnat sätta ord på känslan. Tack för det! Och tack för att du skriver om och visar upp så vackra saker här på din blogg. Det får mig att bli så glad och lugn att vara inne här och läsa! Tack❤

 6. Det är verkligen så vackert att det nästan gör ont.
  Önskar dig nu god vila och närhet tillsammans med familjen.

 7. Hej Klara! Beklagar sorgen! Har läst din blogg i många år. Så roligt att läsa & att se så många fina bilder. Jag tycker det är så mysigt att följa din familj & se hur duktiga dina barn är. Ni verkar ju vara toppenföräldrar. Jag har två pojkar & fyra barnbarn. Önskar dig & din familj en fortsatt fin höst/vinter. Många hjärtliga hälsningar från Monica (född i Jokkmokk)!

 8. Jag älskar vintern när allt är svartvitt med 50 nyanser av grått. Ögonen från vila från sommarens alla skarpa färger.

  Du tänker med tacksamhet mot din mormor o mamma. Tänk vilken välsignelse att kunna det.

 9. “En dörr som stängs mot min barndom”. Du lyckas så väl med att klä så många av våra lite mer diffusa känslor i ord. Vackra bilder du delar med dig av också.

 10. Jag beklagar verkligen sorgen Clara! Jag hoppas att du har det bra och kan försöka tänka på allt det positiva ni varit med om tillsammans! Bevara minnena i ditt hjärta. Det är det enda råd jag kan ge för jag vet av erfarenhet hur jobbigt det är när någon närstående går bort.
  Hoppas du får en fin kväll och all kärlek till dig och din familj!
  //Berith

 11. Så sorgligt att din mormor lämnat er! Bara för att en människa var gammal och hade levt ett långt liv innebär det inte att sorgen och saknaden blir mindre. Var tacksam att du har så många ljusa minnen av henne. Jag förlorade min mormor som liten och lärde aldrig riktigt känna henne. Men min mor har berättat att hon var en fantastisk person som kämpade och försörjde sin familj i trettiotalets fattig-Sverige.

 12. Och tack för att vi får läsa det du skriver. Hade varit bra synd om det hamnat i din skrivbordslåda.

 13. Vilka fina bilder på en så fantastiskt vacker plats!!
  Dina bilder och dina ord får mig att vilja flytta hela vägen upp från västkusten till er i norr. Tyvärr vill inte familjen det…än.
  Du gör ett otroligt bra jobb med bloggen Clara. Kram till dig! Sandra

 14. Och vilken ynnest det är att få läsa dig! Du inspirerar mig som landetlängtande stadsbo (i Skåne dessutom) och din blogg får mig alltid att längta norrut, utåt…

 15. Ljuvliga bilder.

  Beklagar förlusten. Miste min mormor för två år sedan och ju närmare julen vi kommer ju mer saknar jag henne. Jag saknar min barndoms mormor som var så duktig på att göra julen mysig.

  Kram från den snö-avundsjuka skåningen.