Nyårsafton

Hoppas ni hade ett fint nyårsfirande igår? Här hade vi kalas. Min familj, Annas familj, pappa, moster och min kusin Jonas. Kändes bra att vara tillsammans efter att vi förlorade mormor i höstas.

Jag dukade med beige linneduk, de lila tallrikarna i Asiatisk Fasan, samt majolikaassietter och silverbestick.

Granris och lamettaglitter på bordet ihop med lila ljus. Barnen fick ett eget barnbord i köket.

Även om det var en hemmamiddag i hyfsat lugn bestämde sig Anna och jag att klä upp oss till tänderna.

Mest Anna kanske som såg ut som något från en antik målning.

Ja, det låter kanske knäppt men vi hade också en TREDJE julklappsutdelning. Men det var för att barnen inte fått sina presenter från morfar och min moster ännu. Så det behövdes såklart avklaras också.

Jakob fick i uppdrag att montera ett foosballspel som sedan gick varmt under kvällen. Det visade sig att Bertil var svinbra och att han utklassade oss allihop.

Ulf var glad över uppståndelsen och alla människor. Han kan så många små tricks nu. Här gör han high five med pappa. Dessutom applåderar han, vinkar och säger titta, mamma, jaaa och baba (om pappa). Och så går han själv om han bara får hålla mig i fingret. Dessutom är han den fetaste bebis vi någonsin haft och bara det är ju värt ett omnämnande.

Vi är på det hela taget outhärdligt malliga. Som om ingen i historien någonsin bevittnat något liknande det vi nu upplever. Ja, vi är snudd på förstagångsföräldrar i det avseendet.

Middagen var fyrarätters. Först Crème ninon med Västerbottensostkex.

Sedan chevice på torsk med chili och lime. Sedan bara värdens himla godaste potatisgratäng med revben från våra höstlamm. Glömde dock dokumentera det.

Vi skålade och åt och

skålade lite till.

I pauserna uppträdde Bertil med att spela trombon samtidigt som ena kusinen dansade och andra dirigerade! Morfar musikern applåderade blåstekniken.

Till efterrätt kaffe och tiramisu.

Barnen fick sitt tolvslag redan klockan 22 och sedan kröp de till kojs medan vi stannade uppe och hade mysigt. Delade på ett härligt fruktfat och skålade in det nya året och pratade nyårslöften. Hälften hade och hälften hade inte. Skriver mina löften imorgon här på bloggen!

Det blev allt som allt en otroligt stämningsfull nyårsafton tillsammans och nu är jag så redo för det nya året!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Nyårsafton”

 1. Haha jag minns hur det var med min son. Jag tyckte han var ett geni när han började säga ord och tvåordsmeningar…. Hur trodde jag alla människor i världshistorien lärt sig prata tidigare?

 2. Vilken underbar nyårsafton..!!! Så mycket värme.. Själva missade vi en afton med käresta syster & svåger, då vi hamnade på akuten med vuxna dottern som föll illa från hästen… Inga frakturer tack och lov, bara mjukdelsskador i höft och rygg.
  Önskar Dig nu ett fint 2020…
  Kraaam Kate

 3. Det ser mer än lovligt idylliskt ut! Jag skulle bli väldigt glad om du även lägger ut recepten i samband med den här sortens inlägg.
  Allt gott!

 4. Så vackra bilder! Och vilken fin stämning! Jag skulle önska helkroppsbilder på din och Annas fantastiska outfits!

  Tack vara dig har jag börjat följa trinny london och ser paljetter var jag än vrider huvet! Underbart vackert!

 5. Gott nytt år Clara! Och tack för en av de härligaste och ärligaste bloggar i min läslista! Ska bli spännande att läsa dina löften! Vi är samma gäng på 6 vuxna och 6 barn som firar varje år och det har blivit en tradition att sätta upp mål för nya året, både gemensamma och familjespel! Vi ska tex vara ute mer i naturen med barnen det här året! Själv ska jag frigöra mer tid så att jag kan sy och pyssla mer! Härliga löften för ökad livskvalité för alla!!

 6. Den där loppade (?) klänningen som Annas ena dotter har… den är så fantastiskt vacker. Jag har en liknande med samma färger och mönster från min barndom, fast med vanliga korta ärmar.
  Dock måste en dragkedja i sidan bytas ut. Det ska ske på stört… sedan ger jag den till något av barnbarnen.

 7. Å, så himla fint alltihop! Vilka bilder! Dukning, kläder, människorna, aktiviteterna…
  Önskar er ett gott och välsignat 2020!