Tre alkoholfria drinkar för en festligare höst

Här kommer receptet på de tre alkoholfria drinkarna som förgyller höstens festliga tillfällen. Hur vi gjorde dem hör du i senaste avsnittet av En Underbar Pod.

Äggtoddy med apelsin

Äggtoddy är en klassiker som vanligtvis serveras med konjak eller calvados. Jag gillar den dock alkoholfri. För att få en lite bittrare ton till allt det söta är det gott att blanda i rejält med zest från apelsin. Eller testa att göra den här med citron!

Du behöver (2 stora koppar)

4 äggulor

4 msk socker

1 apelsin (någon matsked apelsinsaft och zest från en apelsin).

Gör så här

Vispa äggulor och socker riktigt fluffiga och vita. Avsluta med att röra ner lite apelsinsaft och zest från en apelsin. Servera genast

Alkoholfri Cosmopolitan med en twist

Du behöver ( 1 stort glas)

1 dl limesaft

10 cl lingondricka

Massor av is

10 cl fruktsoda

Gör så här

Pressa limen och blanda ner lingondrickan och isen. Häll på fruktsodan vid servering.

Bonustipset! En drink som inte kom med i programmet men som syns här på bild är Clara – den spanska drycken som består av hälften Fanta Citron och hälften alkoholfri öl. Blanda och servera väl kyld! Riktigt gott och läskande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Tre alkoholfria drinkar för en festligare höst”

 1. Vad roligt att du skriver om Clara! Den fastnade jag för när vi var i Österrike för ett par år sedan. Där heter varianten Radler och består av lemonad och öl. Läskande! Tror att den österrikiska varianten fått sitt namn efter att cyklisterna stärkte sig med den förr om åren.

 2. Känner mig lite dum nu, men 1 dl=10cl väl? Så man skulle lika gärna kunna säga att man ska blanda lika delar limesaft, lingondricka och fruktsoda? Har alltid haft svårt för centiliter, men måste väl bli så..?

 3. Om man som jag försöker att hålla mig ifrån socker, så duger ingen av dessa drinkar.
  De gånger jag ska dricka drinkar (dricker oftast rött vin, ibland whisky) väljer jag Bloody Mary och om jag måste hålla mig nykter så tar jag en Virgin Mary.
  Bägge är goda och så känns de lite nyttigare också!

 4. Du dricker ej alkohol Clara, tummen upp för det!
  Undrar bara om din man gör det samt om ni bjuder på alkohol till gäster vid middagar etc?

 5. Hej Clara. Bästa Clara <3
  Lyssnar på er pod nu och jag blir så lugn av att lyssna på er. En motvikt till en massa poppispoddar där allt går ut på att slänga skit på andra. Nej fy!
  Men nog med fjäsk.
  Jag är inne nån form av mild depression efter en stor kris i mitt liv.
  Min psykolog undrade senast idag om jag behövde bli sjukskriven och det vill jag verkligen inte, jag är inte utmattad på det sättet… bara så satans ledsen/nere/deppig.
  Och jag fattar ju att den sorg du levde med efter din mamma osv inte på något sätt kan mäta sig med detta men jag skulle så gärna vilja ha ett inlägg där du delar med dig av tips för att må bättre.
  Jag känner mig så hudlös… har inga extra resurser och kan börja gråta för att jag glömde köpa grädde, typ.
  Tårarna bränner bakom ögonlocken mest hela tiden… fy allt är så jobbigt…

  1. Måste kommentera att vad KUL att höra talas om någon annan som drack råa ägg mixat med socker som barn… Jag trodde jag och mina syskon var ensamma om att ha det barndomsminnet. 😄 Vad jag minns vad det väldigt gott fast vette tusan om jag skulle dricka råa ägg längre…

  2. Hej Ledsen!

   …men gråt då för att du glömt köpa grädde. Gråt så mycket du känner. Och tyck synd om dig själv så mycket du vill. Det får man. Håll inte inne med gråten. Den måste ut… Kanske lättar det lite då? Svårt ibland bara att hitta tillfällena att få gråta. Är man inte på jobbet så är man hemma omringad av familj och annat. Hoppas du mår bättre snart!

 6. Hejhallå lika bra podd som alltid men hallå igen Clara och Erika nog vet ni väl att det växer massor av tranbär i Västerbotten?! Tranbär är också Västerbotten, precis som lingon! Sen går det så klart bra att göra drinkar med lingon istället men ni klankar ner på Västerbotten på ett orättvist sätt!