Utelördag i snöoväder

Vilket väder vi vaknade till idag! De hade gått ut med en varning för kraftigt snöfall och när jag steg upp på morgonen kunde jag knappt se ut genom fönstret för allt vitt som yrde. Och vi som hade tänkt åka skridskor med barnen! Vi fick ändra planerna helt enkelt.

Vi kokade choklad, packade korv och gjorde pinnbröd med Västerbottensost. Packade filtar och pepparkakor och gjorde en liten utflykt.

Albin, Ulrika, Ada och Ylva-Karin hängde också på.

De hade gjort eld i grillstugan och var redo med kaffe

Skönt att värma sig

Ja ni ser ju själva snöfallet. Man såg knappt någonting.

Ylva-Karin var ett litet lingon

Och jag var utan handskar. Varför slutar det alltid med att barnen har ens handskar, vantar och mössa och så går man själv omkring och huttrar? Och det är alltid mammorna de lånar av också. Stackars oss.

Känner sådan längtan efter att vara ute mer med barnen på helgerna. Tror vi får ta det som en lördagstradition att dra iväg på något med kompisarna. Skidor, skridskotur eller bara skotta en soffa i en snödriva och elda i många timmar.

Ulf hade på sig skor för första gången i livet. Lika Långa som höga. Oerhört gulligt.

Så drack vi kaffe, grillade marshmallows, pinnbröd

och en himla massa korv. Medan mörkret sänkte sig…

Och det var den lördagen det. När vi kom hem tog jag ett långt bad med Ulf för att få tillbaka värmen och nu när han somnat ska jag fika kvällsfika och se på film.

Hejsvejs

Pang! Så gick skidstavarna av

Underbara Clara på hals is!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Utelördag i snöoväder”

 1. Så mysigt det ser ut! Här i Stockholmsområdet har vi ingen vinter, snarare en blandning av höst och vår, tyvärr. Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa som ätstörningar, självskadebeteenden och depressioner. Kram.

 2. låter som en otroligt härlig lördag! blir mäkta avundsjuk på snön😍 men vi hade turen att vara lediga hela familjen i fredags och fick till årets första utelunch vid grillplatsen vi byggt på tomten. vi saknade visserligen snö, men fick njuta av en efterlängtad sol istället.

 3. Det är verkligen härligt med att tillbringa tid i naturen ! Verkar som en trevlig utflykt!

 4. I Göteborg finns det ingen tillstymmelse till snö utan bara regn och grått. Mitt lokala Garden center har fått in de första penséerna så funderar på att åka och inhandla några sådana imorgon för att liva upp det lite.
  Kontraster!

 5. Härligt! Hur lyckas ni undvika alla barnaktiviteter som täcker den mesta av vår helgtid och vardagskvällar? Här är det mest ett pusslande och jäktande mellan, gympahall, stall, simskola, scouter, musiklektioner och då har vi ändå krävt att barnen fick välja bort fotboll men har inte mage att tvinga dem avstå mer eftersom de verkligen älskar sina aktiviteter och då har vi ändå bara två barn. Min man är dessutom ledare för flera av dessa eftersom det krävs att föräldrarna engagera sig. Så på våra helger ringer väckarklockan både lördag och söndag men här finns ingen lockande snö heller så stallet är rätt ok ändå.

  1. Precis vad jag tänkte! Men Claras barn är ju små och byn erbjuder kanske inte handboll och innebandy etc? Så var det i min by i norr när jag växte upp. Vi fick hitta på egna aktiviteter som att åka pulka och grilla korv och köra skoter. Nu bor jag i Kiruna och det är handboll för vissa barn, hockey för andra och innebandy för resten. Men jag drömmer om att vi flyttar tillbaka till ”min” by… tyvärr drömmer ingen annan om det! 😅

   1. Nej så är det säkert här där vi bor är utbudet enormt och då blir det mycket aktiviteter eftersom det är svårt att välja och de flesta barn här har mycket aktiviteter från 5-6 år. Det är verkligen på gott och ont men maken var själv förbjuden aktiviteter som barn ( föräldrar som inte ville ha helgerna intecknade) och det är han besviken över och vill inte upprepa 😆

  2. Hur man lyckas undvika aktiviteter? Ja, man bokar helt enkelt inte upp sig… Min äldsta är snart 7 och han har simskola och inget annat. Jag skulle inte drömma om att boka upp honom på mer än en aktivitet i veckan. Inte en chans att vi som familj slänger hit och dit kvällar och helger året runt. Vår tid hemma tillsammans i lugn och ro utan tider att passa är supervärdefull för oss. Att barn tycker att alla aktiviteterna de har är kul spelar ingen roll i mina ögon. Dygnet har bara 24 timmar och även mammor och pappor har rätt till vila och rätt till tid för sina intressen. Man ska som förälder visst ha mage att plocka bort aktiviteter som slukar för mycket tid och engagemang. Det finns ett stort mellanting mellan 0 aktiviteter och 2-3 aktiviteter per barn i veckan (eller 3-4 i veckan som ni hade innan om jag räknar rätt). Din man verkar vara så mån om att inte upprepa sin egen barndom att ni kastat er rakt in i den andra ytterligheten med MASSOR av aktiviteter. Och det kan vara lika illa det.

   1. Ja som du ser så är det barnen själva som driver på samt min makes besvikelse från barndomen att inte få utveckla intressen pga stoppande föräldrar. Skulle aldrig kräva någonting av mina barn men vill inte vara en bromskloss men visst det äter tid sen är det ju en kort period av livet. Sedan är det lite av norm där vi bor och det är kul att läsa om hur andra har det.

    1. Bara för att ens barn har aktiviteter så innebär ju inte det att resten av ens familj är uppbokad. Antingen kan man välja aktiviteter nära hemmet så att barnet kan ta sig dit själv eller så kan man se till så barnet har samma aktivitet som en kompis. Var tredje eller fjärde vecka fick jag cykla tillbaka nästan hela vägen till skolan för att lämna mina kompisar som bodde där efter våra simlektioner. De andra veckorna lämnade deras föräldrar av mig hemma på väg hem till sig.

     Jag har också varit både scout själv och sen scoutledare under min uppväxt. Det gjorde att mina föräldrar har fått mycket egentid på helgerna eftersom mina syskon också var scouter, de behövde bara hämta eller lämna oss och sen var de barnfria under en hel helg.

 6. Och jag som länge har tänkt att fråga dig vad du har för vantar på barnen med tanke på kylan.Tycker att det är svårt att få barnen att ha på sig vantar och händerna blir så kalla… och då bor jag ändå ”bara” i Göteborg. Har alltid tänkt att Clara borde veta vilka vantar som går att sätta på enkelt och vilka som håller värme. 😊