Vitklädd med ljus i hår

Imorse var det luciatåg för skolbarnen i byn. En dag för tidigt eftersom byns förskolebarn lussar på själva lucia och det inte får krocka! Det är alltid så mysigt att sammanstråla i bönhuset med förväntansfulla föräldrar och småbarn och sedan invänta skolbarnens ankomst. De var helt otroligt duktiga och barnen sjöng massa solon, läste verser och var så frimodiga. Minns inte att vi var så där modiga i min klass när vi var små?

Fina lucian med ljus i hår.

Ulf vred sig som en orm och klättrade otåligt innan luciatåget. När ljusen och musiken kom satt han andäktig och tittade på. Sitt livs första luciatåg. Ojojoj.

Efter underhållning i bönehuset gick vi vidare till skolan

Och åt lussekatter och drack kaffe. Jag inspekterade skolbänkar, bläddrade bland Bertils alla teckningar och fick se vem han sitter med just för tillfället.

Typiskt bra och mysig luciamorgon. Det här är luciatåg nummer två i ordningen. Nu är det två kvar innan veckan är till ända. Så peppad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Vitklädd med ljus i hår”

  1. Vilka stämningsfulla bilder och rubriken får mig att genast leta fram Maria Langs bok med samma titel. Ett givet val i dessa tider.

  2. Har läst flera kommentarer på nätet om att lägga ut bilder från t.ex. lussefirande på förskolor och skolor. Många skolor har också totalförbud mot fotografering. Hur tänker du kring det? Kanske inte förbjudet just i er skola.

    1. Det går bra om man har föräldrarnas tillstånd. Eller barnen inte går att identifiera 🙂

  3. Jag bor inte kvar i Din by men har bott där när mina barn, som nu är lika gammal som du, växte upp. Din beskrivning av luciafirandet kunde lika gärna varit från 1995 och det finns något väldigt vackert i det.