Ettårskalas för trean

Idag fyller vår lille Smulf ett år. Jag var så glad förra året att jag hann pressa fram honom innan första april. Jag ville helst inte få ett aprilskämt nämligen. Ulf var klädd i samma kläder som både Bertil och Folke hade när de fyllde ett. En barnskjorta min farmor sydde på fyrtiotalet, hängselshorts och till och med samma strumpbyxor. Ulf och Bertil är väldigt lika varandra men Bertil hade rödare hår.

I söndags firade vi honom med ett litet kalas. På grund av ni vet vad var det ett litet kalas med vår familj och Jakobs mamma och två av Jakobs syskon närvarande.

Den beryktade tårtan. Som faktiskt inte riktigt var som den skulle. Botten var liksom seg? Fast den slank ner ändå.

Mördegskakor utan något att anmärka på.

En av varje sort tog jag i alla fall.

Såklart fick födelsedagsbarnet en egen bit att smaska på.

På Jakobs vackra lillasyster kan man se var de röda hårgenerna kommer ifrån.

Hur lycklig är jag? Som lyckats pricka in tre årstider med mina barn så att jag både får ordna vinterkalas inne, sommarkalas ute och vårkalas på verandan. Nu återstår bara ett höstbarn, som ni förstår.

Jag har inrett verandan för sommarsäsongen nu. Satte upp en gammal hylla och ställde ut små krukor med krokusar och penseer. Sånt man blir glad av!

Det har varit samma sak med alla mina söner – vid tio månader ungefär blir de plötsligt jättepappiga och fortsätter så upp till två års ålder. Sedan är det mest jag som gäller igen.

Självklart en liten födelsedagsbukett till ettåringen.

Han som kom som en fantastisk present till hela familjen och som varje dag får oss att sucka över hur orimligt gullig han är. Man står knappt ut med det faktiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 kommentarer på “Ettårskalas för trean”

 1. Hurra för Ulf!
  Stort grattis! Min dotter föddes 27 mars förra året och tycker det är så roligt att tre(!) av mina favoritbloggare fick barn i den svängen (förutom Ulf så kom en den 14/2 och en den 26/3) hoppas att jag får följa er och era barn i många år till!

  1. Grattis Ulf! Idag firar jag mitt aprilskämt! Ernst 10 år! Praktisk födelsedagsdatum. Ingen glömmer det:)

 2. Vad kul! Grattis till fina ettåringen 🙂

  Min yngsta dotter fyller 14 idag, slapp också precis undan att bli ett litet aprilskämt.

  Jag fyller år trettiosista mars brukade hon säga som liten.

 3. Så skjønn en gutt💙
  Jeg har også alltid brukt årstidene som ramme når mine barn skulle feires.
  Adventbarnet
  Høstbarnet
  Vårbarnet
  Forsommerbarnet
  Det eneste som mangler er en høysommerbursdag, men vi har andre i familien som feirer i august, så med våre fire får det være bra.
  Nå er de store, men jeg stoppet alltid opp på fødselsdagene og tenker både på fødedag og fødselsdag🌼🌸

 4. Jag har ett barn född varje årstid och det är toppen. Först ett sommarbarn, sen vår, vinter och höst. Nu väntar vi femte barnet som förhoppningsvis kommer i slutet av maj.

 5. Min dotter skulle ha kommit 19 mars men kom 2 april så hon blev som tur var inte heller något aprilskämt.

 6. Hej,
  Du lämnar en liten hint om att ett fjärde barn är på G eller kanske önskas någon kommande höst..
  En känslig fråga som jag själv funderar på efter att ha fått två söner.. Skulle du kunna tänka dig att skaffa ett fjärde barn via IVF och då välja kön? Tror inte man kan/får göra det i Sverige men det tillåts utomlands.
  För egen del måste vi försöka med äggdonation utomlands alt adoption igen om vi önskar ytterligare barn. Jag känner i mammahjärtat att det finns en lite flicksjäl som vill komma till mig… så vi överväger att ge äggdonation ytterligare en chans och kommer då att välja flickembryos i första hand..
  Har du någon uppfattning om detta?

  1. Om ”flicksjälen” ”vill komma till dig” så lär den väl göra det då om du blir gravid eller? Fast du måste tydligen hjälpa den på traven med dyr IVF utomlands, så det kanske inte var helt sant. Urbota fånigt att behöva exemplar av varje kön, som nån slags hobby där man ska samla en av varje sort.

  2. Jag tycker ditt inlägg är väldigt märkligt. Vad är det du tror att du ska få som du inte redan har? (Förutom ett till barn så.)
   Vad är grejen med att det ska vara just en flicka?

   Jag menar inte att vara dryg, jag förstår bara verkligen inte vad det är du menar.

   1. Håller med!

    Känns också märkligt att skriva det som en kommentar till någon som precis firat sin tredje sons födelsedag, som att det skulle vara otänkbart att vara nöjd med enbart söner.

 7. Grattis till Ulf & till er alla som har honom i er närhet! 🥳 Kul att du skrev att Ulf är så lik Bertil, tänkte det precis innan. 😊

 8. Men alltså, så stor Folke blivit helt plötsligt, var min spontana tanke på den första bilden på honom i inlägget! Trodde nästan först det var Bertil 🙂 Så fina killar allihop i alla fall!

 9. Grattis Ulf! Tyckte jag precis läste att han var född haha. Ulf och Bertil är ju jättelika!

 10. Grattis Ulf! Jag känner nästan att jag vill ha en liten Ulf själv. Bara av den enkla anledningen att få kalla honom Smulf, så gulligt!! 😍

 11. Här stundar enkelt (pga du vet vad) firande av tioåring imorgon. Minns att jag vid 22 tiden den 31/3 frågade barnmorskan om hon trodde jag skulle hinna klart innan tolvslaget, för jag ville inte heller att det skulle bli ett aprilskämt. Strax efter två kom hon och såklart spelade det ingen roll att det blev första april. MEN, vid varje födelsedag får hon kommentarer kring det, och det lär hon nog få leva med resten av livet😄😂

 12. Grattis till Ulf!!
  Jag har ett aprilskämt som fyller 9 år imorgon och det går bra det också;) Men det var några som blev fundersamma när vi skickade mess om att han fötts. Eftersom han vägde 5,2 kg trodde dom först att det var ett aprilskämt:).

 13. Har också en som är född idag. Kände precis som du att jag inte vill ha ett april skämt. Lyckades som sagt med 13 minuter till godo. Han är född 23.47 😉

 14. Alltså – Ulf är ju både lik dig o sin faster – NI är ju nämligen lika!!! Och anlag för rött hår är så pass recessivt att de genetiska anlagen måste komma från båda föräldrarna, annars slår det inte igenom o kan inte bli ngt rött hår!

 15. Så fint att gå här och läsa om det vanliga livet istället för allt elände.
  Herregud, på sista bilden är Ulf så lik sin moster.😍

 16. Så fin familj! Och du verkar så tacksam! Själv hoppas jag någon gång få uppleva att få mitt första barn, vi är ett av de par som kämpar och kanske det inte lyckas… Då får man vara tacksam för annat!

 17. Ja herrejösses, låter bra att sprida ut födelsedagarna över året! Min ena syster verkar bara varit fertil 4-5 veckor per år för hennes 4 barn är födda mellan 30e oktober och 2a dec. Å sen lite julfirande och nyår på det (givetvis hakar hon på dinovember och elfontheshelf utmaningar på Instagram med). Hon har alltid en hektisk tid i slutet på året med alla kalas 😅😅😅

 18. Hurra! Stort grattis till alltihop❤️ Lycka❤️ Vi har våra barn födda i månaderna efter varandra juni, juli och augusti så det är ett väldigt kalasande i månaderna tre. Helt klart har ni valt ett smartare upplägg😄

 19. Grattis till ett år som trebarnsmor! Tänk också vilken tur för dina ungar att ha en sån underbar morsa! ☺️

 20. Vad härligt med kalas, om än i mindre skala! 🥳
  Här har vi delat upp barnen på maj och oktober, lagom långt emellan kalasen 😅 Några fler blir det inte pga rh-immunitet, men vi är glada och tacksamma för de två fina pojkar vi har! 💙💙

 21. Vad kul 😀 Han är alltså 10 dagar äldre än min lilla dotter? Hon fyller 1 den 9:e. helt sjukkt vad det gått fort och vad konstigt ett-årskallaset blir! 😛 Vi skojade mycket om att få ett aprilskämt, men dottern var beräknad sista april så jag trodde aldrig det var möjligt… sådant händer ju bara andra liksom. Förstföderskor föder ju efter BF… satt jag och upprepade om och om och om igen på väg till kejsarsnittet 3 veckor före BF 😛