På skåpet

Jag har aldrig förstått mig på det där med att dra in alla julgrejer på en gång. Julen ska stegras vecka för vecka eller allra helst dag för dag. Annars känner jag ju inte längtan väckas i kroppen på mig. Kronan på verket är julgranen och den tar jag inte in förrän huset är julstädat och klart och det på sin höjd är några dagar kvar. DÅ kommer den där djupa, innerliga julfriden (förhoppningsvis).

Att julpynta hemmet är som när jag jobbade i butik och fick göra om skylten. Så härligt att få se på sitt hem så. Hur kan jag göra det vackrare? Var ska jag ställa stakarna det här året och var ska kransarna hänga? Vore det inte fint att prova att möblera om och byta plats på alltsammans? Kransarna tar sig bättre ut på skåpdörrarna än in fönstret…ja, sådär håller jag på och det är verkligen njutbart!

Blev så nöjd med mitt skåp när den urgamla julkyrkan fick ta plats uppepå tillsammans med en aprikos julstjärna och en matchande julstjärna i papp bredvid. Lite granris som pricken över i!

Tog fram en massa juliga kuddar också som legat på vänt under sommarhalvåret.

Den röda kökssoffan gifter sig så fint med de gröna tapeterna! Och nu vill jag bara sitta här och titta på och avnjuta alltihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “På skåpet”

 1. Men så fint det blev på skåpet🌟Håller med dig, allt ska inte fram på en gång, och inte gör tidigt! Minstingen hos oss fuskar lite på den fronten och jag har inte hjärta att hejda henne, men det mesta pyntet är ännu gömt. Och granen ja, några dagar innan, inte förr! Trevlig helg🤗

 2. Jättefint – men var förvarar du all inredning och säsongspynt? Jag har stora problem med förvaring hemma, rent allmänt, och om jag skulle byta lampor, krukor, dukar, kuddar, möblera om och ha olika sorters porslin, ja då skulle vi behöva bygga ut huset tror jag. Har du några knep för att få plats med allt? Och dessutom hitta det när det är dags att ta fram?

  1. Jag har en stor källare och en stor vind. Samt ett garage. Myyyycket plats för rekvisita med andra ord! Men kuddfodral tar ju inte så mycket plats – använder samma innerkuddar =)

 3. Du är så duktig på att göra hemtrevligt! Har en liten fundering på granriset, barrar det inte?

 4. Så underbart fint!! Jag gillar också kransar på skåpdörrar, men har lite svårt att hitta växter som håller sig gröna. Är det riktigt granris i kransarna? Håller de länge?

 5. Hehe, jag vill gå all in på allt direkt. Som tur är har jag en man som inte vill ta upp allt på en gång. Så vi har en del grejer kvar att pynta med framöver. Så fint du gjort det!

 6. Vi gör “rubbet” dan före dopparedan. Julgran och pynt. Innan dess finns bara hyacinter. julstjärnor och adventspynt.

 7. Alltså, efter att ha tok-binge:at podden (jag slutade lyssna innan pausen och sen kuuunde jag inte lyssna ikapp pga heartbreak så först när “säsong 2” släpptes kunde jag liksom lyssna på allt) så LÄSER JAG ALLA INLÄGG MED DIN RÖST! Det är jätteknasigt. Innan bara “läste” jag dem. Nu HÖR jag dem.

  Vilket är väldans mysigt, faktiskt 🙂