Idag var det riktigt busväder – med snö som ven och letade sig in mellan krage och mössa, handskar och jackärm. Men det stoppade inte oss. För vi hade bestämt oss för en skidutflykt till tjärnen på berget. Med matlagsgänget.

Ulf packades ner under ett fårskinn i skidpulkan och storbarnen snörade på sig sina pjäxor och fäste snölåsen under sulorna.

Finns inget dåligt väder…osv

Det kändes lite motigt först men väl ute var det fullkomligt magiskt i skogen. Och snöfallet upphörde. (Om ni vill se lite rörligt så la jag ut några filmer på instastories förresten)

Folke och Bertil skidade på trots klabbföre.

Och Stina och Ulrika kämpade på trots bakhalt. Inte lätt med föret alltid. Eller skidor överhuvudtaget. Ulrika är ju från Halmstad och Stina uppvuxen i Karlstad så de är inte jättevana skidåkare. Bra då att åka med barn i lugnt tempo.

Ulf var nöjd med läget.

Ylva-Karin likaså.

Och jag som är uppvuxen på skidor kände mig hemskt självgod och stöddig i skogen. Tills klabbföret satte stopp, jag drattade på arslet och bröd av båda stavarna i en enda ljudlig snärt. Det lät som att någon skjutit ett skott. Blev så himla häpen. Och det snöpliga fallet föranledde en sådan svår skrattattack att jag inte kunde resa mig på många minuter.

Genom att jag fick låna en av Emils stavar tog vi oss tillslut fram till vindskyddet.

Vi gjorde upp en rejäl brasa att värma händerna på och blöta ullstrumpor vid.

Barnen kröp in och vilade benen

Medan vi brassade käk. Fläsk är det bästa att grilla. Klår allt annat.

Att ta sig ut med tre barn på utflykt och få ihop både utrustning och matsäck. Det kan föranleda en hel del irritation för de arma föräldrarna. Men så fort man får umgås med andra arma föräldrar blåser irritationen bort. Älskar att vara med min storfamilj!

Jag drack kaffe och grillade marshmallows på löpande band.

Medan Ulrika höll koll på småttingarna.

Och sedan vi fikat färdigt

gjorde barnen några rejäla snögubbar. Varmkorv som näsa och tättsittande kottögon.

Och innan orken börjat tryta packade vi ihop för att bege oss hem.

Hejdå skogen för den här lördagen!

Utelördag i snöoväder!

Det här inlägget är alltså från februari 2020 när man kunde sitta så nära varann att täckbyxorna prasslade lår mot lår. Längtar efter det ljudet nu!