Vilsam dag med våldsamt snöfall

Jag vaknade inatt av att det ven i knutarna och smällde på taket. En snöstorm hade dragit in över Västerbotten. Idag har det fortsatt snöa lovikavantar och det är jag bara glad för. Vill verkligen ha en snörik jul!

Sitta på kökssoffan och se ut i det vita är en favoritsysselsättning. Minns att jag gjorde det mycket som barn – bara satt och tittade i fönstret. Ut på trädgården och den lilla skogen bakom mitt hus. Nu ser jag ut över vita vidder istället. Och fortfarande är det vilsamt att bara tomglo och låta tankarna vandra.

Jag hade min kompis Frida på besök idag. Därför hade jag tänt varenda ljus i hela huset. Tror vi har tre ljuskronor på nedervåningen, fyra vägglampetter och fem kandelabrar. Utöver alla udda ljusstakar som står utplacerade här och var. Mycket brinn blir det!

Ulf bekantade sig med Frida. Så småningom hans blivande förskolefröken <3 vilken lycka för honom!

Jag bjöd på lite charkisar och goda oliver…

Och en saffranskaka med citronfrosting och lingon.

Det här vita skåpet har återvänt till matrummet. Det har stått i hallen i flera år men nu har ju Jakob påbörjat platsbyggd förvaring i pärlspont där istället.

Som ni ser står en kökssofffa under varje fönster i matrummet. Först tänkte jag att det skulle kännas övermöblerat. Men nu känns det ju helt perfekt med soffor i flera väderstreck.

Städade förresten bokhyllan härom dagen och körde massa gamla böcker till loppis. Rrensade samtidigt ut flera års prenumeration på tidningen Lantliv. Sparade bara några få nummer för nostalgi. Känns ändå som att jag får den mesta inspirationen från internet. Och att Lantliv tappat stinget sista åren. Är mer för Gård & Torp när jag någon gång köper tidning.

Det här är första vintern med fungerande garage. Nu har Jakob rensat ut där så att bilen ryms igen. Har varit fullproppat med annat under sommaren. Precis som jag drömt och fantiserat om så är det väldigt trivsamt med ett falurött trähus på gården. Särskilt mot den vita snön.

Är inte röda amaryllis det finaste förresten? Helst såhär som snittblommor som riktigt tar för sig. Positiva klubben antecknar!

Övar mig förresten på att fota mitt hem från andra vinklar än ni är vana att se. Tänker att det kanske kan vara roligt för någon…

Ingen mistel i år men granrisgirland och gammaldags papperklockor mellan salen och matrummet.

Ja. Det var den onsdagen, det. Fångad i bilder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Vilsam dag med våldsamt snöfall”

 1. Tycker dom flesta inredningstidningar tappat stinget. Bara en massa upprepningar, och “stilrent” överallt. Syns knappt att det bor människor i dessa tjusiga boningar. Dina bilder är så fina att titta på, så levande!

  1. Håller med dig till fullo! Verkligen “slätstrukna” bilder och tips i magasinen numera. Claras bilder är så mycket djupare. Som att man faktiskt får leva i hemmet deras. Och inte att det är en kuliss.

  2. Er så enig! Og « alle» har typ helt lik stil som de « oppnår med en unik blanding av gammelt og nytt», hva er så himla unikt med det når alle reportasjer er identiske? Her i Norge er det en trend at hus og leiligheter som skal selges,blir innredet/« styled» av en interiørstylist før visning, og man kan se de samme bilder,møbler,lamper osv i en rekke ulike annonser. Presis så begynner interiørmagasinene også bli. Sørgelig. Får mye mer inspirasjon fra blogger som Claras og andre, som virkelig HAR en egen stil.

 2. Verkligen kul med andra/nya vinkla, gillar att förstå helheten. Och så juligt och härligt!

 3. Tack för att du tar dig tid o ger oss en stunds njutning ( o för min egen del en stund av minnen från förr❤️)

 4. Så himla fint och hemtrevligt ni har det ! Vilken lycka för barn att växa upp i ett hem där man vågat ta ut svängarna och inte ängsligt klamrat sej fast vid vitt utan mattor eller gardiner.

  1. Men vet du Ulla, jag tror att lyckan för ett barn inte sitter i inredningen, utan i kärleken och tryggheten som föräldrarna förhoppningsvis ger. I mina ögon är det helt galet att värdera föräldraskap och barns lycka i så ytliga saker som färgen på väggarna eller i antalet mattor på golven. Låt folk ha det kritvitt i sina hem om det är de de vill ha. Det är modernt idag med vitt, liksom det var modernt på 70-talet med furupaneler och bruna medaljongtapeter, liksom det var modernt på runt 40-talet med den stil Clara visar upp. Folk har med andra ord varit “ängsliga” och följt inredningstrender i alla tider. Och det är helt OK och säger absolut noll och inget om hur lyckliga barnen är i sitt hem. (Kan tillägga att jag själv inte har det vitt och stilrent hemma, tvärtom så ingen tror att jag är “kränkt” på personliga grunder).

 5. Clara, jag måste bara tacka dig för världens finaste blogg! En riktig livlina dagligen i Londons rusningstrafik!

 6. En fråga om lantliv!
  Jag har bott i Göteborg i hela mitt liv men känner starkt att jag längtar till landet. Vill ha ett lugnare liv med mer natur och djur. Och snö! Älskar långfärdsskidor!
  Men hur ska jag hitta ett ställe att trivas på?! Gissar att jag alltid kommer att ses som en outsider, och att hitta nya vänner i vuxen ålder kan vara svårt. Och jobb på landsbygden? Hur tänker du som är lantis?

  1. Svar från en annan lantis, men med flera vänner som är inflyttade hit. Jag tror att jobbet är ganska avgörande i detta. Mina vänner har flyttat in till olika kommunala jobb, och där hittat mig och andra vänner. En hyfsat stor arbetsgivare ökar chanserna till att där finns några personer som kan bli vänner. Har man barn löser sig det oftast med deras kompisars föräldrar, men i annat fall. Jag har bara känt tacksamhet över att få in dessa nya vänner i mitt liv och min vardag, och så tror jag många andra kan känna också. Att det är väldigt uppfriskande med vänner man verkligen väljer i vuxen ålder, istället för skolkompisar man liksom inte kanske riktigt valt. Så ta steget, du kommer trivas och vi lantisar kommer välkomna dig!

 7. Så mysigt! Här regnar snön bort igen och kvar blir bara ett gråslaskigt decemberlandskap. Så tråkigt, men hoppas att snön hinner återvända till jul. Tar alla tider hellre -20 och snö än denhär slaskhalkan och +2.