Fast utan det fula med en radiostudio

Det var helt otroligt när jag steg ut genom ytterdörren imorse. Kändes som jag hade lock för båda öronen eftersom det inte hördes ett knyst. Allt blir så dämpat av snön som ligger på varje liten gren. Känns som att vara instängd i en radiostudio. Fast utan det fula med en radiostudio.

Någonting annat som är otroligt är vilket domherreår det är. Feta och stora är domherrarna också. Seriöst bra juldekoration där de sitter utanför köksfönstret. Ungarna pratar fortfarande om förra vintern när en pärluggla kom och tog en mitt framför ögonen på oss. Satt och kalasade i godan ro. Orkade knappt flyga med sitt byte eftersom domherren var lika tjock som pärlugglan själv. Efter den incidenten såg vi inte till domherrar vid fågelbordet på väldigt länge…

Visst är dagen före julafton årets längsta dag? I alla fall för barnen. Känns som att den går på halvfart. För oss vuxna är det kanske tvärt om. Att det knappt finns någon dag så full av bestyr och stök. Dålig kombination tänker jag. Uttråkade barn och stressade föräldrar.

Här stökas det julmat för fullt och pepparkakshuset ska dekoreras av barnen.

Och jag ska försöka mig ut på en liten promenad. Trots rossliga lungor kan det ju vara skönt att få lite luft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Fast utan det fula med en radiostudio”

 1. Å, domherrar! Min mormors älsklingsfågel. Hon brukade säga att när hon inte finns bland oss längre så skulle hon skicka domherrar att titta till oss åt henne. Så sedan hon gick bort tänker jag alltid att varje domherre är en hälsning från mormor ❤️

 2. Dagen innan julafton är ju väldens bästa dag! Det man inte hunnit fixa är bara att släppa och strunta i. Allt är fint hemma och kylen är full med mat, granen är klädd och presenterna inslagna. Jag tycker egentligen att VÄNTAN på julen är bättre än själva julafton, den är liksom så intensiv!

  1. Åh håller med! Älskar julen och bäst är tiden före. 23:e är december är årets bästa dag. Sen kommer 25:e och då kan man njuta julen utan julaftonens intensitet. God Jul!

  1. Hej Clara och god jul!
   På tal om radio… Min mans familj har som tradition att lyssna till Jussi Björling på radion vid tolvslaget till julafton varje år. Numera är det inte så stämningsfullt prat runtomkring. Vi saknar Bertil Perolf och i år diskuterade vi vem som skulle kunna göra ett stämningsfullt prat innan Jussi sjunger O Helga natt. Du förstås! Det vore underbart om du släpper ett julprat att ha till Jussi Björling nästa år.

 3. Men så vackert! Det är ju så man överväger att flytta uppåt. Här i skåne regnar det, är grönt och vi överväger om vi måste klippa gräset en gång till……

  1. Instämmer! Svårt för julstämningen att infinna sig när det är jämngrått, duggregn och flera plusgrader varenda dag. Men kvällstid låtsas jag inte om det, för när det är kolmörkt syns bara alla juleljusen. 🙂

 4. Mysig blogg! Och gud så fina domherrar! Plus utsikten påminner mig om min barndom. Själv får jag vänta tills efter nyår för min första snö då England leverar grått med en imponerande ihärdighet.

  GOD JUL

 5. Jag har aldrig sett domherrar, tror inte de finns här nere där jag bor faktiskt. Oavsett är det väldigt vackra fåglar. Är det inte en typisk julfågel med? Så härligt med så mycket snö, det önskar jag mig med.

 6. Vi hade en bra dag igår då vi firade hos min syster: inte mycket stress i vår familj och paket till alla redan den 23:e. Bra grej! Nu har jag vaknat i vår stuga vid en översvämmad sjö, några mil bort ska vi fira dagen. Önskar sig en riktigt GOD JUL!