Sparkpremiären

Det känns ofattbart att det är första november idag? Eftersom hösten varit så kall här uppe har det känts som november länge, länge. Och som att det är december nu? Glad ändå att vi har november kvar. Ända sedan jag började dra ut på julfixandet och smyga igång redan i november har denna månad gått från årets sämsta till topp 5.

Idag tog vi sparkarna på premiärtur. Vi kappkörde genom byn till handelsboden för att skaffa lördagsgodis. Imorgon är det stängt nämligen. Känner sån intensiv lycka den första sparkturen. Att få flyga fram och känna sig lätt och snabb.

Barnen har varit ute och lekt. Byggt snögubbar och åkt bob

Alla hus är inbäddade i spunnet socker och fetvadd.

Jakobs lillkusin Felicia (mer som en storkusin för mina barn) är här också. Hon är En Underbar Pods största fan. På riktigt kan hon recitera vissa poddavsnitt från början till slut med alla mina och Ericas ordväxlingar. Läskigt att höra, nästan.

Jag är så lättad att jordbruksåret är över. Förra veckan hade vi sista grönsaksleveransen och den här veckan är världen vit. Det var i sista minuten, verkligen.

Efter Allhelgonahelgen brukar jag ju också tjuvstarta julen på bloggen. OBSOBS inga tomtar och julskinka och sånt. Mer bara vinterdekorationer och annat stämningsskapande. Så ni vet det. Vissa älskar detta och andra obehagsryser. Sorry till er i den senare kategorin. Kommer inte kunna ändra på mig.

Nu ska jag vika igen datorn och så småningom bege mig ut på en kvällspromenad i fluffet. Fast först ska jag måla en stund. Minstingen har somnat för kvällen och jag ska färdigställa en teckning. Visar resultatet imorgon! Och då ska ni får hjälpa mig med en frågeställning jag har.

Hoppas Allhelgonahelgen är stämningsfull och fin. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Sparkpremiären”

 1. Vad det är fint! Hos mig har börjat tröttaste vintertröttan tyvärr, och här är det långt ifrån snö, men vi sitter alltså varje kväll med grannarna ute med brasa. Plus att barnen alltså absolut inte är trötta! Fenomenalt…

 2. Åh, vad härligt att se så mycket snö! Här i Umeå är det betydligt mindre. Vi ska till Buberget imorgon och göra i ordning husvagnen för vintersäsongen och det är ju sååå mysigt att bo i husvagn när det är snöigt och kallt 🙂

 3. Vackert- men 🥶🥶
  Väntar gärna en månad till, och så även på julen men gillar verkligen din entusiasm …

 4. Låter bra med tjuvstart! Förut ville jag ha allt juligt endast i december, men ju äldre jag blir desto mer vill jag tjuvstarta. Annars tar ju det mysiga slut så fort.

 5. Det är ju inte mycket som slår att sparka på ett perfekt sparkföre!! Då är ju sparken det bästa fordonen, helt klart. Vilka stämningsfulla bilder!

 6. Och grattis till oss i samma kategori som du❤️. Tjuvstartade den 24 oktober med att djupdyka i ditt arkiv. Så mycket inspiration😍. Tack för din plattform. Den ger mig otroligt mycket.

 7. Åh så vackert och mysigt det ser ut! Som en värld inbäddad i bomull.
  Som tur är tillhör jag den kategori människor som ÄSLKAR när du börjar tjuvstarta julen på bloggen😊 en av höjdpunkterna under november!
  Hoppa du får en fortsatt fin helg❣️

 8. Vilka fantastiska bilder! Jag fullkomligen ryser av välbehag, och blir lite avundsjuk i ett gråregnigt Stockholm.

 9. Åh det blå ljuset. Som utlandsflyttad norrlänning skär det i hjärtat av längtan hem. Du lyckas alltid fånga sinnen i bilderna. Känslorna, lukten, kylan. Jag får alltid sån ofattbar hemlängtan av din blogg, borde egentligen inte läsa, men kan inte låta bli.

 10. Så mysigt!
  Jag tillhör skaran som anser att vi måste piffa upp denna mörka och lite deppiga tid. Julen och allt runtomkring går över så fort och jag vill njuta länge utav allt det härliga, mysiga och vackra! Och som du säger, tomtar och julskinka kan vänta till december! Här har vi precis satt upp några ljusslingor i trädgården då det lättar upp lite i höstmörkret, bor i Östergötland så inte lika mörkt som uppe hos er kanske men ändå 🙂
  Nästa höst flyttar vi till en herrgård anno 1865 och jag hoppas att få till det riktigt mysigt kring jul. Du är min största inspirationskälla till just det, älskar din blogg 👏 Tack!

 11. Hej Clara, jag kikar in på din blogg dagligen. Det är så mysigt att se hur ni bor och så stämningsfullt du fixar inför högtider. Jag undrar om du skulle kunna ge tips till oss, dina följare som inte bor i Sverige hur vi kan få till mysiga högtider, speciellt för oss som bor på södra halvklotet? Vi firar jul i solsken och +30. Hur kan jag få till julmys så barnen få4 känna lite svensk julstämning? Tack på förhand

 12. Men åh vad jag längtar efter snö! Känner mig nästan grön av avund för att jag så gärna vill ha snö här med. Underbart med en tur med sparken.