Att skita (eller inte) i det blå skåpet

Jag är ju av den åsikten att man ska vara försiktig med att måla gamla omålade möbler. Har själv förstört ett par tre skåp genom åren – när jag inte kunnat låta bli att måla dem vita. Jag vet bättre nu.

Samtidigt är jag också svårt förtjust i just målade saker. Särskilt om man fann dem så. Då är felet liksom inte ens eget och det enda man kan kan göra är att njuta! Och ibland är ju faktiskt färg precis vad som behövs för att ge en skabbig gammal möbel ett längre liv.

Här är några fina bemålade skåp från mitt instagramkonto Underbaranboning

@jasminabylund

Aldrig hade jag väl trott att den här lite udda beigsenapsnougatbruna nyansen skulle kunna vara så snygg på ett skåp? Men ihop med tapetens gröna färg är den fantastisk!

@tapetvillan

Linneskåp i den här höga, smala modellen är en evig favorit hos mig. Så gulligt också med en grön nyans mot tapetens bladverk.

@miasgamlahus

Det syns kanske inte jättebra men längst där inne står ett rött skåp med gråblå detaljer. Ser ut som ett urgammalt allmogeskåp. Älskar det! Ja, älskar allt med den här bilden faktiskt. Ser så fridfullt och hemtrevligt ut.

@kristallsalongen 

Den här barnrumsbilden är pur magi! Det gröna skåpet, de mönstrade lådorna, det fantastiska täcket som matchar pallen. Och så den fina gamla gunghästen. Pax för alltihop!

@visitcarolina

Det här ser ut som ett hyfsat modernt skåp att döma av rutornas glas. Möjligen också hemmasnickrat.

Målat i den härliga blå nyansen ihop med Josef Franks tapet Eldblomma är den hur som helst en riktig pärla.

@annaneah

Får aldrig nog av lindblomsgrönt och mintgrönt. Särskilt inte ihop med varandra.

@froken.frida

Jag avslutar med två av Fridas fantastiska skåp. Det första besående av två underskåp ställda ovanpå varandra. Som ursprungligen inte hör ihop – men som tillsammans ser riktigt pampiga ut. De vitmålade trianglarna är en kul detalj som lyfter!

@froken.frida

Och så detta vackra skåp. Som en gång i tiden var en ganska gräslig furutingest som Frida fann på annons. Men med lite linoljefärg och nya beslag blev det fantastiskt fint!

Också ett smart sätt att få ett unikt och vackert skåp – även om plånboken inte tillåter något gammalt allmogeskåp från en antikaffär. Här kan ni se fler före och efterbilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Att skita (eller inte) i det blå skåpet”

 1. Har en rokoko-byrå hemma som egentligen tar upp plats men jag vågar inte sälja den. Är typ livrädd att en ny ägare ska måla om den. 🙈

  Minns en person i en fb-grupp som köpt en grå trähäst på loppis. När hen började torka av den med nåt medel kom en äkta dalahäst fram. 😲 Undrar vem som från början var galen nog att kladda över den från början.

 2. Åh! Tack snälla för att mina kolosser fick vara med! Det första skåpet är dom sagt två udda skåp staplade på varandra medan det grå ursprungligen är ett dussinskåp som ingen vettig människa drar hem. Förutom jag då.

 3. Så roligt att läsa din blogg både när du skriver om er familj o presentationer som ovan o andra!

 4. Kanske inte har så mycket med skåp att göra men ni måste se den nya filmversionen av Unga Kvinnor. Själva filmen berörde mig inte helt på djupet men var mysig och vackert filmad. Men den största behållningen var inredningen och alla kläder. De härliga färgkombinationerna, mönsterna, inget osäkert tillrättalagt utan bara kärlek och färg. Vinröda dörrkarmar, storblommiga tapeter och stora matbord. Ljuvligt!

 5. Åh va skönt att veta om att man inte är ensam! Jag svär varenda gång jag dundrar in på loppis i jakt efter fina möbler i trä och det enda som finns att finna är kladdigt målade äppletskänkar i någon avskavd vit billig skitfärg. Helgerån! Sluta upp med sådana dumheter genast.

 6. Er podd är verkligen världens bästa! Att gå en promenad ute och lyssna på den är ett av mina bästa må-braknep som alltid funkar när jag är ledsen/trött/deppig. Höll på att skratta ihjäl mig till sista avsnittet. Kul om nån såg mig då när jag var ute och gick för mig själv. 😊
  Tack snälla ni för att ni är så himla befriande sköna och roliga och coola och för att ni delat med er av det till oss lyssnare via podden!!
  Och gärna fler fråge-avsnitt, dem är kul!

 7. Vad använder ni människor här för färg när ni målar? Och hur gör ni underarbetet? Jag älskar att måla men avskräcks ofta av underarbetet. Har ni erfarenhet av kalkfärg som ju ska kräva minimalt med underjobb?

  1. Kalkfärg är enkelt och beroendeframkallande att måla med! Prova! Fäster på typ alla ytor och blir väldigt vackert.

 8. Alltså jag vet inte vilken sten jag bott under de senaste åren som aldrig lyssnat på er podd, men nu äntligen har jag upptäckt den och jag är så fast! Fantastiskt rolig och ärlig. Och sen en annan sak, alltid när jag går på loppis och ser en kanna tänker jag att den skulle nog Underbara Clara gilla, snacka om att följa med i bloggen😀 tack för fin blogg och podd!