Idag var det riktigt busvĂ€der – med snö som ven och letade sig in mellan krage och mössa, handskar och jackĂ€rm. Men det stoppade inte oss. För vi hade bestĂ€mt oss för en skidutflykt till tjĂ€rnen pĂ„ berget. Med matlagsgĂ€nget.

Ulf packades ner under ett fÄrskinn i skidpulkan och storbarnen snörade pÄ sig sina pjÀxor och fÀste snölÄsen under sulorna.

Finns inget dĂ„ligt vĂ€der…osv

Det kÀndes lite motigt först men vÀl ute var det fullkomligt magiskt i skogen. Och snöfallet upphörde. (Om ni vill se lite rörligt sÄ la jag ut nÄgra filmer pÄ instastories förresten)

Folke och Bertil skidade pÄ trots klabbföre.

Och Stina och Ulrika kÀmpade pÄ trots bakhalt. Inte lÀtt med föret alltid. Eller skidor överhuvudtaget. Ulrika Àr ju frÄn Halmstad och Stina uppvuxen i Karlstad sÄ de Àr inte jÀttevana skidÄkare. Bra dÄ att Äka med barn i lugnt tempo.

Ulf var nöjd med lÀget.

Ylva-Karin likasÄ.

Och jag som Àr uppvuxen pÄ skidor kÀnde mig hemskt sjÀlvgod och stöddig i skogen. Tills klabbföret satte stopp, jag drattade pÄ arslet och bröd av bÄda stavarna i en enda ljudlig snÀrt. Det lÀt som att nÄgon skjutit ett skott. Blev sÄ himla hÀpen. Och det snöpliga fallet föranledde en sÄdan svÄr skrattattack att jag inte kunde resa mig pÄ mÄnga minuter.

Genom att jag fick lÄna en av Emils stavar tog vi oss tillslut fram till vindskyddet.

Vi gjorde upp en rejÀl brasa att vÀrma hÀnderna pÄ och blöta ullstrumpor vid.

Barnen kröp in och vilade benen

Medan vi brassade kÀk. FlÀsk Àr det bÀsta att grilla. KlÄr allt annat.

Att ta sig ut med tre barn pĂ„ utflykt och fĂ„ ihop bĂ„de utrustning och matsĂ€ck. Det kan föranleda en hel del irritation för de arma förĂ€ldrarna. Men sĂ„ fort man fĂ„r umgĂ„s med andra arma förĂ€ldrar blĂ„ser irritationen bort. Älskar att vara med min storfamilj!

Jag drack kaffe och grillade marshmallows pÄ löpande band.

Medan Ulrika höll koll pÄ smÄttingarna.

Och sedan vi fikat fÀrdigt

gjorde barnen nÄgra rejÀla snögubbar. Varmkorv som nÀsa och tÀttsittande kottögon.

Och innan orken börjat tryta packade vi ihop för att bege oss hem.

HejdÄ skogen för den hÀr lördagen!

Utelördag i snöovÀder!

Det hÀr inlÀgget Àr alltsÄ frÄn februari 2020 nÀr man kunde sitta sÄ nÀra varann att tÀckbyxorna prasslade lÄr mot lÄr. LÀngtar efter det ljudet nu!