Jag är ju av den åsikten att man ska vara försiktig med att måla gamla omålade möbler. Har själv förstört ett par tre skåp genom åren – när jag inte kunnat låta bli att måla dem vita. Jag vet bättre nu.

Samtidigt är jag också svårt förtjust i just målade saker. Särskilt om man fann dem så. Då är felet liksom inte ens eget och det enda man kan kan göra är att njuta! Och ibland är ju faktiskt färg precis vad som behövs för att ge en skabbig gammal möbel ett längre liv.

Här är några fina bemålade skåp från mitt instagramkonto Underbaranboning

@jasminabylund

Aldrig hade jag väl trott att den här lite udda beigsenapsnougatbruna nyansen skulle kunna vara så snygg på ett skåp? Men ihop med tapetens gröna färg är den fantastisk!

@tapetvillan

Linneskåp i den här höga, smala modellen är en evig favorit hos mig. Så gulligt också med en grön nyans mot tapetens bladverk.

@miasgamlahus

Det syns kanske inte jättebra men längst där inne står ett rött skåp med gråblå detaljer. Ser ut som ett urgammalt allmogeskåp. Älskar det! Ja, älskar allt med den här bilden faktiskt. Ser så fridfullt och hemtrevligt ut.

@kristallsalongen 

Den här barnrumsbilden är pur magi! Det gröna skåpet, de mönstrade lådorna, det fantastiska täcket som matchar pallen. Och så den fina gamla gunghästen. Pax för alltihop!

@visitcarolina

Det här ser ut som ett hyfsat modernt skåp att döma av rutornas glas. Möjligen också hemmasnickrat.

Målat i den härliga blå nyansen ihop med Josef Franks tapet Eldblomma är den hur som helst en riktig pärla.

@annaneah

Får aldrig nog av lindblomsgrönt och mintgrönt. Särskilt inte ihop med varandra.

@froken.frida

Jag avslutar med två av Fridas fantastiska skåp. Det första besående av två underskåp ställda ovanpå varandra. Som ursprungligen inte hör ihop – men som tillsammans ser riktigt pampiga ut. De vitmålade trianglarna är en kul detalj som lyfter!

@froken.frida

Och så detta vackra skåp. Som en gång i tiden var en ganska gräslig furutingest som Frida fann på annons. Men med lite linoljefärg och nya beslag blev det fantastiskt fint!

Också ett smart sätt att få ett unikt och vackert skåp – även om plånboken inte tillåter något gammalt allmogeskåp från en antikaffär. Här kan ni se fler före och efterbilder