Ååå vilka långa härliga mellandagar vi har. Julen har känts så lång i år men så var vi ju också lediga ända från den 19e december! Nu är i alla fall syrran här med sin familj och barnen leker sig blå i ansiktet.

Så mycket kärleks sköljs över Ulf som nu har fyra barn som tycker att han är det sötaste man kan tänka sig.

Vi har haft vår andra julklappsutdelning till barnen.

Bra att suga lite på karamellen.

Jag hade köpt loppade presenter till mina syskonbarn och Anna hade gjort detsamma till mina.

Bertil fick ett Sverigepussel

Och varsin festlig och gräslig “hatt” som Anna sytt – precis som de önskat sig. Åttaåringen har en excentrisk sida så han fick en låååång mössa modell tomteluva, med olikfärgade stjärnfält på. Längst ner en orange hårboll som såg ut som något katten Gustaf kräkts upp. Förfärligt härligt! Folke fick en likadan för rätt ska vara rätt.

Tjejerna var väldigt nöjda med klänningarna och drog på dem utanpå pyjamasarna.

När vi inte öppnat julklappar har vi åkt skidor, skridskor, byggt snökojor och degat med cernitlera/fimolera som barnen fått i gemensam present. BÄSTA presenten för övrigt. Först kan de lägga flera timmar på att dega. Sedan kan de måla leran med hobbyfärg om de får lust. Sedan kan de leka med de färdiga alstren. Sammanlagt dagar av underhållning.

Men det är ganska ansträngande att vara med sina kusiner hela dagarna och leka non stop. Så på eftermiddagen sätter vi på gamla julkalendrar som de får kika på tillsammans i myshörnan.

Imorgon gör vi avbrott i den lugna lunken för då stundar världens nyårsbaluns här hemma. Och vi har ägnat dagen åt att laga mat. Hörs snart!