• annonssamarbete Adlibris •

Hårda klappar under granen

Hårda, platta paket är bra paket. Jag kan inte få nog av att ge bort böcker till mina barn! Jag tror att barn som har tillgång till mycket och omväxlande litteratur blir gladare barn. Och mer allmänbildade.

Mina barn får dock sådana mängder böcker av mig att de nästan är lite blasé. Därför fick jag tänka till ordentligt inför den här julen. För att hitta några titlar som jag vet att de blir riktigt glada över. Jag tror jag har lyckats och hoppas att ni kanske får lite inspiration av detta inlägg…

Till Bertil ger jag den senaste illustrerade Harry Potterboken – Den Flammande bägaren. Jag är en Harry Potternörd och har alla böckerna på engelska och på svenska och nu samlar jag alltså på de illustrerade varianterna. Vi har de tre tidigare och har läst dem från pärm till pärm. Tycker att de illustrerade är så fantastiska att inleda med när man har lite yngre barn.

De otroooooliga illustrationerna kan man bli sittande länge och titta på. Perfekt med en tjock bok för jullovet då man kan ta sig tid att krypa ner i dubbelsängen med en unge på varje sida och läsa flera i timmar i sträck.

Men vilken bok ska då Folke få? Jo han ska få Historieresan – en krokig berättelse om Sverige under 1000 år av Christoffer Rönnbäck och Ebba Svennung. Han är nämligen på väg in i faktaåldern då han vill veta hur allting fungerar och hänger ihop. Den här fantastiska historieboken med roliga illustrationer och begriplig, spännande fakta kommer passa honom perfekt – men även Bertil, då den egentligen riktar sig mer till barn i hans ålder.

Lille Ulf ska få en sångbok med inbyggd musikspelare. Klassiska barnvisor av Alice Tegner med de mest ljuvliga illustrationer.

Ja men se själva! Gillar sådana här böcker med inbyggd spelare. Så lättsamt att sitta tillsammans och sjunga. Jag äger flera sådana här böcker sedan tidigare och ibland när Folke var liten satte jag på första låten och lät boken spela honom till sömns, låt för låt.

Slutligen ska ju mina systerdöttrar Juni och Lykke få något läsvärt också. Vad kan vara mer läsvärt än en bok med berättelser om Svenska hjältinnor? Smarta, starka och modiga kvinnor. Så bra!

Gör som jag och klicka hem dina julklappsböcker från Adlibris. I deras stora julsortiment finns någonting för alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Hårda klappar under granen”

  1. Bandspelarboken Astrid Lindgrens julsagor där hon läst in rekommenderas starkt i dessa tider.

  2. Eller – om du inte bor milsvida ute på landet – stöd din lokala bokhandel och köp klapparna där!

  3. Jag köper också böcker till barnen men på Läkarmissionen, Stadsmissionen och hos Myrorna. Då kostar de mellan 10-20 kronor. Förrförra året köpte jag alla presenter secondhand, i år blir det hälften ungefär. De tre minsta barnen märker ingen skillnad på böckerna men Lego däremot måste komma i helt paket annars blir de inte så glada som man vill just på jul. Äldsta tjejerna är väldigt klimatsmarta och vill helst inte ha klappar men jag vill ju ge något så det blir auktionsfynd eller secondhand där med. Barn nr 3 av 6 bor utomlands nu så där fick det bli nytt i form av underkläder som är enkelt att skicka och en dalahäst till värdfamiljen. Mycket billigare och väldigt skönt att inte belasta planeten med mer prylar när det finns #preloved så att säga.

  4. Jag älskar Harry Potter-serien. Men jag tycker den varit oerhört svår att läsa högt. Sonen är inte jättelångt framme i att hänga med i böcker, men ändå, även nu när han är nio tycker jag det är så sjukt mycket detaljer, namn osv att det bara blir pratigt att läsa högt. Fattar inte hur en femåring hänger med i dem?

    1. Själv är det mer innehållet som jag har problem med, jag tycker Harry Potter passar bättre för äldre barn och tonåringar än småungar. Jag skulle inte ens överväga att läsa annat än första boken till mina barn som är 7 och 3 år.

      1. Jag håller med. Har en snart 7-åring och en snart 5-åring och ingen av dem skulle fixa att höra Harry Potter ännu. De tycker betydligt beskedligare saker än så är superotäcka… Bara det att Harry Potter stängs in under trappan som bestraffning och inte får komma ut skulle få min 5-åring i mardrömmar. För att inte tala om barns föräldrar som torteras, en massa snälla huvudpersoner som dör på alla möjliga hemska sätt… Bara Voldemort är ju fruktansvärt otäck. Jag kommer absolut att vilja läsa HP för mina barn, men först betydligt längre fram i tiden. Tweenies-åldern typ, och äldre.

  5. Tack för bra tips! Köper alltid böcker till hela utökade familjen i julklapp, älskar det, problemet är bara att det finns så många man vill köpa.. På årets lista står bl a Djuren i skogen-Vinterboken, Lifehacks- smarta knep för att överleva vardagen, Handbok för Superhjältar, Snowdens bok, och numer den illustrerade versionen av Harry Potter-första boken 🙂