En onsdag anstormad av vår

Vaknade helt vimmelkantig imorse efter en natt med oroliga, märkliga drömmar. Men så fort jag kommit upp ur sängen och mött solen genom sovrumsfönstret kändes allt lite lättare. En dag i taget. Läste VK och drack kaffe och hade sällskap av Ulf som var på supersoligt humör.

Att våren ändå är här – det är en sådan lättnad.

Plötsligt är det liksom så friskt och härligt här hemma. Med solen som kastar gula rektanglar på golv och väggar.

Efter frukosten tog jag den sedvanliga turen runt huset och såg till alla krukväxter.

Sedan satte jag igång att pyssla till ett jobb jag ska ha klart nästa vecka. Så mysigt när jag får göra pysseljobb. Händer inte så ofta längre. Lyssnade samtidigt på podd och funderade över vilket första avsnittet i poddcirkeln ska bli. Kul att ni var så många peppade!

Sedan var det dags för Ulf att ta sin lur medan jag pysslade vidare. När han vaknat igen hoppade jag i mina gympaskor och knatade byn runt med en vän. Helt fel med gympaskor i mars i Västerbotten – men eftersom jag såg att det smält fram asfalt lite här och var kunde jag inte motstå. Sneakers mot asfalt – det var typ ett halvår sedan sist!

Jag kom hem och åt en väldigt enkel plocklunch. Tycker om sånt här. Ett äpple. Oliver. En rejäl bit god ost. Åt på verandan. Och beslutade mig sedan för att ta tag i projekt storstädning av den. Skura golv och torka lister och göra vårfint så vi kan börja sitta där ute!

Tog ut en stor skål med vatten och trasa för att dammtorka

Sedan hällde jag ut en tiolitershink med linoljesåpavatten och skurade loss med borste. Golvet är oisolerat så man kan göra så. Det doftar så friskt och är så härligt efteråt. Och Ulf plaskade med skurhinken under tiden.

Det är det bästa med att städa med linoljesåpa – att det är så milt. Använder det till och med som handtvål i badrummet. Så Uffe fick leka och plaska med vattnet så mycket han ville. Halvnaken och lycklig.

Lyssnade på min lista Vårstäda med Underbaraclara när jag städade – den är så peppig.

Så bar jag ut ett bord och in ett annat. Strök en duk och plockade fram en pelargon.

Kokade kaffe och ammade Ulf på kökssoffan och fy fasen vad jag njöt av den trettio grader varma verandan.

Hur det nu än är – så är i alla fall våren på intåg med stormsteg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “En onsdag anstormad av vår”

 1. Alltså varje gång jag kikar in på din blogg så blir jag så extremt imponerad när det gäller din inredning. Jag själv har aldrig riktigt tänkt i just de banorna, men det är ju SÅ vackert! Hoppas du får en fortsatt fin vecka. Besök gärna min blogg om du vill läsa mer om psykisk ohälsa ex ätstörningar och ångest. Kram!

 2. Ett sånt här inlägg gör mig så lycklig. Så vackra bilder, som från en svunnen tid.

 3. Jag har aldrig längtat så mycket till våren som i år. Att få känna värme och sol mot mitt ansikte och se vackra vårblommor gör att världen inte känns lika oroande och ger hopp om framtid och fina dagar igen framöver💝💐💕.

 4. Synd att det är typ 150 mil ( el ngt😅) till dig annars kunde jag nallat ur min frys som är full av nybakade kakor ( typ 12 sorter) så kunde vi haft kafferep i din fantastiska veranda 🙏🏻

 5. Åh, det skänkte mig så mycket VÄLBEHAG att du kan hälla ut en vattenhink och skrubba med borste på golvet att jag funderar på om jag är riktigt som jag ska 🤣🙌🥳🤪🤓🤷‍♀️❤

   1. Att jag bidragit till din glädje skänkte mig också välbehag men bäst var skurhinken ändå 🤷‍♀️😉

 6. Vilka underbara bilder, fulla av löften om en bättre årstid, och sol. Hoppingivande, och välbehövligt i dessa tider. Här är det också sol, det blev en promenad nu på morgonen. Ha en fin fortsatt dag!

 7. Tack för en härlig blogg Clara, extra plus för er podd som jag verkligen gillar att lyssna på. Kort fråga: Vad är det för tapet som ni har i köket?
  Mvh / Linda-Maria

 8. Så skönt med ett så mysigt städinlägg!☀️ Gjorde mig vårpeppad och glad, och motade bort tankar på otäcka virus en stund😊

 9. Har du så varmt hemma? Jag bor i södra Sverige men går runt i dubbla byxor och tröjor hemma ;))

  1. Det kan bli så varmt på en inglasad veranda när solen strömmar in och ligger på 🙂 Jag tror Clara sagt att de tvärtom har det ganska kallt hemma och tänder brasor/eldar i vedspisen för att hålla värmen.

   1. Precis, inglasade verandor speciellt i sydläge blir supervarma så fort solen tittar fram. Mina svärföräldrar i Östergötland har en oisolerad inglasad altan i västläge och där sitter man lätt från mars och framåt utan ytterkläder, nästan så man får dra för gardinerna så det inte blir för varmt. T o m i vårt enkla glasväxthus är det 20 grader varmt efter en halv dag med sol.

 10. Men så mysigt! Blir städ- och fxarsugen men är sjuk så får nöja mig med att läsa bok o dricka kaffe i soffan o samla kraft tills lillskruttan vaknar från vilan, inte fy skam det heller! Sista bilden på Ulf 😍

 11. Du kanske drömde om en konstig bloggläsare som kom och hälsade på dig oinbjuden, för det var precis det jag drömde om inatt. Att jag var på semester och så såg jag ditt hus och bara ”här bor ju Clara” så gick jag och knackade på 😬.