Kläder som känns som att gå runt i en varm, mjuk kram växer inte på träd. De växer på får och tillverkas av Nøstebarn! Det norska märket som gör jordens finaste ullkläder.

Det som är speciellt med just Nøstebarns kläder är att de görs av obehandlad ull. Det innebär att plaggen är fria från från all kemisk behandling som ull vanligtvis utsätts för. Det finns alltså inga skadliga ämnen i kläderna och ullens naturliga fördelar har bevarats. Ull är ju oslagbart att ha närmast kroppen eftersom det hjälper till att reglera temperaturen när det pendlar mellan varmt och kallt.

Genom åren har vi samlat på oss ganska mycket plagg från Nøstebarn  Framförallt har vi önskat oss till jul och födelsedagar. Nøstebarn är inget lågprismärke men sett till kvalitén och hur många barn plaggen kan ärvas mellan, så har priset per användning varit väldigt lågt.

Jag har bott i mina byxor i ullsilke och min tröja i alpacka ända sedan jag klickade hem dem. Båda sköna som mysplagg, men dessutom har tröjan fått följa med mig till kontoret. Den är så fin till mina midjehöga kjolar, lite slarvigt nedstoppad på ena sidan linningen.

Ulf har fått nya sparkbyxor i ullfrotte och färgen karamell. Med matchande body i merinoull. Så gulligt till hans röda lockar!

Hela barnaskaran är faktist kittad från topp till tå. Eller inte tå precis…för där sitter hemstickade strumpor just nu. Men resten av kroppen i alla fall.

Jag beställde hem karamellfärgade byxor och kofta till Folke. Min mellanson är ohyggligt kräsen med kläder och tycker i stort sett att allt är oskönt och hasar, kliar och glider fel. Men dessa byxor är suveräna. Med mudden nere vid foten kan man köpa en storlek större och vika upp mudden. Då räcker byxorna fler säsonger. Dessa plagg går tack vare färgen nu under benämningen “pepparkakskoftan” och “pepparkaksbyxan” här hemma. Väldigt poppis!

Jag gillar också att plaggen är långa. Mina barn är långa och spinkiga och då är det skönt att tröjorna går ner ordentligt över rumpa och armar så inget otäckt glip bildas där snö och kall luft kan krypa in. Den randiga undertröjan är ett riktigt bra basplagg som finns i flera färger.

Det fina med ull är dessutom att man kan hänga ut och vädra plagget och så rengör ullen sig själv. Man behöver bara ta bort eventuella fläckar först. Och eftersom det är ull och fläcken ligger utanpå fibrerna går det vanligtvis enkelt att ta bort fläckar utan fula spår. För Folke som velat bära dessa plagg varje dag sedan de kom har vi helt enkelt hängt ut dem på verandan vid läggdags och tagit in dem igen på morgonen.

Barnens ullfleecemössor är inne på sin tredje vinter och håller fortfarande stilen.

Bertil fick ett tunnstickat sett med gröna byxor och tröja. Byxorna kan man dels ha precis som de är men dessutom går de att använda som långkalsonger. De ryms under vanliga byxor och blir ett värmande lager. Koftan är samma modell som vi haft flera gånger förut men i ny större storlek.

Vill också slå ett slag för dessa gosiga ulljackor med luva och mössor med knyt under hakan. De värmer väldigt bra och håller att ärvas mellan flera barn. En riktigt fin julklapp!

Jag är så glad för att ännu en gång få samarbeta och lyfta Nøstebarn. De är nämligen ett helt fantastiskt märke. Lekvänliga unisexkläder som formar sig efter barnens kropp och aldrig kliar. Allting producerat med respekt för människa och natur. Precis hur bra som helst ju. Önska dig i julklapp eller ge till något barn i din närhet!