Vaknade helt vimmelkantig imorse efter en natt med oroliga, mÀrkliga drömmar. Men sÄ fort jag kommit upp ur sÀngen och mött solen genom sovrumsfönstret kÀndes allt lite lÀttare. En dag i taget. LÀste VK och drack kaffe och hade sÀllskap av Ulf som var pÄ supersoligt humör.

Att vĂ„ren Ă€ndĂ„ Ă€r hĂ€r – det Ă€r en sĂ„dan lĂ€ttnad.

Plötsligt Àr det liksom sÄ friskt och hÀrligt hÀr hemma. Med solen som kastar gula rektanglar pÄ golv och vÀggar.

Efter frukosten tog jag den sedvanliga turen runt huset och sÄg till alla krukvÀxter.

Sedan satte jag igÄng att pyssla till ett jobb jag ska ha klart nÀsta vecka. SÄ mysigt nÀr jag fÄr göra pysseljobb. HÀnder inte sÄ ofta lÀngre. Lyssnade samtidigt pÄ podd och funderade över vilket första avsnittet i poddcirkeln ska bli. Kul att ni var sÄ mÄnga peppade!

Sedan var det dags för Ulf att ta sin lur medan jag pysslade vidare. NĂ€r han vaknat igen hoppade jag i mina gympaskor och knatade byn runt med en vĂ€n. Helt fel med gympaskor i mars i VĂ€sterbotten – men eftersom jag sĂ„g att det smĂ€lt fram asfalt lite hĂ€r och var kunde jag inte motstĂ„. Sneakers mot asfalt – det var typ ett halvĂ„r sedan sist!

Jag kom hem och Ă„t en vĂ€ldigt enkel plocklunch. Tycker om sĂ„nt hĂ€r. Ett Ă€pple. Oliver. En rejĂ€l bit god ost. Åt pĂ„ verandan. Och beslutade mig sedan för att ta tag i projekt storstĂ€dning av den. Skura golv och torka lister och göra vĂ„rfint sĂ„ vi kan börja sitta dĂ€r ute!

Tog ut en stor skÄl med vatten och trasa för att dammtorka

Sedan hÀllde jag ut en tiolitershink med linoljesÄpavatten och skurade loss med borste. Golvet Àr oisolerat sÄ man kan göra sÄ. Det doftar sÄ friskt och Àr sÄ hÀrligt efterÄt. Och Ulf plaskade med skurhinken under tiden.

Det Ă€r det bĂ€sta med att stĂ€da med linoljesĂ„pa – att det Ă€r sĂ„ milt. AnvĂ€nder det till och med som handtvĂ„l i badrummet. SĂ„ Uffe fick leka och plaska med vattnet sĂ„ mycket han ville. Halvnaken och lycklig.

Lyssnade pĂ„ min lista VĂ„rstĂ€da med Underbaraclara nĂ€r jag stĂ€dade – den Ă€r sĂ„ peppig.

SÄ bar jag ut ett bord och in ett annat. Strök en duk och plockade fram en pelargon.

Kokade kaffe och ammade Ulf pÄ kökssoffan och fy fasen vad jag njöt av den trettio grader varma verandan.

Hur det nu Ă€n Ă€r – sĂ„ Ă€r i alla fall vĂ„ren pĂ„ intĂ„g med stormsteg!