Idag fyller vår lille Smulf ett år. Jag var så glad förra året att jag hann pressa fram honom innan första april. Jag ville helst inte få ett aprilskämt nämligen. Ulf var klädd i samma kläder som både Bertil och Folke hade när de fyllde ett. En barnskjorta min farmor sydde på fyrtiotalet, hängselshorts och till och med samma strumpbyxor. Ulf och Bertil är väldigt lika varandra men Bertil hade rödare hår.

I söndags firade vi honom med ett litet kalas. På grund av ni vet vad var det ett litet kalas med vår familj och Jakobs mamma och två av Jakobs syskon närvarande.

Den beryktade tårtan. Som faktiskt inte riktigt var som den skulle. Botten var liksom seg? Fast den slank ner ändå.

Mördegskakor utan något att anmärka på.

En av varje sort tog jag i alla fall.

Såklart fick födelsedagsbarnet en egen bit att smaska på.

På Jakobs vackra lillasyster kan man se var de röda hårgenerna kommer ifrån.

Hur lycklig är jag? Som lyckats pricka in tre årstider med mina barn så att jag både får ordna vinterkalas inne, sommarkalas ute och vårkalas på verandan. Nu återstår bara ett höstbarn, som ni förstår.

Jag har inrett verandan för sommarsäsongen nu. Satte upp en gammal hylla och ställde ut små krukor med krokusar och penseer. Sånt man blir glad av!

Det har varit samma sak med alla mina söner – vid tio månader ungefär blir de plötsligt jättepappiga och fortsätter så upp till två års ålder. Sedan är det mest jag som gäller igen.

Självklart en liten födelsedagsbukett till ettåringen.

Han som kom som en fantastisk present till hela familjen och som varje dag får oss att sucka över hur orimligt gullig han är. Man står knappt ut med det faktiskt.