Extra maffigt julavsnitt!

Idag är det säsongsavslutning av En Underbar Pod – och vilken himla säsong vi haft! Erica och jag är så glada över att podda igen och att ni är fler än någonsin som lyssnar. Det har verkligen varit ett sant nöje att läsa era kommentarer och tankar om vår podd varje vecka under hösten. Det är tydligt att podden både stör och berör vilket är precis vad vi hoppats på. Ni är ju bäst!

Men nu tar vi alltså lite julpaus och återkommer igen februari med en ny säsong.

Men först bjuckar vi på ett extra maffigt julavsnitt – nästan dubbelt så långt som våra vanliga. Så kanske du kan lyssna medan du är mitt uppe i julbak, paketinslagning eller bara tråkig städning?

Vi gör bland mycket annat knäckstrutar…

marsipangranar i snöstorm..

Och gammaldags silkespappersänglar. Som utlovat i podden kommer instruktionerna här för förtydligande: Ta ett silkespappersark – ca 30×50 cm stort. Vik hela arket som ett dragspel så att det blir 30 centimeter långt och 1 centimeter brett. Klipp sedan det hopvikta arket i två delar. Den ena ska vara 20 cm lång och den andra 10 cm. Vik ihop den långa biten på mitten. Vik ihop den korta och fäst den ovanpå. Vira en tråd kring de båda pappersbitarna så att de hålls ihop. Fäst ett snöre i ängeln och avsluta med att limma fast ett bokmärke. Häng upp ängeln i granen!

Pssst…litet tips!!

Vår podsponsor Pufz som har allting du behöver för att lyckas med ditt julbak (pralinformar i silikon, bakmattor, slickepottar och mycket annat) erbjuder 20 % rabatt på sitt sortiment om du uppger koden “claraerica”. Gäller fram till 20 december. PASSA PÅ VETTJA!

Och så vill jag tipsa om att vår andra sponsor Dansukker firar 150 år och att de just nu tävlar ut hushållsassistenten Ankarsrum och 25 retrokassar fyllda med produkter från Dansukker! Tävlar gör du här.

God jul önskar En Underbar Pod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Extra maffigt julavsnitt!”

 1. Måste bara säga att jag älskar eran podd, den har liksom allt man behöver tycker jag!
  Och blev lagom sugen på marsipan nu när jag såg dessa granar… <3

  Mvh Marsipangalen

  1. Jag brukar spara er podd till en stund när jag behöver extra sällskap, gott humör eller komma ner i varv o fundera över livet. Ikväll var en sån gång. Superförkyld, tuff jobbdag o ensam med barnet o liten oro inför jul. Nr jag nattade barnet lyssnade jag på er och en timmes läggning plus var mest mysig o jag kände för första gången i år lite längtan efter jul. Väckte också tankar om hur jag skulle kunna skapa en tidskapsel för mitt barn kring jul framöver. Tack för en härlig säsong och tack för att ni är tillbaka igen.

   Mvh
   Troget fan sedan Pikant

   1. Så glad för din kommentar. Att du lyssnat sedan Pikanttiden och att du fortfarande hittar glädje i det jag och Erica gör. Stort, varmt tack för att du skrev. Och stork kram. Hoppas det snart lättar lite med sjukdomar, bebisar och juloro.

 2. Fråga om de fina granarna: är de dekorationer som ska hängas upp (för mjuka?), ska de pryda en kaka eller tårta eller kanske ligga på ett fat? Jag tyckte de var väldigt fina.

 3. Åh UNDERBART! Älskar er podd och speciellt julavsnitten, de sätter verkligen stämningen. Är hemma med en febrig tvååring idag så det blir perfekt att lyssna på när han sover lunch och jag får lite egentid.

 4. Vill man göra marsipangranarna ännu lättare kan man ju köpa ett tårtlock som är färdigkavlat 🙂

  1. Hej Ester,
   ja vi pratar om det som alternativ i avsnittet men jag bangade och trodde att färdigt lock skulle kunna bli för tunt/mjukt. Men kanske ändå 🙂

 5. Fint att du även skrev städning. Ja det kanske t o m är lite tråkig städning. Men det muntrade upp mig att du skrev så. Jul bak och paketinslagning får vänta lite om julbaket ens hinns med, får se. Men nu knäppa på och lyssna till er pod och städa till det. Tack för pepp. Ja jag blev peppad. God december.

 6. Då har ni inte ätit stekt brysselkål i smör och med salt mmm…….. 😊 äter brysselkål året om.

  1. Grejen är att jag åt vansinnigt god brysselkål i helgen. Har nu bytt sida till Team Brysselkål och äntligen fattat grejen – vilken jul det ska bli 😃

 7. Detta avsnitt som många andra bara älskade jag. Denna gång bidrog ni till min julkänsla. Detta var bättre en julmusik för att få in julkänslan. Ni fick mig att både gråta och skratta. Ni fick mig att inse att jag också vill vara ledig hela december bara för att dra ur allt jag kan ur julen och allt mys. Nu är jag mammaledig, men jag måste kanske vara det nästa år också och bara gotta mig åt allt juligt och mysa hela december med mina barn. ❤️. Tack för er och God Jul!

  1. Tack kära Sandra. Om du har möjlighet så skulle jag rekomendera dig att göra så. ABSOLUT 100%

 8. Har inte ord för hur mycket jag älskar er podd! Detta avsnitt var verkligen underbart 🙂

 9. Vår familj är som Erica.. vi har gjort knäck i stekpannan sen jag var liten 🙂 jätteenkelt o bra 🙂

 10. Julstämning deluxe! Erica borde få pris för sina målande beskrivningar. Fantastiskt att lyssna på!

 11. Så mysigt avsnitt! Det är alltid så spännande att lyssna och få fundera hur bilderna kommer se ut. För jag får ju en sorts bild i huvudet av att lyssna och en annan sen när jag ser bilderna.