Som trebarnsmorsa blir jag inte mammaskammad!

Nytt poddavsnitt! Häng med när jag, Erica och Ulf rullar ut på barnvagnspromenad och funderar över vad som förändrats sen jag blev trebarnsmamma. Erica tycker att jag har blivit en ordningsfascist – hurra!

Men den stora förändringen är ju att jag nu är helt säker på varför min barnaskara ska vara stor och naken. En hel radda småbarnstips i det här avsnittet! Skönt att kunna drämma av tipsen och fullständigt skita i om någon skulle försöka mammaskamma mig för dem.

Här hittar du tidigare avsnitt av En Underbar Pod med foton och recepten som hör till!

Musik: Olov Antonsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Som trebarnsmorsa blir jag inte mammaskammad!”

 1. Bara så du vet, mammaskamning må vara jobbig, men gymskamningen bland träningsmän är sju resor värre. Vad de än hävdar funkar för dem på gymmet är genast tusen andra män där och läxar upp dem. Tillskott, kost, testosteron, gains, no gains…

  1. Hahaha!!!! För att inte tala om när man rör sig i hästvärlden…varför täcke på eller inte, hur bettet är anpassat, varför man har bett överhuvudtaget, varför man behandlar med biolight/massage/kiropraktik eller inte osv osv. Skamning finns tamejtusan (oups svorde nästan där, sorry) nästan överallt!
   Oavsett så har du Clara den bästa bloggen. Ever =)

   1. Haha, kom ihåg det när jag var typ 12 och gick på ridskola. Alla verkade vara experter, så blev tyvärr avskräckt och tänkte att jag kanske inte kunde tillräckligt för att hålla på med ridning.

 2. Fick verkligen en aha-känsla när du sa det där om ”varför kan inte människor härbärgera sina känslor!” Ja varför måste allt man känner om andra människors liv, val och åsikter ut offentligt!? Känn på bara, men ring en kompis om du behöver ventilera! Tack för att ni är tillbaka! 🧡

 3. Alltså är sååå glad att podden är tillbaka! 😍
  Sjukt tråkigt ba att under ett uppehåll blev jag så snabb på att cykla till jobbet att jag nu får lyssna flera minuter färre om mornarna!
  Men jag får nöja mig med att då räcker ett avsnitt längre ☺️
  Ha det toppen!

 4. Borde lyssna på den podden, men har ingen vana alls att följa poddar, även om jag vet att det finns många bra. Som fyrabarnsmamma möts jag ofta av beundran, inte nödvändigtvis förtjänt… Man blir ingen duktig mamma för att man skaffar många barn, men gud, vad jag försöker! Inser nu att fyra är väldigt mycket, samtidigt som jag naturligtvis inte ångrar mig, hur skulle man någonsin kunna?!❤️❤️❤️❤️Tack för en bra och väldigt läsvärd blogg, den följer jag😉

  1. Låter som att du gör ett bra förälderjobb!
   Du behöver inte vara van – tryck bara på den grå pilen i vita cirkeln som visar avsnittet och vips så är du en poddlyssnare. Som du ser är avsnittet 30 minuter och det är kanske en lagom start. Lycka till!

 5. Hej!

  Har en lite märklig fråga till er båda. Jag har alltid velat flytta till landet, och gärna uppåt i Sverige (är från Göteborg) eftersom jag gillar snö. Har nu en chans på ett jobb i Sundsvall men det som hindrar mig är väl främst rädslan att bli ensam (är 26 och har ingen partner). Är det jag som är fördomsfull eller tror ni det är svårt att finna ett sammanhang i en lite mindre, norrländsk stad?

  Sorry för konstig fråga!! Förstår att det inte går att svara på egentligen?

  1. Sundsvall är inte så litet, 19:e folkrikaste staden i Sverige enligt Wikipedia. Klart det är mindre än Göteborg men sannolikt har du ingen mindre chans att hitta någon där än någon annanstans. Jag tycker Sundsvall är ganska trevligt, vi stannar där ibland när vi hälsar på släkten som längre bor söderut och jag har kusiner som bor där som verkar trivas väl där. Jag tror jag själv kunnat trivas där också (jag är umebo, ursprungligen från ännu längre norrut). Jag tror säkert du kommer att trivas där och att du kommer märka att det inte är så extremt stor skillnad från att bo i Göteborg som man kan tro. Att flytta till säg Gällivare är en mycket större skillnad och där kanske dina rädslor vore mer befogade men även det är förstås görligt med ett öppet sinne.

  2. Grattis till jobbchansen! Tror du kan få ett mycket bra liv i Sundsvall 🙂
   Verkar som att du kommer att ha arbetskamrater och det är ju en bra start. Har själv flyttat många gånger i 20-års åldern för just jobb och bott i betydligt mindre städer. Då var det just arbetskamrater i samma ålder jag hängde med (oavsett vilken stad jag bodde i).

   Jag har inte bott i Sundsvall men tycker det är trevligt att besöka stan. Och som sagt – det finns snö. Lycka till!

  3. Kör bara kör! Jag är en skåning som flyttat till Piteå kring 25 år gammal och verkligen stormtrivs. Det är tufft att hamna i en stad som man inte har något kontaktnät i. Förvisso hade jag min man med mig, men han jobbade utomlands i långa perioder så jag var i princip själv ändå. Mitt största tips är att bejaka dina intressen så blir det lättare att hitta bekanta till en början. Min livlina var länge brukshundklubben dit jag kom som ny hundägare. Det tog tid innan jag hittade en umgängeskrets men idag vill jag inte bo på något annat ställe. Jag tänker att det värsta som kan hända dig är att du inte trivs och då får du flytta hem igen – eller till någon annan plats ☺️ Då en erfarenhet rikare och med vissheten att du provade!

 6. Lyssnade på avsnittet och min snart 8-månaders bebis blev grinig (och jag hade slut på underhållnings-idéer och ork). Provade att ta av byxor och blöja på honom och vipps va ungen jättenöjd – en lång stund dessutom! Tusen tack för tipset!

 7. Gillar inte alls hur Erica beter sig i era poddavsnitt.
  I första avsnittet så var hon fräck nog att säga “Jamen det är ju skönt att Melker dog ändå. Så slipper jag ha en hund kring benen mina varje gång jag kom hem till dig”.
  Så otroligt fräckt! Vem tusan säger så?!!!
  Och nu i detta senaste avsnitt, och det förrförra så gnällde hon över att Ulf låter. JUST när hon ska prata.. Så då gnäller hon att han minsann ska hålla tyst, för nu ska minsann Erica prata, då får inte ens bebisar göra några ljud ifrån sig!
  Fy vad irriterad man blir att höra någon så fräck och narcissistisk!!

 8. Jag blev inspirerad och tog av byxor och blöja på min 4-månaders . Jag trodde jag hade säkrat med en handduk, men det kom kiss i hela soffan. 🙂 🙂 🙂 Hur kan det ens få plats så mycket kiss i en så liten person?

  1. Den har vi prövat här också och en med räserbajs. Lyckligtvis inte i soffan, men ändå 😅

 9. Hej du, som trebarnsmamma tar jag dig nu som ekspert på mammasaker :-). Har “bara” en dotter men hon har så fruktansvärd ont i benen så många nätter och jag tror att hon egentligen “bara” växer, men är så hjälplös. Har du någon tipps? Känner du till det, med dina barn? Ha det så bra!

 10. Men var är BLOK?! Jag saknar henne! Gillar när Erica bråkar lite med Clara och vill minnas att Clara själv kommenterat att en pod blir tråkig om de som pratar är för överens. Kanske dyker en annan figur upp i hennes ställe …? En annan höjdpunkt var när Clara gapskrattade åt Ericas pepparkakshus. Härligt! Det märks ju ändå att ni är väldigt goda vänner och har respekt för varandra. Väldigt kul att ni är tillbaka igen!

 11. Vilket bra avsnitt! Lyssnade när jag själv var ute på en sällsynt barnvagnspromenad, min tremånaders tycker normalt det är pest. Bärsjal å andra sidan är toppen! Tack för tips om nakentid, den körde vi imorse. Vågade trots räserbajs förra gången, gick bättre nu. Ser verkligen fram emot blogginlägget med bebistips! Är själv förstagångs och tar gärna råd! Du är den som fick mig att våga testa tygblöjor 😊