• annonssamarbete Nøstebarn •

Värmande klappar av renaste ull

Kläder som känns som att gå runt i en varm, mjuk kram växer inte på träd. De växer på får och tillverkas av Nøstebarn! Det norska märket som gör jordens finaste ullkläder.

Det som är speciellt med just Nøstebarns kläder är att de görs av obehandlad ull. Det innebär att plaggen är fria från från all kemisk behandling som ull vanligtvis utsätts för. Det finns alltså inga skadliga ämnen i kläderna och ullens naturliga fördelar har bevarats. Ull är ju oslagbart att ha närmast kroppen eftersom det hjälper till att reglera temperaturen när det pendlar mellan varmt och kallt.

Genom åren har vi samlat på oss ganska mycket plagg från Nøstebarn  Framförallt har vi önskat oss till jul och födelsedagar. Nøstebarn är inget lågprismärke men sett till kvalitén och hur många barn plaggen kan ärvas mellan, så har priset per användning varit väldigt lågt.

Jag har bott i mina byxor i ullsilke och min tröja i alpacka ända sedan jag klickade hem dem. Båda sköna som mysplagg, men dessutom har tröjan fått följa med mig till kontoret. Den är så fin till mina midjehöga kjolar, lite slarvigt nedstoppad på ena sidan linningen.

Ulf har fått nya sparkbyxor i ullfrotte och färgen karamell. Med matchande body i merinoull. Så gulligt till hans röda lockar!

Hela barnaskaran är faktist kittad från topp till tå. Eller inte tå precis…för där sitter hemstickade strumpor just nu. Men resten av kroppen i alla fall.

Jag beställde hem karamellfärgade byxor och kofta till Folke. Min mellanson är ohyggligt kräsen med kläder och tycker i stort sett att allt är oskönt och hasar, kliar och glider fel. Men dessa byxor är suveräna. Med mudden nere vid foten kan man köpa en storlek större och vika upp mudden. Då räcker byxorna fler säsonger. Dessa plagg går tack vare färgen nu under benämningen “pepparkakskoftan” och “pepparkaksbyxan” här hemma. Väldigt poppis!

Jag gillar också att plaggen är långa. Mina barn är långa och spinkiga och då är det skönt att tröjorna går ner ordentligt över rumpa och armar så inget otäckt glip bildas där snö och kall luft kan krypa in. Den randiga undertröjan är ett riktigt bra basplagg som finns i flera färger.

Det fina med ull är dessutom att man kan hänga ut och vädra plagget och så rengör ullen sig själv. Man behöver bara ta bort eventuella fläckar först. Och eftersom det är ull och fläcken ligger utanpå fibrerna går det vanligtvis enkelt att ta bort fläckar utan fula spår. För Folke som velat bära dessa plagg varje dag sedan de kom har vi helt enkelt hängt ut dem på verandan vid läggdags och tagit in dem igen på morgonen.

Barnens ullfleecemössor är inne på sin tredje vinter och håller fortfarande stilen.

Bertil fick ett tunnstickat sett med gröna byxor och tröja. Byxorna kan man dels ha precis som de är men dessutom går de att använda som långkalsonger. De ryms under vanliga byxor och blir ett värmande lager. Koftan är samma modell som vi haft flera gånger förut men i ny större storlek.

Vill också slå ett slag för dessa gosiga ulljackor med luva och mössor med knyt under hakan. De värmer väldigt bra och håller att ärvas mellan flera barn. En riktigt fin julklapp!

Jag är så glad för att ännu en gång få samarbeta och lyfta Nøstebarn. De är nämligen ett helt fantastiskt märke. Lekvänliga unisexkläder som formar sig efter barnens kropp och aldrig kliar. Allting producerat med respekt för människa och natur. Precis hur bra som helst ju. Önska dig i julklapp eller ge till något barn i din närhet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Värmande klappar av renaste ull”

  1. Alla nyblivna föräldrar skulle erbjudas ett startkit redan på BB, en liten box med några ullplagg och en värmande filt av merinoull att svepa in bebisen i. Ull är i särklass världens bästa material inte minst för nya små människor! ❤

 1. Nu har jag ju inte provat nøstebarn men jag har ALDRIG hittat ett endaste ullplagg som inte kliar och ger mig utslag, vad gör man då?

  1. Oj kanske är du bara allergisk helt enkelt? Då tror jag ullplagg är helt uteslutna.

   1. sidenselma har siden underställ. har sett det rekommenderas till andra som inte kan ha ull.

  2. Ullsilke (30% silke och 70% ull) brukar vara ett tips för de som är känsliga mot kli. Finns hos Nöstebarn bl.a.

  3. Samma här! Vägrade tvinga in mina barn i hemska ullkläder men insåg sen att de ju tycker det är skönt så nu köper jag det 🙂 Förra året fick jag en Underställtröja med polyester på insidan och ull på utsidan. Love it!

  4. Min hud har blivit mycket känslig efter min sköldkörtelcancer men har alltid en tunn tightare långärmad baströja från h&m till exempel under alla ullkläder så kliar det inget. Testa det! =)

 2. Vilken bra fotograf och stylist du är. Älskar ull, ullbh’n från aclima är bästa köpet jag gjort i år .

 3. Hm respekt för människa och natur möjligen, men hur är det med respekt för djuren? Får har avlats fram för att få den massiva päls de har idag, ursprungligen hade de päls som vanliga getter. Detta endast för att utnyttjas av människor. Ofta har de dåliga levnadsförhållanden, klipps under stress, och med all säkerhet slaktas de så fort de slutar producera ull (med inhumana transporter och metoder). Vad ger oss människodjur rätten att utnyttja andra djur?

  1. Jag tänker att det finns olika sätt att bedriva ullproduktion och att vissa av dem fungerar för mig etiskt, andra inte.
   Vilket textilfiber tänker du har egenskaper som liknar ullens och som är framtagen på ett juste sätt? Hampa och lin är ju fantastiska på sina sätt men faktiskt varken särskilt mjuka eller varma.
   Vänliga Hälsningar
   /Annika

   1. Ullen i reklaminlägget kommer enligt hemsidan från Sydamerika, men närmare beskriver företaget inte djurhållningen. Men även om fåren tas hand om en jättesnäll farmare, klipps under lek och mys och får leva tills de dör av ålder (troligt…) är de varelser som har rätt till egna liv och är inga produkter för oss att exploatera. Jag vet inte vad du menar med ”likande egenskaper”. För mig är andras päls (eller hud eller kroppsdelar för den delen) något vi har RÄTT till såvida inte växtriket kan erbjuda något ”bättre”. Jag vet tex ingen växtbaserad mat som smakar och upplevs exakt som lever, men för den delen har jag inte rätt att ta någon annans lever för det. Mvh Sofia

 4. Älskar ull och nöstebarns grejer är fantastiskt fina! har dock aldrig haft möjlighet att köpa färdiga grejer från dem. men jag har stickat i deras garn! dottern fick en tröja när hon var i tvåårsåldern som funkar än, hon är fem nu👍🏻👍🏻 Älskar ull som ytter och mellanlager, tycker dock det är svårt som gångkläder. mina barn får inga eventuelle fläckar, de får alltid fläckar😅

 5. Tack för tips, kläderna ser jättehärligt mysiga ut och innehåller dessutom silke <3 Håller tummarna för att den svarta cardiganen sitter perfekt!

 6. Åh Clara nu blev jag alldeles nostalgisk, vilka underbara bilder på dina pojkar och så stora de har blivit! Det absolut första inlägget jag läste på din blogg var när du berättade att ni väntade Bertil, jag minns en bild på dig i svart klänning framför ett rönnbärsträd. Du var så vacker då och är precis lika vacker nu. Och Bertil är så lik Jakob, så fint. Dina inlägg om barn och föräldraskap har varit så viktiga för mig, då när jag började följa dig så ville jag inte alls ha barn men det har växt med tiden och efter lite strul med barnaskapandet så blev det till slut en bebis – som föddes nästan på dagen två veckor efter att du fick underbara lilla Ulf! Det har varit så sinnessjukt svårt och jobbigt den här första tiden med första barnet men efter alla år med dina fantastiska inlägg om barnen så känner jag förtröstan. Och fastän graviditeten var ett riktigt aber så längtar jag redan efter nästa unge. Lite knäpp är man. Tack för att du delar med dig så frikostigt av er vardag, för mig har det varit otroligt viktigt. Kram

 7. Det ser så skönt ut och du har stylat bilderna så bra! Skönt att se pojkar i harmoniska färger och inte bara grått, svart, marinblått och plastiga tryck som de flesta jag känner! Blir nyfiken på vuxenkläderna också…

 8. Hur är byxorna i ullsilke, är de transparenta? Sladdriga? Kan man ogenerat visa sig för barnens kompisars föräldrar?

 9. Älskar ullkläder. Får jag fråga på din grå tröja( bild) om du har din vanliga strl eller ska man ta en strl mindre. Den ser lite rymlig ut.

  1. Jag har min vanliga storlek 🙂 den är rymlig och jag tycker att det är det som gör den så fin ☺️